ett hundliv

Alla inlägg under januari 2010

Av Monica och Jacob - 5 januari 2010 05:44

Eftersom Sossarna också är för vargjakt så blir det nog ingen skillnad om det bli ett regeringsbyte trots att en majoritet av Svenskarna är emot den, man kör nog som vanligt över Vänstern och Miljöpartiet som är emot.Sverige blir mer och mer ett land där minoriteter regerar med hjälp av lobbyister och lobotomerade politiker som lever i fablernas värld.Sedan frågar jag mej var är alla militanta djurrättsaktivister, tysta är dom duger dom bara till att släppa ut minkar och höns tro?

Tyvärr lär väl denna cirkus bli ett återkommande spektakel och det vore roligt att veta hur stor överskjutning man passat på att göra, för ingen ska inbilla mej att man bara skjutit 27 vargar.Konstigt i europa i övrigt går det att samsas med tusentals vargar, men i Sverige blir det ett ramaskri om man skulle föreslå att hundar vaktar djuren. En barnfamilj kunde ju råka illa ut om dom ville gå in och hälsa på fåren, eftersom boskapshundarna vaktar mot allt och alla. Ibland tycker jag synd om fåren här, man släpper in ett helt dagis i fårhagen för att hälsa på dom. Barn är ju barn och dom skrämmer ju skiten ur fårstackarna med sitt gapande och springande, undrar vad dom tänker med dagisfröknarna.

  

Mannens utveckling.

  

Och kvinnans.


I går var vi till veterinären med Ebba, hon är den första schäfer vi haft som följt schäfermallen när det gäller att vara feg och pipig hos doktorn. Att ta febern är ju livsfarligt, men efter att morsan talat om att man får kamma till sej gick det bra.

  


Ha en bra dag, här är det 20 grader kallt kan det vara den globala uppvärmningen som slagit till tro    


ANNONS
Av Monica och Jacob - 4 januari 2010 05:32

Ett civiliserat land jo jag tackar jag, men nu blir det väl slut på tjatet på andra länder att värna om rovdjuren. Tigern som jag skrivit om förut äter ju upp ett antal människor om året, men det får man finna sej i eller?

Med en miljöminister som efter halvtid byter planhalva(ingen förlust för det kvinnliga släktet direkt) och som nu svarar att det blir skyddsjakt nästa år också hoppas jag verkligen att borgarna ryker i nästa val  . Även om det fördyrar mitt levene med tusentals kronor i alla möjliga och omöjliga skatter tycker jag att överklassen med kungen i spetsen har gjort sitt. Sedan är det bara att be för att dom röd-gröna inte begår samma misstag,av erfarenhet vet man ju att snacka går men att hålla vad man lovar är svårt. Själv misstror jag allt vad politiker heter, därför är jag inte bunden vid en viss falang.

Mitt hjärta blöder för alla dom dödade vargarna för att inte tala om dom som är skadeskjutna, hur i helvete kan man tillåta tusentals varghatare att jaga det förstår man ju utan att vara raketforskare hur det går.Undrar vad som hänt om vi i Sverige hade samma liberala vapenlagar som Jänkarna, låg det då några Hedenhösare uppradade för fotografering i skogen tro.

Lördagen går väl till historien som den dag när Sverige tappade alla hämningar och hatet visade sitt fula ansikte, och att den förhoppningsvis blev sista spiken i kistan för borgarna  .

  

En del av mattes söta vargflock.  

Soluppgång, ser mer ut som en blåslampa.


PRESSMEDDELANDE: Vargjakten - en oacceptabel politisk dumhet utan laglig grund
 
Idag inleds den största vargjakten i Sverige på över 100 år! Svenska Rovdjursföreningen är starkt kritisk till jakten under vilken över 10 % av den akut hotade vargstammen på dryga 200 djur ska skjutas. Jakten saknar både vetenskapligt och lagligt stöd, liksom stöd i den stora folkopinionen, säger föreningen.

Fakta: Idag går omkring 12 000 jägare ut i skogen för att skjuta 27 vargar. Jakten ska ske i fem län; i Gävleborg ska 3 vargar skjutas, i Dalarna 9 vargar, i Värmland 9 vargar, i Örebro 3 vargar och i Västra Götaland 3 vargar.


Svenska Rovdjursföreningens kritik grundar sig främst på följande tre uppfattningar:


1. Lagliga skäl: Vi menar att vargjakt i den här skalan strider mot EUs naturvårdslagstiftning, som även gäller som lag i Sverige, varför vi nu kommer att anmäla jakten för prövning av EG-domstolen.


