ett hundliv

Alla inlägg under januari 2010

Av Monica och Jacob - 22 januari 2010 05:43

I morse var man väl mer än lovligt virrig, satt vid datorn och skärmen var alldeles suddig, tänkte fan ska ögonen börja krångla nu igen men läste i alla fall igenom mina favvobloggar med viss möda måste jag tillstå. När jag väl var klar kom jag på att jag hade läsglasögonen på mej, och med dom blir jag nästan blind när jag försöker se på håll. Efter att ha sett som en örn i hela sitt liv är det jobbigt med glasögon, tur i alla fall att det räcker med 50 kronors från macken än så länge.


Biltokig som jag alltid har varit beror nog på Far han både sålde och mekade med bilar ett tag, det fanns nog ingen unge i min ålder som kunde namnen på fler bilar och modeller. Eftersom jag inte ville vara på dagis fick jag hänga på ända till Lilla Mor kom på oss. Men det tog lite tid eftersom detta utspelade sej på brevduvornas tid. Har i alla fall hittat bilen med stort B vill ha

En Chrysler 300c med en 5,7 liters V8 Hemi och 340 hästar, pelle i botten och du sitter garanterat i baksätet av g-kraften visst är den läcker men smakar det så kostar det runt en halv mille så det får nog förbli en dröm

  

Chrysler 300

  

Eller varför inte en Dodge Magnum  


Vargdebatten ja den rör upp känslor även i bloggvärlden och som vanligt är det sååå synd om dom som bor i närheten av varg. Jag slås av att man kan göra sej till offer även på nätet fast man tullar kommentarrutor och själv gör sej rolig över andra människor, dax att kliva ur sandlådan.

Här ska det komma nya vargar,konstigt man hör inget gnäll på dom av mina kompisar som bor i skogen och har en hel drös med hundar.Vargspår ser man nästan varje dag och som sagt att få sina får dödade av tvåbeningar är vanligare här än att vargen tar dom.Nä Yvonne jag såg inte debatten men jag kan tänka mej att den var infekterad, hoppas att tillräckligt många vanliga uppfödare går ur SKK så dom får sej en tankeställare.

Nog om elände och människans småaktighet och ovilja att dela med sej.

  

Inte ens i Svansjön håller man sams,längst fram nyper en svan en annan i halsen.

Ha en bra dag  


ANNONS
Av Monica och Jacob - 21 januari 2010 05:57

I går kväll när jag skulle lägga mej ringde telefonen, det var lilla mor som tur är vet jag att hon inte dricker sprit annars skulle jag trot hon fått delirium tremens. Hon hade hört ett konstigt ljud från vardagsrummet som om något knackade på fönstret och ville ut. Hon gick upp och tittade och får se en fladdermus flaxa omkring för att sedan sätta sej på väggen. Det har hänt förut en gång men är ju ingen höjdare måste jag säga, vad göra annat än stänga in till vardagsrummet så den inte kom ut i resten av lägenheten. Undrar var den kommer ifrån kan det vara ventilerna som dom vandrar i, små och smidiga är dom ju. Man har nog sett för många draculafilmer eftersom man tror dom suger blod, men det är visst bara en art som gör det .Inte vill man ju ha dom som husdjur direkt, dom ska väl sova på vintern eller hur. Hoppas att den som förra gången är borta nu på morgonen, eftersom dom är fridlysta blir det svårt att bli av med den annars.


Vi skulle köpa henne en mobil, men var hittar man en sådan med stoooooora och enkla knappar.Tro det eller ej OnOff hade en muppomobil faktiskt, stor som en gammaldags TV-fjärrkontroll och av märket Doro töntfaktor 100 men fullt duglig till Mor och hennes förstoringsglas. Sedan återstod bara problemet med att lära henne hur man sparkar igång den, många skratt och mycket slita hår har det varit men nu börjar det sitta tror jag i alla fall. Det har varit kul att se hur roligt hon haft med den och hur stolt hon är när hon fattar och kan ringa.

  


  

Ja vad säger man, alla sätt är bra utom dom dåliga.


I dag är det sista besöket hos tandläkaren för denna gång, skööönt

Nu gäller det bara att borsta rätt och att inte äta nötter och hårda karameller, som ju är så gott.

  

Mammas sötis i vårgrönskan


Ha det  


ANNONS
Av Monica och Jacob - 20 januari 2010 06:13

När man kommer ner står det en bil ute vid bryggan och det gör ju ingenting men i denna idkar man skörlevnad  =pi..ar,vilket ju gjorde att vi inte hade mage till att köra ut och störa.Men man tycker ju att man kunde valt en privatare plats och inte det enda stället med lite öppet vatten och en massa fåglar.


Tittade igenom våra bilder och plockade ut några vårbilder från skärgården, det är det man lever för att våren   är på G hoppas den blir lång och någotsånär torr.

  

  

Nere vid Skeppsdals brygga, lugnt och tyst innan man lägger i alla fritidsbåtar.  

