ett hundliv

Alla inlägg under februari 2010

Av Monica och Jacob - 23 februari 2010 05:50

HU i går var det full rulle all ledig tid, men nu har lilla mor i alla fall fått ett beslut från socialen. Från och med den 17/2 får hon hjälp med att handla en gång i veckan och hjälp med städning var tredje vecka.Snällt är det och fort gick det men vi hade begärt hjälp med handling 2 ggr i veckan och ingen städning.Undrar jag om inte lilla mor har gjort vissa ändringar, ja det är ju hon som bestämmer.Nu har hon ju mej som har världens svada och kan prata för varan, men hur går det för en som är ensam?

Vid svansjön var det tomt i går och vattenhålet hade frusit igen, vi slog bort isen och lade ut lite mat i alla fall. Den döda svanen fanns det inte ett spår av, naturens renhållningsarbetare hade gjort sitt.  

Kommer att sakna dom om dom inte kommer tillbaka.

26 grader kallt i går morse gjorde promisen kort, 3 av fyra i Gänget gick på 3 ben mellan varven tydligen går smärtgränsen där.Svårt att göra tvåan är det också pga all snö, men om man snurrar runt ett tag trampar man upp en cirkel så att det går.

  

  

Det blir ju inga längre rundor men trött blir man av att pulsa i snart minst halvmeterdjup snö.I dag är det i alla fall bara 13 grader kallt och alla gick normalt igen.

Ha en bra tisdag  


ANNONS
Av Monica och Jacob - 23 februari 2010 05:10

Tisdagstema-Kaos

  

Lite kaos vid matbordet  kan man lugnt påstå att det blev.

Mer kaos hittar ni här.

http://tisdagstema.se/

ANNONS
Av Monica och Jacob - 21 februari 2010 09:25

Man är inte bara trött på det här, vi har ingenstans att göra av snön längre utan får dra den neråt gatan på släden. Kommer det mer snö nu så låser vi igen och tar in på hotell resten av vintern.

  

Oron för Signe är inte rolig den heller, har hittat två knölar till men en är säkert en hårsäcksinflammation.Hon far omkring som ett torrt skinn ute men när hon kommer in trillar hon ihop i en liten hög vilket hon inte gjort förut. Minnet av hur Xanna var kommer tillbaka, hon var likadan men vi visste ju inte om att hon hade lymfkörtelcancer förrän det var kört.

  

Tre sötnosar i snön.

Johan Olsson är en kille i min smak inte nog med att han tog brons, han hoppade över en VC tävling för att gå på hundbegravning   det ni.

Ha en bra dag  

Av Monica och Jacob - 21 februari 2010 05:46

Veckans fototriss har temat oväntat.

   

Oväntat och dyrt var det att någon hade krossat en flaska mitt i skogen.

   

Att himlen skulle öppna sej och att det skulle bli mörkt mitt på dagen var oväntat.

  

Och att Petunior och Lobelior skulle blomma i november var också oväntat.

Fler oväntade bilder hittar ni här

Av Monica och Jacob - 20 februari 2010 05:51

Såg i torsdags att en av svanarna såg blöt och konstig ut, men den åt med god aptit. I går när vi kom ner möttes vi av denna syn

  

den hade tydligen frusit ihjäl under natten  . Gamarna hade redan varit där och kalasat för huvudet och halsen var borta.Från att ha varit åtta är dom bara sex nu men dom har klarat sej bra trots allt,men nu ser man ju att dom börjar tackla av trots att vi matar dom med rätt foder.Som det ser ut utanför fönstret i dag kommer vi nog inte ner till havet, denna vinter skulle man behöva en egen plogbil.Tur att man vet att det är fler som sköter matningen annars skulle man sitta här om må dåligt.

        

Snömonster.

Avslutar med ett mail vi fick från Phia, stämmer ganska bra med denna vinter.


Ha det  9:e December
Vi vaknade upp till en underbar matta av kristallvit snö, som täckte varenda centimeter av landskapet. Vilken fantastisk syn! Finns det något vackrare ställe i hela världen? Att flytta hit var det bästa jag någonsin gjort. Jag skottade för första gången på flera år och kände mig som ung på nytt. Jag skottade både vår uppfart och trottoaren. I eftermiddags kom snöplogen och fyllde trottoaren med snö igen och blockerade uppfarten, så jag fick ta en vända till med snöskyffeln. Vilket underbart liv.


12:e December
Solen har smält all vår fina snö. Vilken besvikelse. Min granne säger att jag inte ska oroa mig, vi kommer absolut att få en vit jul. Ingen snö på julen skulle ju vara förskräckligt! Harry säger att i slutet på vintern kommer vi att ha så mycket snö att jag aldrig vill se snö igen. Jag tror inte att det är möjligt. Harry är en trevlig människa. Jag är glad att han är vår granne.


14:e December
Snö, underbara snö! Det kom 20 cm i natt. Temperaturen hade sjunkit till -20. Kylan får allting att gnistra. Vinden gjorde mig lite kall, men jag värmde upp mig med att skotta uppfarten och trottoarerna. Detta är livet! Snöplogen kom tillbaka i eftermiddags och begravde allt i snö igen. Jag insåg inte att jag skulle behöva skotta så här mycket, men jag kommer verkligen i form på det här viset.


15:e December
50 cm till. Sålde min van och köpte en fyrhjulsdriven bil i stället. Köpte vinterdäck till frugans bil och två extra snöskyfflar. Frugan vill skaffa en vedspis utifall elektriciteten skulle sluta fungera men jag tycker det verkar löjligt. Vi bor ju faktiskt inte i Alaska.


