ett hundliv

Alla inlägg under februari 2010

Av Monica och Jacob - 18 februari 2010 06:08

Det finns en av svanarna som är riktigt trevlig, den måste vara van vid människor eftersom den inte väser eller blåser upp sej utan bara vaggar omkring och tigger mat.

      

Riktigt nära törs jag mej som normalt känner lite olust i närheten av dessa stora fåglar.

  

Argos börjar få till skrivandet riktigt bra,någon som ser vad det står  


Signe pinar på med mattes vaksamma öga i nacken, tycker det är lite mindre flås men kanske bara inbillar mej.

 

Signe   

Tid ska beställas för vaccination av Ebba o Kajsa, viktigt nu när så många smuggel o hittehundar kommer in över gränserna.Man kan inte ens vara säker här ute i bushen eftersom det har hänt att man åkt ut hit och dumpat hundar man inte klarar av.Det är inte så länge sedan en hund blev påkörd på Sockenvägen, den togs till hundstallarna men ingen ägare hörde av sej. Det vet i fan hur det har blivit i Sverige, allt verkar vara slit och släng snart sätter man väl ut ungarna man inte vill ha i skogen också.

Ha en bra dag  

ANNONS
Av Monica och Jacob - 18 februari 2010 05:51

TORSDAGSFOTO=DRAMATISK VINTER

  

Detta är vad som var kvar av Kalle Koltrast som bodde i tujan efter ett besök av sparvhöken  

  

Dimma över Östersjön

För mer dramatik http://torsdagsfoto.blogg.se/

ANNONS
Av Monica och Jacob - 17 februari 2010 10:21

Mera snö ska vi få, tur att vi skottat dom delar av taken som behövdes och konstigt nog har ryggarna hållt än så länge.Personligen har jag ruttnat helt på vintern sedan får skid o skridskoåkarna säga vad dom vill. Vill ha vår och barmark så man kan träna lite hund igen, som det är nu blir det bara inkallning som det bjuds på.

    

Nu vill vi träna lite så vi får en massa godis   


Läste i tidningen att folk vill gå tillbaka till en tävling i melodifestivalen,men Björkman tyckte att dom 85% som ville det kunde titta på en annan kanal.Tittarförakt är bara förordet, har dom glömt att dom lever på licenspengar idioterna, dax att säga upp skiten kanske.Vi tittade på en Dansk serie 2008 som hette Brottet  en serie som SVT misshandlade genom att dra in stup i kvarten till förmån för en massa annat skit. Ringde faktiskt upp och klagade  vilket flera hade gjort, ifrågasatte varför man gör så när man har 3 kanaler att sända i men fick som vanligt inget vettigt svar.

  

Dagens Signe  

  

Två flickor som alltid trivts ihop    

Vi avslutar med en Norgehistoria av rang/Ha det bra


Ett gäng norskar satt vid ett bord på en bar och skrålade och skrattade. Hela tiden skrek dom "trettiosju, trettiosju, trettiosju!!!.."
En svensk blev nyfiken på vad dom menade med detta. Han gick fram till bordet och frågade: -Ursäkta vad är det ni firar?
Men norskarna bara fortsatte att vråla: "trettiosju, trettiosju, trettiosju!!.."
Svensken gjorde ett försök till: -Hallå! Vad menar ni med att skrika trettiosju hela tiden?
Då svarar den ena norrmannen med ett brett leende: -Vi har precis lagt färdigt ett pussel. Det tog oss 37 dagar!
Sedan fortsatte norrmannen tillsammans med sina polare: -Trettiosju, trettiosju, trettiosju!!..
Svensken blev konfunderad men gav sig inte: -Ja men vad då, trettiosju dagar för att lösa ett pussel.?? Det låter inte särskilt snabbt..?!!
Då tittade norskarna på varandra och smålog. Den ene sade sedan stolt och pöste:
-Hörrudu - på omslaget stod det 3-4 år!!! 
 