2. Opinionsmässiga skäl: Jakten är framdriven av en liten, högljudd och aggressiv antivarglobby som, utöver jägarorganisationerna, lyckats få med sig allt från kungen till regeringen, landshövdingar, LRF och Svenska Kennelklubben. Våra riksdagspolitiker har låtit sig påverkas av dessa grupper utan att ta hänsyn till att det finns ett starkt stöd i den allmänna opinionen för vargen i Sverige.


3. Vetenskapliga skäl: Vargstammen i Sverige är liten, instabil och sårbar och fortfarande i ett uppbyggnadsskede. Stammens framtid är långt ifrån säkrad och många svåra frågor återstår att lösa som t ex hur den ska få kontinuerlig kontakt på naturlig väg med finska artfränder, vilket krävs för stammens överlevnad på sikt.


– Det är för tidigt med den här sortens jakt i Sverige. Innan vargstammens långsiktiga överlevnad är säkrad kan inte jakt bedrivas. Sveriges förmåga att värna biologisk mångfald kan starkt ifrågasättas, säger Krister Persson, ordförande i Svenska Rovdjursföreningen.


Jakt på 27 vargar innebär en avskjutning på mer än tio procent av en akut hotad djurart, utan någon annan anledning än att regeringen svalt vargmotståndarnas argumentation att svenska folket inte skulle kunna samexistera med fler än 210 vargar!


– Sverige, som är ett av Europas största och mest glesbefolkade länder med stora skogsarealer och god tillgång på naturliga bytesdjur som älg, rådjur, bäver, vildsvin mm., har i själva verket en mycket gles vargstam i ett Europeiskt perspektiv, säger Ann Dahlerus, generalsekreterare i Svenska Rovdjursföreningen.


Det finns heller ingen stor folklig opinion för att skjuta ner vargstammen. Flera undersökningar visar - tvärtom - att stödet för varg i Sverige är starkt och utbrett hos allmänheten. Även i rovdjurslänen Gävleborg och Dalarna är sex av tio eller fler svenskar positiva till varg. Attityderna är mer negativa hos jägarna, men även bland dem är så mycket som 40 % positiva till varg. Det är alltid de mest negativa som hörs mest.


– 12 000 jägare har registrerat sig för jakten och ingen vet exakt hur många jägare det rör sig om per län, inte ens Naturvårdsverket. Viktiga bestämmelser i jaktlagen har åsidosatts och jakten kan bli vansinnigt effektiv varför vi befarar att risken för överskjutning är mycket stor. Svenska Rovdjursföreningen har begärt att Naturvårdsverket griper in och släpper kvoterna stegvis, istället för att ge klartecken för alla kvoter samtidig, säger Krister Persson.


Populistiska riksdagspolitiker tror sig vinna billiga hemmapoäng i sina valkretsar genom att skjuta varg och motiverar jakten med att den leder till bättre acceptans. Men mer jakt på varg leder inte till större acceptans hos de grupper vars acceptans man söker. Tvärtom visar all erfarenhet att ju mer jakt man beviljar desto större blir kraven på ännu mer jakt. Så är fallet med både lodjur och björn och varg. Trots att möjligheterna till skyddsjakt på varg har utökats väsentligt under de senaste tio åren har vi inte sett annat än mer krav på ännu mer vargjakt från dessa grupper! 
Publicerad: 2010-01-02
Ytterligare en anledning att avsluta sitt medlemskap i SKK.

Ha det bra  

ANNONS
Av Monica och Jacob - 3 januari 2010 06:11

http://www.youtube.com/watch?v=ER9wN819G1I    


14 grader kallt  burr det är så man kan skära glas med bröstvårtorna  

  

Undrar om snöröjarna tagit ledigt också, detta är E18 vid Täby.

  

276:an ser mer ut som en skridskobana, men som synes så ger sej inte den som inte behöver köra bil ut i eländet.