16:e December
Snöstorm i morse. Föll omkull på isen på uppfarten när jag saltade. Ont som fan. Frugan skrattade i en timme...Roligt..


17:e December
Fortfarande långt under noll grader. Vägarna är för isiga för att man ska kunna ta sig någonstans. Det var strömavbrott i fem timmar. Inget att göra utom att stirra på frugan och försöka att inte irritera henne. Vi skulle nog ha köpt en vedspis, men det erkänner jag inte för henne. Jag hatar när hon har rätt. Jag kan inte fatta att jag fryser ihjäl i mitt eget vardagsrum.


20:e December
Elektriciteten är tillbaka igen, men det kom 35 cm till av den där vita skiten i natt. Mer snöskottning. Det tog hela dagen. Snöplogen kom två gånger idag. Försökte hitta en grannunge som kunde skotta, men dom var upptagna med att spela hockey sa dom. Jag tror dom ljuger. Ringde till den enda järnaffären i trakten för att fråga efter en snöslunga, men dom var slut. Dom får kanske hem fler i mars. Jag tror dom ljuger. Harry säger att jag måste skotta annars kommer kommunen att göra det och sedan skicka mig en räkning på jobbet. Jag tror Harry ljuger också!


22:a December
Harry hade rätt om att det blir en vit jul. Det föll 32 cm till av vit jävla snö inatt och det är så inihelvete kallt att det antagligen inte kommer att smälta förrän i Augusti! Det tog mig 45 minuter att klä på mig och gå ut och skotta i morse, sedan blev jag pissnödig. När jag klätt av mig, pissat och klätt på mig igen så var jag för trött för att skotta. Försökte hyra Harry att ta hand om snöröjningen resten av vintern eftersom han ju har en plog på sin lastbil, men han säger att han inte har tid. Jag tror att den jävla skitstöveln ljuger!!


23:e December
Bara 5 cm snö idag. Det är nollgradigt nu. Frugan ville att jag skulle juldekorera huset i morse. Är hon helt jävla slut eller? Varför sa hon inte det för en månad sen? Hon säger att hon gjorde det men jag tror fan kärringjäveln ljuger!


24:e December
15 cm. Snön har blivit så jävla hårt packad av snöplogen att jag bröt av
skyffeljäveln. Tror jag fick en hjärtattack också. Om jag får tag på han som kör plogbilen så ska jag fanimej ta tag i pungen på han och dra han genom snön! Jag vet att det jävla psykot gömmer sig runt hörnet och väntar på att jag skottat färdigt, sen kommer han i 100 knyck och plogar igen allt.. Tanten ville att vi skulle sjunga julsånger medans vi öppnade julklapparna men jag var för upptagen med att spana efter plogbilen..


25:e December
God jul. 50 cm till av förbannad jävla snö!!. Blev insnöad. Tanken på att skotta får mitt blod att koka. Gud vad jag hatar SNÖ!!! Plogbilsföraren stannade till idag och frågade hur läget va, jag slog till den jäveln i huvet med skyffeln...


26:e December
Fortfarande insnöad. Vad fan skulle jag flytta hit för, jävla håla!!
Och allt var HENNES idé.. Hon går mig på nerverna...


28:e December
Fortfarande insnöad. Satmaran gör mig galen.


29:e December
25 cm till. Harry säger att jag måste skotta taket annars kan det rasa in. Jävla dumskalle, tror han att jag är helt sänkt eller??


30:e December
Taket rasade in. Plogföraren har stämt mig på 1 miljon för att jag slog honom i huvet och kärringen har åkt till sin mamma...


31:a December
Eldade upp hela jävla hushelvetet.. Ingen mer snöskottning här!!


8:e Januari
Jag mår så bra. Jag älskar dom här små pillren dom ger mig men varför är jag fastbunden i sängen?  Av Monica och Jacob - 20 februari 2010 05:00

Veckans Tema på inspiration och kreativitet är mjukt.

 

Lyckan är ett mjukt knä att vila i

För att se flera mjukisar http://bilduppdraget.wordpress.com/

Av Monica och Jacob - 19 februari 2010 05:50

Fan vad det snöar, 11 grader kallt är det också trodde det skulle bli mildare när det snöade.Sitter här och funderar om man ska anfalla snöskyffeln och göra en insats eller om man helt enkelt ska skita i det och bli insnöad i ordets rätta bemärkelse.

  

Svensk sjukvård om några år.

Är det ingen mer än jag i detta avlånga land som funderar över varför det aldrig finns några pengar när det gäller svenskarnas välfärd, men när det gäller att hjälpa andra finns det tydligen hur mycket som helst. Ett land där dom gamla ligger i smutsiga blöjor och inte får komma ut mer än 2 ggr om året kan det kallas för rikt tro.Blir lite fundersam när våra skattepengar ska gå till att hjälpa grekerna på fötter,vi är ju inte ens med i valutaunionen.Själv mår jag illa och är livrädd för att hamna i samhällets klor om jag en dag inte skulle klara mej själv, nä för Monica är nog ättestupan   att föredra.

     

Liten söt   har det i alla fall bra och får den omvårdnad hon ska ha.


Om man inte skottar ihjäl ser hörs vi i morgon  Av Monica och Jacob - 19 februari 2010 05:42

Tema Fredag-Stolthet


Man säger att man inte ska tillskriva djur mänskliga känslor men jag tror i alla fall att

  

Zeus är stolt över sin kong

  

Och Athena över sin medalj.

Fler stoltheter finna här http://sinneskatten.blogspot.com/

Presentation

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5
6
7
8 9 10 11 12
13
14
15 16 17 18 19 20 21
22
23 24 25 26
27
28
<<< Februari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se