Av Monica och Jacob - 16 februari 2010 17:02

Första hela dagen utan tratt,härligt att se henne fara omkring igen om än med lite mindre flås.

  

  

  

  

  

Det enda synliga efter förra veckans besök hos doktorn är 2 rakade områden på frambenen.Nu tar vi en dag i taget så får vi se hur länge hon hänger med.

Svärmor har varit här i dag och hälsat på sina fyrbenta barnbarn, alltid lika trevlig att prata med henne.

Det blev en kort blogg så vi bjuder på en riktig fräckis     också.

Ha det bra  

 

Det gamla paret skulle ha sex men gubben hade svårt att få in den. Till slut tog han hjälp av ett skohorn. Då säger den ena äggstocken till den andra: Nu är det nog sista gången, för nu kommer han in på bår!  

Av Monica och Jacob - 15 februari 2010 13:47

Så kom då svaret på tumörerna och det var väl inte det vi ville ha,dom var elakartade= hon har juvercancer. Ja vad säger man trots att man ställt in sej på det så känns det pest, när veterinären ringde var man som en fiolsträng man har ju varit med förr men det är lika grymt varje gång. Nu får hon i alla fall kuta omkring här till hennes kropp säger stopp, man har ju som jag sagt sett vissa tecken på att allt inte varit bra.Troligtvis finns det flera tumörer gömda inne i hennes kropp, man kan fara land och rike runt och göra rtg och ultraljuda för att lokalisera dom men till vilken nytta.Självrisken är betald så dyrt blir det inte, frågan är nog bara om det gagnar henne på något vis.Nej vi pejlar in oss på god mat lek och stoj med resten av Gänget så länge det går.

  

Lillpluttan   ser i alla fall pigg ut än så länge.

   

Linslusen med sin halvbror  

   

Nere vid havet på kvällspromisen  


Ha det bra/Monica


Av Monica och Jacob - 14 februari 2010 15:52

GRATTIS Anna och Athena till årets Elitlydnadshund 2009 på SBK:s Stocholmsavdelning.Vi på Torpet är såååå stolta  

  

Dagens andra inlägg handlar om att livet på Torpet är lite avslaget just nu, konstigt vad fel man helt plötsligt hittar på Signe. I bland blir hon orolig flämtar och piper, har hon gjort så förut ??. Vet faktiskt inte men sedan man hittade tumörerna förstorar jag upp allt tror jag, någon som känner igen sej. Håller nog också på att förbereder mej på det värsta, lika bra det för då kan ju allt bara bli bättre.Om ett par dagar ska hon få rusa runt igen och då ser man nog ganska snart om något är fel.Hoppas nu att resultatet kommer den här veckan så man slipper vänta längre.

  

Mitt i bilden i snöstorm syns Österåkers kyrka  

   

Dagens svan, den snälla som inte fräser eller blåser upp sej utan bara vill ha lite mat. Någon försöker mata dom med hårt bröd, snällt men puckat.

Ny dammsugare har också inhandlats, en orange sak bläää säger jag vilka färger dom tvingar på en. Måste ju ha en med 13 meter sladd, tog ner den som vi har på övervåningen men insåg snart att den inte täckte ett rum ens en gång med sina modiga 5 meter sladd.Hu vad handikappande det kändes, stup i kvarten fick man byta eluttag.

I kväll är det i alla fall Köping med min favoritkille Tobbe,synd att det är sista avsnittet.

Som avslutning en liten fräckis/Ha det   


     

2 tjejer sitter och pratar:
- Vi hade sex igår, katastrof! Han kom från jobbet, åt middag på 3 min, vi hade sex i 4 min och 2 min senare somnar han! Själv då?


- Fantastiskt! Han bjöd mig på middag på en restaurang jag valt, vi promenerade hem i ungefär 1 timme. Väl hemma tände han några ljus och så hade vi förspel i 1 timme, vi hade underbar sex i minst 1 timme, och till slut, tänk dig, vi pratade i 1 timme! En saga med andra ord....


