Alla inlägg under juni 2010

Av Monica och Jacob - 22 juni 2010 10:05

TISDAGSTEMA # LYCKA     

Lycka är en stor varm kompis att luta sej mot   

För flera temabidrag http://tisdagstema.se/

Av Monica och Jacob - 21 juni 2010 14:27

Satt och läste i ett forum om sjuka hundar, herre gud säger jag en del tycker att man inte ska ge hunden medicin för det förlänger bara lidandet och man är en djurplågare. Jaha med andra ord förlängde jag Zeus lidande med nästan 3 år, eftersom han fick hjärtmedicin varje dag dom sista åren. Ja något dåligt samvete för att jag kostade på honom veterinärvård för tusentals kronor så han kunde leva 3 år till har jag inte, men det är klart livförsäkringen gick ju  ut. HA/AD och ryggfel det är bara sprutan som gäller, inte heller det stämmer vet tjänstehundar som gått i tjänst och kört skydd i hela sitt liv och klarat sej bra trots pålagringar på armbågar. Som sagt hamnar hunden rätt kan den leva ett rikt liv trots medicinering, resonemanget gör ju också att försäkringarna fördyras för oss andra idioter som älskar våra hundar och ger dom vård. Vet folk som köpt en hund med egna pengar alla dom andra har inköpts med livförsäkringspengar, fattar inte heller att inte försäkringsbolagen drar öronen åt sej men det är väl billigare att betala ut liv istället för veterinärvård.Det senaste var en ung schäferhane som första ägaren tiggde sej till att få köpa tillbaka, 14 dagar senare var hunden avlivad pga ryggfel det måste ha kommit akut för jag träffade honom flera gånger och det var inget fel på hans rygg inte.

  

Detta är Zeus tolv år hjärtsjuk och medicinerad, när dosen var utprovad mådde han som en prins. På tal om hundar när vi letade hund för en massa år sedan var det en uppfödare som sa föds det några vita (schäfer) så tar jag och vrider nacken av dom på en gång fan jag höll på att spy jag som knappt ka döda en fluga.

På tal om ond bråd död

  

Denna snok låg vid vägkanten, det troligaste är att den blev ihjälkörd.

  

Någon grävling eller räv hade grävt upp ett humlebo, oj vad dom surrade omkring där nere

  

Tyckte riktigt synd om dom

  


Läste i Sussis blogg om att vara disträ hon hade lagt salladen i micron  själv lade jag låneböckerna (dom låg i matkassen) i frysen  herre gud vad jag letade efter dom.

Ha en skön måndagkväll   


Av Monica och Jacob - 20 juni 2010 17:36

En riktigt fin helg har det varit men det kan man inte säga om fredagen hu vad det haglade åskade och blixtrade här.

  

Det är ingen höjdare för Jättevallmon,Rhododendron och Mormorsrosen med hinkvis med vatten på en gång men allt blev inte sönderslaget.


Dom är för snälla våra hundar, funderade vad dom höll på med vid kompostgallret och hörde en skatunge skrika i högan sky. Jag rusade fram för att se vad som hänt, jo då ungen satt fastklämd i kompostgallret som den försökt klämma sej igenom.Tro inte att någon av hundarna gjort annat än nosat, efter att ha lirkat loss den försökte fanstyget hacka mej som tack för hjälpen ja otack är världens lön  Jag är väldigt tacksam för att Gänget går att lita på bland dom vilda djuren och inte har som en del killerinstinkt, det gör ju att man inte behöver vara rädd att dom ska ställa till med något elände.Annars är det ju lätt att dom stressar varandra till att begå vad dom inbillar sej är hjältedåd.

Två icke killerdog   

Att kunna hänga ut tvätten på tork är en av dom stora fördelarna med att äga en bit mark, vad gott det luktar om den när den hängt ute en dag.      

  

Fiskmås med unge sitter och gapar på taket, kunde inte låta bli att undra om det var den som fick mina koltrastungar. Skit samma jagade bort dom gjorde jag i alla fall.

Ha det  


Av Monica och Jacob - 20 juni 2010 17:00

MÅNDAGSTEMA#ÅPEN

  

Genom att vi lyckades hålla denna lilla vak öppen hela vintern och att stödmata dom överlevde alla våra svanar utom en, på bilden ser man att isen är på väg att gå upp.

För fler bidrag på åpen http://mandagtema.blogspot.com/

Av Monica och Jacob - 20 juni 2010 06:19

 FOTOTRISS# 99 SOMMARNATT

  

Sommaren lider mot sitt slut och vattnet är bra mycket varmare än luften.   

 

Försommarnatt och bästa tiden på året    

När alla gått hem är det dax för oss, skönt med ett bad som är öppet för både människor och hundar  

För att se fler sommarnätter  

Av Monica och Jacob - 20 juni 2010 06:15

BILDLIGT TALAT V-25

     

För att se fler bidrag  http://mimos.sacinom.tk/?p=3534

 

Av Monica och Jacob - 17 juni 2010 23:45


Gör en uppdatering här, om en kvart den 18/6 blir Argos   och resten av Zeuskullen 9 år

ETT STORT GRATTIS FRÅN OSS TVÅBENINGAR TILL ARGOS   OCH HANS SYSKON ATHENA  MIDAS   ARKAS   HERA  OCH VESTA 

  

Nästintill nyfödda och första målet mat  

I morse stod en rådjursmamma och matade sitt kid mitt på ängen, så liten och så söt. Vi smög förbi utan att störa dom, men lite orolig blir jag för vi har ett par hundägare här som tillhör begåvningsreserven och släpper lös sina jagande hundar.En har många ggr kommit med koppel i handen och utan hund och frågat om någon sett den, IDIOT dom små har ju inte en chans att komma undan.

Tog ett par bilder men dom syns inte rådjuren , inte ens för ett örnöga.

Undrar jag om Ebba pissade napalm i morse, Signe gick fram för att lukta och kissa över men ryggade tillbaka   

I går var Jacob till min tandläkare och fick kostnadsförslag 3 st allt mellan 12-20 tusen   bara att välja blir nog att gå på kvalitet plast är ju inte speciellt hållbart. Sedan hade ju folktandvård missat att plocka bort en bit av den tand som dom drog ut   så där hade det blivit lite var runt flisan som satt kvar. Undrar om man ska ringa dom i dag och begära tillbaka pengarna, man ska ju rtg och kolla så att ingen bit sitter kvar när man har spräckt en tand.Med facit i hand undrar man ju om dom hade honom som försökskanin och att tandläkaren inte var färdigutbildad. Stor skam är det i alla fall att skicka på en sådan tandläkare på en som har tandläkarskräck  

  

Fin är den mormorsrosen och det doftar ljuvligt på verandan från den.

Ha en bra dag  

Av Monica och Jacob - 17 juni 2010 23:30

INSPIRATION OCH KREATIVITET--NYTTIGA GODSAKER

  

Hela äppelträdet är fullt av pyttesmå kart som om ett par månader är NYTTIGA GODSAKER.

För fler bidrag till ett nyttigt leverna http://bilduppdraget.wordpress.com/

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7
8
9 10 11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21 22 23 24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv


Skapa flashcards