Vi ser även fram emot att få vinka   till alla dollarmiljonärer på kryssningsfartygen, det är ju inga små båtar direkt.

  

Och när Roslagsbanan börjar vädra sina museivagnar som man åkte med som barn, det var när ett tåg såg ut som ett tåg.

    

Även Gänget vill ha vår, tror vi i alla fall.

Det var allt,ha en bra dag   

  


Av Monica och Jacob - 19 januari 2010 06:10

½dm snö igen och tung den här gången  fattar inte riktigt hur det kan halvtöa när det är -3 kan det bero på kylan som varit tro.

I går kväll i mörkret i skogen kom jag att tänka på vad lilla mor sa när vi nyss flyttat hit. Vi bor ju på gångavstånd från Österåkers anstalten och hon tyckte det var otäckt när jag gick i skogen när det var mörkt.Någon kunde ju ha rymt och smög på oss, ja jag har ju svårt att tro att något människa eller djur kan smyga på en som har en flock schäfrar runt benen.Tur att man inte är mörkrädd   för då skulle man blivit skrämd många gånger när dom markerat att det är något som glor på oss.  

Gänget   svåra att smyga på.


Facebook ja vad ska man tro, men det kan ju inte vara roligt att bli utlagd som pedofil och att man använder bilder på ens barn.Sedan undrar jag hur man ska få tiden att räcka till om man ska vara med i flera grupper.Nä tacka vet jag vanlig blogg, olika människor med olika intressen i en lagom mix passar oss bättre.Du går med i en grupp och rätt vad det är har den ett nytt namn som tydligen får heta vad som helst. Nu finns det väl mer än 80.000 manfolk i Sverige av idag som vill se att kärringarna blir utan rösträtt, men ändå. Har konstaterat att detta fenomen inte är något för oss, har blivit inbjuden men tackat nej det räcker med vår lilla grupp här  


Falska facebookgrupper ny trend

Falska facebookgrupper ny trend. Foto: Scanpix

Falska grupper som byter namn på Facebook blir allt vanligare. Ett exempel är en grupp som plötsligt bytte till "Vi som har sexfantasier om våra barn". Dessutom lades bilder på medlemmarnas barn ut i ett bildgalleri.

Falska grupper på Facebook blir bara vanligare.

- Det här är en stor sport på internet för tillfället, säger Anders Ahlqvist vid Rikspolisstyrelsens IT-brottssektion till Aftonbladet på nätet.

Den senaste tiden har många som gått med i en grupp på nätverkssajten Facebook upptäckt att den grupp som de gick med i bytt namn och nu handlar om något helt annat.

I december förra året sedan skrev TT om en grupp där det påstods att en organisation skulle skänka tre kronor per medlem till hjärt- och lungforskning. När gruppen hade över 80 000 medlemmar byttes budskapet på gruppen. Nu handlade det om att kvinnors rösträtt borde avskaffas.

- Syftet är att provocera. Vi vill visa att man inte ska lita så mycket på det man går med i, sade gruppens skapare, en man i 20-årsåldern, till TT då.

Nu tar Aftonbladet upp två unga kvinnor som gick med i en grupp för att se vem som besökte deras profilsidor. Utan förvarning bytte gruppen namn till "Vi som har sexfantasier om våra barn".

Dessutom hade bilder på deras barn lagts ut i gruppens bildgalleri tillsammans med fula kommentarer.

Ett annat exempel är gruppen som först hette "Tjejerna mot killarna, först till 100 000 användare". Den bytte namn till "Vi som haft sex med våra föräldrar".

Anders Ahlqvist säger att det antagligen inte är brottsligt att byta namn på en grupp, men att använda privata bilder det sättet kan vara ett brott.

Facebooks representant i Sverige säger till Aftonbladet att de som råkar ut för en falsk grupp ska använda den knappen som finns för att anmäla grupper.


Ha det bra  

Av Monica och Jacob - 18 januari 2010 05:59

Längtar efter detta

  

Våren årstiden som enligt oss är den bästa, innan ormar, bromsar och mygg och annat elände vaknat till liv.Fästinghalsband ska inhandlas,vet att dom innehåller kemikalier men att hunden får en fästingburen sjukdom är faktiskt värre.Argos mormor fick äta kortison livet ut efter ett fästingbett som smittade henne med erlichia  .

  

Här hade vi tur, bakom ryggen på oss satte sprinklerna igång om vi varit en minut senare skulle vi blivit ordentligt blöta.


Dax att röja lite bland länkarna på hemsidan, en del verkar ha självdött.I början av vårt datorliv blev vi lite fundersamma när folk bara försvann utan ett ord, konstigt är det från att ha varit hur tuttinuttigt som helst till att bara bli iskallt.Ja det är bara att se det för vad det är och inte bry sin hjärna med varför man inte får vara med och leka längre  .

  

Här är i alla fall två vänner, tänk jag tycker dom är söta när dom plockar av sej så där ser så hjälplösa ut.


