ett hundliv

Alla inlägg under juli 2010

Av Monica och Jacob - 20 juli 2010 07:00

ORDLÖS ONSDAG # METALL

    

För att se fler ordlösa bidrag http://yssasblogg.blogspot.com/

ANNONS
Av Monica och Jacob - 20 juli 2010 06:44

TISDAGS TEMA # VÄDER

     

 

  

Ja 2010 har varit extremvädrets år i Båtstorp, först all snö och -20 och nu + 35 och inget regn på en hel månad att säga att det är torrt är en underdrift. Inte ens ogräset orkar hålla sej vid liv och då är det torrt  

För att se mer väder http://tisdagstema.se/

ANNONS
Av Monica och Jacob - 19 juli 2010 08:01

Det har regnat och åskat i hela landet i helgen men inte i Båtstorp, kanske lika bra det eftersom en störtskur bara skulle rinna ner i dagvattenbrunnarna. Men det har rensat upp även här regnet och den värsta hettan och fukten försvann, i morse njöt jag i fulla drag för det var bara 12,5 grader ute och eftersom det står öppet här på nätterna var det 17,5 inne. Det är så torrt att när man vattnar lägger sej vattnet ovanpå marken och på baksidan är det stora sprickor i lerjorden. Synd är det för vildhallon och blåbär har torkat bort så det blir inget plocka i år.

Även Åkeröträdet har tagit stryk i solgasset , håller på att tappa en massa blad och frukterna är ynkligt små. 

   

Någon som har mått bra är Jackmaniklematisen som på 14 år aldrig blommat förrän i oktober med den påföljden att knopparna frusit, nu är den full med knopp.

   

Så i år får vi nog njuta av den länge.

I går var vi till Wira bruk och tittade hittade en tom   badplats vid Largen

  


  


  

Riktigt mysigt faktiskt och med en fin grillplats där det var rent och snyggt. Tur hade vi för när vi skuller åka kom det en laddning folk men man ska väl ha tur någon gång.

Ha en skön måndag, själv ska jag njuta av kylan  Av Monica och Jacob - 19 juli 2010 06:00

MÅNDAGSTEMA # RELAX

   

En kvällspromenad vid vattnet är alltid relaxande för både två och fyrbeningar, speciellt om det varit 34 grader   varmt på dagen.   

För att se fler temabidrag  http://mandagtema.blogspot.com/


  

Av Monica och Jacob - 18 juli 2010 18:17

BILDLIKT TALAT

  

För att se fler bidrag http://mimos.sacinom.tk/?cat=130

Av Monica och Jacob - 16 juli 2010 08:51

Dom säger att datorn inte gör något utan att man ber den, då har man inte sett vår dator.I morse stängde den av sej och sedan var det lögn i helvete att få igång den igen, ingen kontakt med nätet stod det. Stängde av strömmen och skulle börja om från början då var den helt död datorn inte ens fläkten gick igång, tänkte provar en gång till och då hoppade den igång undrar om den är på väg att säga upp sej efter bara 5 månader.Som tur är finns det en ny hårddisk i den gamla så man tar det ju lugnt, för utan dator blir man ju inte.

  


  

Gamla Bettan har snyggats till inför besiktningen, en ny bit avgasrör och nya däck var ett måste för att inte få rött kort ut och gå hem men det kostar att ligga på topp.

Den här hettan kommer att göra att jag ger satkärringen ett ansikte snart, man orkar inte med sej själv när det blir 30-35 grader varmt och luften står still

  

Hundstackarna lider även om man sprutar vatten på dom flera ggr per dag, helt bortkastat är det när det blir så varmt och torrt att man inte vill gå ut. Bromsar och getingar har högsäsong har blivit både stungen och biten, på verandan har Kajsa bråda dagar med att dela getingar på mitten vilket hon är en fena på. Som tur är har vi inte sett någon orm än på rundorna men det är väl bara en tidsfråga, det är min stora skräck att få någon av hundarna ormbiten.Som sagt sommar är inte min årstid, nästan så man längtar tillbaka till detta

   

Ha en skön helg i hettan den som orkar        

       
Av Monica och Jacob - 16 juli 2010 07:52

INSPIRATION OCH KREATIVITET # UR ANNORLUNDA VINKEL

     

För att se fler vinklar  http://bilduppdraget.wordpress.com/

Av Monica och Jacob - 15 juli 2010 21:00

TEMA FREDAG # PAUS

 

För att se fler som pausar  http://sinneskatten.blogspot.com/

Presentation

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3 4
5
6
7 8
9
10 11
12 13
14
15 16
17
18
19 20
21
22 23 24
25
26
27 28
29
30 31
<<< Juli 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se