Deras respektive sitter och pratar:
-Vi hade sex igår. Underbart! Kom hem från jobbet, middag är redan serverad, käkade, hade sex sen somnade jag. Kan inte bli bättre. Själv då?


- Katastrof! Kommer hem från jobbet, elen hade gått. Fick bjuda tanten på middag, inte gott men dyrt, hade inte råd med taxin så vi fick promenera hem. Kommer hem, ingen el, fick tända några ljus så man ser. Var så arg att det tog 1 timme för mig att få upp den sen kunde jag inte komma på 1 timme. Frustrerande! När jag äntligen kom kunde jag inte somna, minst 1 timme låg jag där tills hon till slut lyckades snacka ihjäl mig!!!!

Av Monica och Jacob - 14 februari 2010 05:50

Veckans Fototriss har temat känsla.


  

Vi börjar med en känsla av STOLTHET

  

En känsla av förundran över att vi i alla år missat att det är en mun mitt i skorstenen.

  

Och slutar med en känsla av vår


För att se flera fototrissar

Av Monica och Jacob - 12 februari 2010 05:34

Morgonstund har guld i mun,vem har myntat det uttrycket, i och för sej är det lättare att hoppa ur sängen nu än när man var 20år och ögonen hängde som sladdlampor ur huvudet på en till så där en 11 på förmiddagen.

Dagens insats blir att veckohandla åt lilla mor, men den här veckan har hon varit ut en gång själv och en gång med ledsagare från Röda Korset.

Ledsagarservicen är gratis och till skillnad från Westerberg utförs den av äldre som inte får betalt, utan vill ha något att fördriva dagarna med.Vad Westerberg beträffar så spär han bara på min negativa uppfattning om att dom girigaste i samhället blir politiker, det värsta är att ett flertal av dom inte är normalbegåvade ens en gång samma IQ som handsknummer med andra ord.Socialkontoret har vi inte hört något från, beslutet kommer väl när snön tinat bort och hon inte behöver någon hjälp längre.

  

Den del av Livet på Torpet som det är bäst att tala tyst om  

  

Lilla sjuklingen  

Ha en bra dag  


Dagens vits:

En polisbil rullade sakta fram utanför O´Learys i Gällivare precis efter stängningsdags. 

Precis då vinglade Pekka ut genom dörren, praktfullt på lyset och med bilnyckeln i högsta hugg. 

Polisbilen stannade och konstaplarna betraktade med häpnad hur Pekka beslutsamt 

kämpade sig fram mot parkeringen, där han provade nyckeln på inte mindre än fem 

bilar innan han hittade sin egen och mödosamt tog sig in bakom ratten.

Där satt han sedan alldeles stilla i tio minuter, varpå han startade vindrutetorkarna 

(det var en vacker sommarkväll och inte ett moln på himlen).

Därefter tände och släckte han strålkastarna några gånger, tutade och slog på och 

av varningsblinkern. Sen startade han motorn och la med ett skrapande i en växel. 

Bilen tog ett kort skutt framåt och motorn dog.

Han försökte några gånger till, alltmedan parkeringen tömdes på bilar.

Till sist, när han var ensam kvar, lyckades han få bilen att börja rulla framåt, 

tog sig ryckigt ut på gatan och satte kurs norrut.

Poliserna, som väntat tålmodigt, slog nu på sirener och blåljus samt körde fram och 

stoppade Pekka och bad honom blåsa. Dom trodde knappt sina ögon när apparaten 

inte gav något utslag!

-Du får lov att följa med oss och ta ett blodprov, det måste vara fel på apparaten, 

sa en av poliserna.

-Tvivlar jag på, flinade Pekka. –Det är jag som är lockfågel ikväll!


Presentation

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5
6
7
8 9 10 11 12
13
14
15 16 17 18 19 20 21
22
23 24 25 26
27
28
<<< Februari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se