Direktlänk till inlägg 11 juli 2010

Torrt och hett

Av Monica och Jacob - 11 juli 2010 06:12

Inte en droppe regn sedan den 18/6 att det är torrt är ingen överdrift direkt och det ska inte bli något regn heller som det ser ut.

  


  


  

Allt torkar bort, av blåbären blev det nada och vinbärsbusken har gulnat i hettan. Det blir en tidig höst tyvärr, äppelträden håller på att fälla sina blad trots att dom får vatten beror nog på den stekande solen. Orm som man aldrig sett förut finns det tydligen gott om dom ligger överkörda lite här och där medans paddor och igelkottar är puts väck.

Det var ett tråkigt år först 25 grader kallt sedan 35 grader varmt, inte mycket man kan sysselsätta hundarna med förutom bad.

  

I dag får man i alla fall samla ihop sej och åka och handla till mor som har det svårt i hettan, Argos blir eld och lågor när han ska få åka till mormor och tigga. Hemma tigger han aldrig men eftersom hon sticker till honom en godbit när hon fikar sitter han som klistrad vid henne.

  

Som synes lär dom ser fort när, så här skulle han aldrig sitta hemma.

Nej nu är det dax att sparka igång dagens göromål innan den riktiga värmen slår till och man bara orkar sitta vid köksbordet och pusta.

  

En bild från innan hettan slog till och det var grönt och fint här.

Ha en bra dag  

 
 
Sussi

Sussi

11 juli 2010 09:58

Bilderna på det gulnande gräset och vinbärsbuskarna känns igen. Så ser det ut här med. Vi har inte heller fått något regn sen det datumet..

Doris är likadan..
Vi tillåter inte matning vid bordet eller tiggning men är vi hos min mamma och pappa får hom gottit lite här och var. Så där tigger hon betydlgt mer ;)

Kramisar

http://allt-om-inget.bloggagratis.se

 
Marre

Marre

11 juli 2010 10:51

Precis så gult och trist ser det ut här ute hos oss också, hm. Lite fest för vovvarna är väl ändå inte så farligt. Här ges ofta vid bordet, men inte tiggs det för det :) Nu ska vi här hämta plutten å det ska bli så härligt å få hem han igen, äntligen säger man här. Men det blir till att ställa ut en stor balja med vatten på gården idag om vi här ska överleva denna hetta, HUVA säger man här. Ha det så gött gumman å kramiz på er alla!

http://papillonbus.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Yvonne

11 juli 2010 21:17

läst i kapp dina bloggar,jobbar i flera dagar och krachat i säng av utmattning på kvällarna.
Lyssnat på dina bloggkåtar,tittat på fina bilder på din fina blogg och....
HÅLLER MED.HUA vilen värme tror jag smäller av
Kram på dig,ska krypa in i min isburka och titta
på fotbollsfinalen nu.'
Kram bäste bloggkompis

 
Ingen bild

Siv

12 juli 2010 16:50

Ja det mesta börjar gulna och bli fult här, det är snart en månad sedan det regnade;-(
Vilken liten söt tiggare;-)
Ha det/Kram

 
skogsfrua och ludde på dal

skogsfrua och ludde på dal

13 juli 2010 15:31

Åska i hela landet innebär kanske regn för er del också, vi har begåvats med 5mm. En spott i havet men välkommet.
Så stränga ni är mot tiggarna* klart de tar chansen när de kommer bort;-)) Gänget ser coolt ut på den heta asfalten.

http://barasaras.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Monica och Jacob - Torsdag 18 april 17:42

Har inte bestämt hur jag ska göra med bredband, Jacob har ju en sticka så vi är ju inte helt utan. Nyhetsflödet i detta land är ju helt kasst kvällstidningarna har ju blivit värsta skvallerpressen och SVT  är ju värdelösa även FB har blivit skit fo...

Av Monica och Jacob - Torsdag 4 april 12:09

I går fick jag ett brev från Telia där man talade om för mej att om tre veckor fimpar man min telefon och mitt bredband. Den 14 februari fick jag ett mail som sa att den 30 novemer stänger man ner fasta telefonen och bredbandet, bra tänkte jag då h...

Av Monica och Jacob - Lördag 30 mars 17:11

Ja vad säger man, måste ha varit en jävla smäll stackars människor som bor där. Man är inte säker någonstans nu för tiden, hur kunde det bli så här vi lite äldre som har något att jämföra med ser ett land i totalt förfall. Skulle inte vilja va...

Av Monica och Jacob - Onsdag 20 mars 11:00

I går var det dags för en spruta i ögat igen, är så glad att jag har råd med detta nu när dom röd-gröna i regionen håller på att slakta hela sjukvården undrar hur länge hjälpmedel i hemmet kommer att vara gratis är väl bara en tidsfråga. Eftersom j...

Av Monica och Jacob - Måndag 19 feb 17:15

Hu förra veckan var det riktig vinter här, fick skotta varje morgon och under all snö var isgatan kvar så man fick verkligen se sej för.         Nu har det tinat bort lite is men man får fortfarande se sej för, vore en katastrof om jag skull...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3 4
5
6
7 8
9
10 11
12 13
14
15 16
17
18
19 20
21
22 23 24
25
26
27 28
29
30 31
<<< Juli 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards