Direktlänk till inlägg 11 april 2010

Tiggerier

Av Monica och Jacob - 11 april 2010 18:15

Det har blivit väldigt poppis att i tv och datorvärlden tigga pengar till en massa projekt och gång på gång har man blivit så besviken på att kriminella lycksökare har försnillat miljonbelopp. Gav både till Rädda Barnen och Stadsmissionen men när man hör talas om lägenhetsaffärer och fantasilöner så fick det vara bra med min givmildhet.FN är inget undantag med sin utbredda koruption och folk som skor sej på andras lidande. Några som fortfarande ligger  lite på plus är Frälsningsarmen och Kyrkan som hjälper fattiga och utslagna i Sverige. Eftersom det enligt politikerna knappt finns någras uteliggare och hemlösa barn mm i Sverige behövs all hjälp som kan fås på hemmaplan.Välfärden började rustas ner redan på den röd-gröna tiden, men det är tydligen mer politiskt gångbart att hjälpa andra än sitt eget folk. Den misär som finns i storstäderna får en ju att tappa hakan, man kan ibland tro att man hamnat i ett Öststatsland.Och råkar man säga att jag skänker till hundstallarna eller katthemmen är man människofientlig enligt somliga, stick och brinn säger jag då  

Tycker inte om att man ska behöva känna sej som en bonntjyv bara för att man inte har lust eller ork att vara världssamvete.Själv har jag nog med att hjälpa min fattigpensionärsmamma med pengar och kontakter med myndigheter.

     

  

En dag i skogen med Gänget nu när snön smält häääärlig att kunna gå vart man vill igen.  

Nere i verkligheten hade något hänt, vad vet vi inte

  

Världens bästa Sigge   eller Sigvard som Giggi kallar honom, själv kallade jag honom för Siggolino när han bodde i valplådan.

Ha det bra  

 
 
Sussi

Sussi

11 april 2010 12:28

Nuförtiden har man inte pengar som ligger och skräpar. Man har nog att ta hand om sig själv och de sina! Att skänka pengar är något frivilligt. Man gör så gott man kan bara..

Man blir så nyfiken vad som hänt när det kommer så många ambulanser..

Kramisar

http://allt-om-inget.bloggagratis.se

 
Johan

Johan

11 april 2010 14:41

Svenska kyrkan lägger pengar i aktier som rör vapen tillverkning. Finns inga bra pålitliga orginisationer i Sverige. Kyrkan är dessutom experter på att förtrycka och behandla folk illa. Intressant blogg.

http://www.applet.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Snuffsan

11 april 2010 14:41

Svårt val vem ska man ge till, alla går ju inte föp då får man gå till socialen;-)

 
Ingen bild

Monica till Johan

11 april 2010 14:58

Har inte mycket till övers för kyrka och religion men om dom tar mitt bidrag för att mätta och klä några stackare så nöjer jag mej med det utan att ha några synpunkter på aktier och annat skit som dom håller och hållt på med i århundraden;-)

 
Ingen bild

Siv

11 april 2010 15:39

Håller med dej man ser på en del som kommer in akut vad illa dom farit, lite mat gör stor skillnad. Men du vet en del får man inte så mycket pluspoäng om man hjälper som andra.
Ha en skön söndagkväll;-)

 
Marilyn

Marilyn

11 april 2010 16:36

Nä du, här pröjsas ingenting till någonting. Ända sen jag hört att prästerna super upp stålarna så har jag fått en helt annan uppfattning om vad den hjälpen går ut på. Dessutom käkar man själv så mycket så där blir det inget över, inte ens ett öre. Mysiga bilder som vanligt. Ha det så gött i vårsolen. Kramiz

http://www.blogtown.se/blog.php?id=papillonkojan

 
Christel och Herman

Christel och Herman

11 april 2010 18:28

Såg längre ner i ett av inläggen att Signe älskar att åka bil och skulle kunna bo där. Det gör alla våra hundar också. Herman som är mattes kille ut i tassarna har mycket svårt att komma till mig om husse kommer med nycklarna till hundkärran, ha ha ha. Han och dom övriga bara ÄLSKAR den. Det spelar ingen roll om det händer något eller inte när vi är ute och åker.
Vilket väder vi har haft idag, sol med blå himel. Har fixat och donat i trädgården och bara njutit av det vackra vädret. En promenad med hundarna blev det också så klart.