Det var dagens svammel, ha det  

Av Monica och Jacob - 17 januari 2010 06:02

-1,6 sköööönt det känns riktigt varmt, 4 piggsvin med ut på morgonen det märks att vildsvinen stryker förbi här med tanke på hundarnas resta ragg. Det kanske vore läge för dom som har nada pli på hunden att slänga på ett koppel, annars får man väl snart höra om vovven som blev dödad av vildsvin.Konstigt att det är så tyst på jägarna när det gäller alla skador och dödsfall bland jakthundar som råkat ut för dom här nere. Det pratas om att höja försäkringspremien för jakthundar, men fan vet om dom inte gråter sej till en allmän höjning med hjälp av sina företrädare. Skulle inte förvåna mej om vi vanligt folk fick vara med och sponsra det också.En gubbe blev ju anfallen av ett vildsvin men det ville han inte prata om, hade det varit en varg hade han nog suttit i TV och gråtit. Dax för mammorna här att gråta ut lite i media om rädslan för att en flock vildsvin ska döda deras barn när dom är på väg till skolan, tror risken är större än att råka ut för varg.

Är detta vuxna människor eller förklädda dagisbarn.

Har aldrig hör talas om någon som bajsar av ilska, att man skiter på sej av rädsla däremot är ju vanligt.

  

En mellanlandning på väg in till stan och utfodringsplatsen, 17 stycken var dom.

  

Vad är detta!!!!!! jo Argos   som försökt skriva sitt namn i snön  tycker mej se början till att A i alla fall.


Ha en bra söndag  

Av Monica och Jacob - 15 januari 2010 05:39

En gång kvar sedan är man färdig hos tandläkaren  råkade väl säga att nu får man vara försiktig i så där en 10 år så att detta lönar sej.Sedan blev man ju påmind om hur ett ögonblicks ouppmärksamhet i trafiken kan förändra ens dag.

  

Ett tag undrade jag om det var bara för att jag sa som jag sa hos tandläkaren som verkligheten ville visa mej hur fort det kan gå.Vi hade precis svängt när detta händer bakom ryggen, det small till så man håller på att hoppa ur sätet och sedan får man som i ultrarapid se bilen gå upp på två hjul för att sedan välta.

 

Ett tag blev det helt tyst och man undrade ju hur det gått, men sedan så går sidorutan upp och ut sticker ett huvud det är lugnt säger han. Undrar hur chockad han var,längst till höger på bilden ligger vägmärket med pilen på som vi precis kört förbi. Alla vittnen undrade hur i hela fridens namn det gick till.

  

Nu är vildsvinen här  milda tider vad dom förstör och dom finns i tusental inte 270 som vargarna. Som tur är ligger det en golfbana i anslutning till klockarhagen och dom lär nog inte finna sej i att få hela banan förstörd  

  

Vacker med kaxig, den här killen har man respekt för, fräser och lever om så det är bäst att hålla sej på avstånd. Dom har det svårt nu sjöfåglarna, undrar om man ska höra med kommunen om dom stödmatar dom någonstans, annars vore det väl läge att göra det.


Ha en bra dag och ta det lugnt i trafiken  

Av Monica och Jacob - 14 januari 2010 05:43

Förvånad är bara förordet, har inte haft ont alls efter gårdagens tandläkarbesök. Gjorde ju samma sak förra gången och då gjorde det ont i tandköttet flera dagar efteråt, bara att skratta och vara glad. På tal om att skratta, gick ut från tandläkaren glad i hågen som vanligt för att ha kommit därifrån levande men kunde inte fatta vad folk glodde på? Är jag fortfarande blodig runt munnen så dom tror det är en vampyr, som tur var frågade jag inte vad fan glor ni på  .Till slut fick en dam mål i munnen och sa ska du inte ta av dej skoskydden,det måste ju bli halt med dom på. Tittade ner på mina stövlar och fick se dom blå skoskydden som onekligen gav stövlarna en ny design och ett lyft faktiskt.

  

Hade bunkrat upp med smärtlindrande  


Genetiskt var det inget fel på vargarna, vilket är mer än vad man kan säga om politiker i allmänhet ingen nämd och ingen glömd. Varför kan politiker inte lära sej leva efter mottot, Gode gud lär mej att hålla min stora käft innan jag vet vad jag pratar om.


  

Mannen som talar med fåglar, och inte skulle passa som politiker eftersom han har en hjärna  

  

Söt kille  

Konstigt varje morgon när man tittar på väderkartan ska det bli runt -5 grader kallt här, det har än så länge inte stämt en enda dag, mellan -10 och .15 minus har det varit. Och kylan förklarar man med att detta är väder, uppvärmningen är klimat, fan trot  

Ha en bra dag  


En namninsamling för dej som är medlem i SKK,SBK eller någon rasklubb.

SKRIV PÅ om du inte gillade vargjakten och SKK:s inblandning i den.

http://www.namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=3775


Presentation

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15
16
17
18 19 20 21 22 23
24
25 26 27
28
29 30 31
<<< Januari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se