Har suttit och tittat på Blocket funderar på att skaffa katt igenmen det blir väl som vanligt ingenting. När Emma blev sjuk och fick tas bort sa jag aldrig mer, visst är jag sugen men Emma var så speciell. Hon var född döv, glömmer aldrig när Jacob kom hem och frågade har vi plats för en katt till. Nej blev svaret, synd sa han en på jobbet har kattungar hemma och en av dom sitter och åker på dammsugaren   när dom städar. Hon är troligtvis döv så han vill att hon kommer till ett hem där hon inte släpps ut. Blev väl lite intresserad och fick reda på att hon var vit och långhårig också, sedan var det kört. Maken till katt får vi aldrig mer, var med mej nästan överallt. Emma fick fel på levern och gulsot när hon var 15 år, gick inte att medicinera så hon fick somna in  

   

Emma testar hundstrut

   

Och delar köttfärs med valp 


Idag ska vi sortera grovsopor, varför vi bemödar oss vet jag faktiskt inte. För när dom kommer och hämtar säckarna slängs allt i samma bil   , en vanlig sopbil som trycker ihop alltsammans. Fast det är så viktigt att brännbart, icke brännbart, plast mm ska sorteras för sej. För ett par år sedan slängde dom med en TV också, så man kan ju undra varför vi ska stå och sortera skiten.


Vargjakten får mej att må illa och sluta läsa tidningar och se på nyheter, Sverige kan inte ha 270 vargar ynkligt.Våra politiker är en samling ynkryggar som bara lyssnar på dom som kan skrika högst.

  

Några varglika varelser som gör att jag mår ännu mer illa av att se en skjuten blodig varg på bild


Ha det bra i kylan  Av Monica och Jacob - 2 januari 2010 06:22

Vad är det för skit som går nu som man aldrig blir frisk ifrån, är nu snuvig igen.

Svärmor som tagit alla sprutor som tänkas kan är riktigt sjuk,och med tanke på hennes ålder blir man ju orolig.Även min Mor blev sjuk en månad efter vaccineringarna, kan det vara att vaccinet togs fram som ett hafsverk och inte funkar som det ska.Konstigt svininfluensan blev det tyst om, men jag har ju hela tiden sagt att det var en tidningsanka underblåst av WHO. Nu när folk verkligen blir sjuka är det tyst som i graven, för att inte tala om alla dom hundratals miljoner som kastats ut på vaccin, dom kanske kunde ha gått till något vettigare.


Favorit i repris http://www.youtube.com/watch?v=T0DZXeHgdUc


  

När vi kom hem i onsdags hade någon roat sej med att äta upp Kalle koltrast som bodde i tujan  , vet ju att det är naturens gång men gillar inte när rovfåglarna använder tomten som matplats  


  

En snart 5 år gammal bild, Ebba vill ha Arkas pinne kolla den smygande stilen.


Ha det bra  

Av Monica och Jacob - 1 januari 2010 06:24

GOTT NYTT 2010

Vad hoppas jag av det nya året, att vi får vara friska hela Gänget, mammorna och resten av familjen duger bra. Nyårsafton är över och mina nerver har lugnat ner sej. Som tur är är Gänget en samling skottfasta individer, Argos märker min ovilja går och passar på mej och när jag lägger mej vill han nästan ligga ovanpå. Snacka om att det inte går att lura dom, han känner direkt hur jag mår den stora knäppgöken. Här hos oss är det lugnt smällandet började inte förän vid 15 på nyårsafton innan hade vi inte hört en smällare här uppe. Vad jag inte fattar är varför dom ska börja så tidigt, när ska man gå ut med jyckarna har dom tänkt sej. Jag gick ut vid 20tiden då det var tyst men jag kom inte långt förän det började smälla, lite svordomar och förbannelser   från mej och det blev tyst igen. Det gäller att sätta sej i respekt  , ärligt talat fattar jag inte charmen med att börja smälla på eftermiddagen. Jag är ju inte skotträdd på det viset utan rädslan sitter i att en raket slår in i huset, vet ju av erfarenhet hur illa det kan gå. Löjligt när vuxna karlar med gällivarehäng hoppar kråka mellan raketerna på gatan, inte lite Jackass över det hela Hoppas ni alla haft en trevlig Nyårsafton och inte har alltför ont i hårrötterna idag.

  

Ja så här roligt kan det bli av en missriktad raket, många familjer blev hemlösa ett bra tag  

Snö har det kommit så där en halv dm till, tur att den är lätt väger faktiskt ingenting med lite bättre lungkapacitet hade man nog kunnat blåsa tomten ren från snö.

  

Ja vad händer idag jo vi ska nog fira lite Nyår nu när pyroteknikerna ligger för ankar och man kan slappna av så att säga.

  

Mammas vaktmästare, med våran lilla kyrka i bakgrunden.


Ha en bra dag   


Presentation

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15
16
17
18 19 20 21 22 23
24
25 26 27
28
29 30 31
<<< Januari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se