Kram Christel.

http://www.petrini.be

 
Glimz

Glimz

11 april 2010 22:20

Ett mycket bra skrivet blad! Håller med dig till fullo. Litar inte på en endaste kotte när det gäller pengar. Hellre skänker jag till bättre behövande här hemma & när jag är utomlands ger jag hellre direkt till den jag ser behöver hjälp. Inte för att en maktpamp till karl skall få extra pengar in på sitt konot, nännä!! Jag kommer att börja anamma ditt buddabuilding sätt om två år. Det är vad jag skall ge min själv i "present" har det inte hänt något inom den tidsrymden, då blir det B-Building *asg* Tack för det goda skrattet du gav mig!!
En härlig kväll till dig & det dina/Kram

http://ninz.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Yvonne

12 april 2010 00:17

mycket polisbilar,piket o annat i områdena nu.?
två stora piketbussar vid 276 och brevid golfbanan på em?
Skänk en slant endast frivilligt som nån annan skrev.jag tänker då inte ha nåt dåligt samvete.sådeså men förstår vad du menar.
Kram

 
Ingen bild

Susan

12 april 2010 02:00

Jag gick ur kyrkan för 5 år sedan.Köper situation Stockholm ofta och ger till wwF. Läste att röda korset hade en gratis bar åt sina anstälda som kom från gåvor...fy fan. Köper nötter till vildfåglarna för 500 kr i veckan och det är ju med ett bidrag ;).

Ha en bra vecka / Kram

 
Sussi

Sussi

12 april 2010 07:28

Godmorgon. Hoppas du vaknar till en solig och fin dag :-)

Kramisar

http://allt-om-inget.bloggagratis.se

 
Ingen bild

JJ

12 april 2010 15:14

Ja det börjar bli lite mycket ge hit och ge dit man måste sålla riktigt ordentligt.

 
Noomi

Noomi

12 april 2010 21:13

Nä, vem fanken ska man lita på? Skulle gärna skänka till bättre behövande, men tveksamt i vilken utsträckning det går till rätt ändamål.
Härligt med snöfritt i skogen :)
KRAM

http://www.dizzyweb.se

 
skogsfrua på Dal

skogsfrua på Dal

12 april 2010 22:15

Det är för mycket svinn* i hjälporganisationerna. Just nu litar jag bara på Frälsis. Cancerforskningen stöder vi också eftersom det eländet drabbat många i familjen.
"Skänk en slant till Rädda barnen...det kan de göra som har skrämt dem" ;-)) Allvarligt, här gäller att hålla egna huvuden över vattnet, de som har bättre ställt kan dela med sig.

http://barasaras.bloggplatsen.se

 
Glimz

Glimz

12 april 2010 22:26

Du har rätt, det är alldeles för mycket 3liter. ringde till vet & jag fick info om att det borde ligga runt 8dl på ett dygn. Har nu fått en tid till :)
En go kväller & kram på hela flocken!

http://ninz.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Monica

13 april 2010 19:09

Du är rolig du Sara, dom som skrämt dom den var bra ASG den säljer vi många av;-)

 
Mimmi

Mimmi

15 april 2010 16:42

Det har blivit lite mycket av den varan, är det meningen att man ska ha konstant dåligt samvete tro;-(

http://malanut.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Monica och Jacob - Torsdag 18 april 17:42

Har inte bestämt hur jag ska göra med bredband, Jacob har ju en sticka så vi är ju inte helt utan. Nyhetsflödet i detta land är ju helt kasst kvällstidningarna har ju blivit värsta skvallerpressen och SVT  är ju värdelösa även FB har blivit skit fo...

Av Monica och Jacob - Torsdag 4 april 12:09

I går fick jag ett brev från Telia där man talade om för mej att om tre veckor fimpar man min telefon och mitt bredband. Den 14 februari fick jag ett mail som sa att den 30 novemer stänger man ner fasta telefonen och bredbandet, bra tänkte jag då h...

Av Monica och Jacob - Lördag 30 mars 17:11

Ja vad säger man, måste ha varit en jävla smäll stackars människor som bor där. Man är inte säker någonstans nu för tiden, hur kunde det bli så här vi lite äldre som har något att jämföra med ser ett land i totalt förfall. Skulle inte vilja va...

Av Monica och Jacob - Onsdag 20 mars 11:00

I går var det dags för en spruta i ögat igen, är så glad att jag har råd med detta nu när dom röd-gröna i regionen håller på att slakta hela sjukvården undrar hur länge hjälpmedel i hemmet kommer att vara gratis är väl bara en tidsfråga. Eftersom j...

Av Monica och Jacob - Måndag 19 feb 17:15

Hu förra veckan var det riktig vinter här, fick skotta varje morgon och under all snö var isgatan kvar så man fick verkligen se sej för.         Nu har det tinat bort lite is men man får fortfarande se sej för, vore en katastrof om jag skull...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5 6 7 8 9 10 11
12
13 14
15
16 17 18
19
20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< April 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards