ett hundliv

Alla inlägg under augusti 2010

Av Monica och Jacob - 19 augusti 2010 20:30

MUSIK OCH FOTOAUTOMATEN ELVIS/BEATLES

Ja eftersom Beatles har lämnat mej ganska oberörd blir mitt bidrag THE KING

 


Egentligen var han som störst före min tid, men i en musiktokig familj fanns det en massa vinyl att lyssna på och man blev ju matad med den tidens storheter.

För fler Elvis/Beatles bidrag http://kafferasten.blogg.se/

ANNONS
Av Monica och Jacob - 19 augusti 2010 05:42

I går uppträdde Signe lite underligt igen, hon blir rastlös och flåsig eller så blir hon flåsig av att vara rastlös  Stor felsökning inleddes   men inga nya knölar ljumskarna kändes bra och hon har faktiskt lagt på sej något kilo. Hade hon inte haft dom elakartade tumörerna i vintras hade jag inte brytt mej så mycket, men mamma som man är så blir man ju lite spattig. I dag verkar allt vara som vanligt igen och hon har sovit hela natten, skönt

  

Lilla damp

  

Kolla hundens blick, undrar vad dom här underbyxorna innehållit, det är visst inte alltid så glamouröst att vara polishund  

Regnet öser ner men jag tänker inte klaga, den här sommaren har varit helt bortkastad på mej flera veckors hetta och torka vilket gjort hundaktiviteterna näst intill omöjliga. Att släpa med sej en hel cistern med vatten har ju inte varit någon höjdare, och ingen av hundarna är ju någon fan av hettan.Föredrar faktiskt regnet så länge det inte är kvavt

  

Kompostgaller har man fått sätta runt krusbärsbusken, hundarna är helt tokiga i dom.

Allt lugnt på Athenafronten, väntar på foto är ju lite nyfiken på hur hon ser ut med avkortad svans

 

Fullsvansad. 

Avrundar med en liten uppmaning, ha en skön torsdag  


JORDBÄVNING I NORRLAND - DIN HJÄLP BEHÖVS!
NU HAR DEN GLOBALA UPPVÄRMNINGEN ORSAKAT EN JORDBÄVNING I NORRLAND!


Tisdagen den 15 Juni slog katastrofen till med full kraft i Norrland. Med epicentrum utanför Enok Nittis (Norrlands längste same) Kåta i Bastuträsk skakade en kraftig jordbävning med magnituden 4.1 på Richterskalan hela Norrland. Tiotals norrlänningar väcktes framför TVn. Många var hungriga efter att inte ha ätit palt på flera timmar.


Din hjälp behövs omedelbart.
Norrlänningen är en mycket sällsynt och skygg individ, särskilt nu på sommaren när deras vinteriden just har smält bort. Många norrlänningar kommer att lida oerhört om de inte får surströmming, salt kaffe och hemkört med lingondricka snarast. Upptäcktsresanden har redan sett infödingar irra runt på myrarna sökandes efter knott eller annat ätbart i särskilt utsatta områden.


Skänk 5 kronor till kontot nedan. Denna blygsamma summa kan ge tio norrlänningar en trygg tillvaro under midsommaren som de så väl behöver. Se exempel nedan.
5 kronor ger tio norrlänningar:

 •  
  • 3 dunkar hemkört
  • 1 tunna surströmming
  • 2 stora palter med mjölk
  • Ost i kaffet
  • 1 näve hemkokt myggmedel

Öppna ditt hjärta, och plånboken, och börja skänk NU!


DU KAN RÄDDA EN NORRLÄNNING TILL SOMMAR!


Norrlands jordbävningshjälps konto 90 1932-666


ANNONS
Av Monica och Jacob - 19 augusti 2010 05:00

MACROLOVERS #36

  

Även en utblommad klematis är fin  

  

För att se fler Macrosar http://macros.blogg.se/

Av Monica och Jacob - 17 augusti 2010 06:00

Härligt med lite svalare väder runt 20 och sol räcker gott för oss.

Mona S som håller på att lova guld och gröna skogar varför lovar hon inte ett rotavdrag på tandläkarräkningen (fyndigt eller hur ROT och tandläkare  ) nu när dom vill ta bort RUT, det skulle göra mycket för folks plånböcker om man fick dra av halva arbetskostnaden hos tandläkaren.

  

I den här telefonstolpen har det suttit hackspettar hela sommaren men inte nu  när jag väl har en kamera med zoom, då lyser dom med sin frånvaro fågeljä....na

   

Här har dom pejl på golfspelarna den här gången såg dom oss så vi slapp titta på när dom blottade   sej för att kissa. Ett år hotade jag ju med att skaffa sådana där poängskyltar som dom hade förr i tiden vid konståkningen ni vet, sedan skulle jag sitta vid klocktornet och bedöma deras utrustning. Har tyvärr inte sett någon som skulle få 6,0 medelpoängen ligger på 2,5 med andra ord inte mycket att lägga ner krut på. Det har kliat i fingrarna på mej att skicka fram hundarna, blev nog några blöta byxben om jag gjorde det.

   

Syskonen knas av egen uppfödning så man kan ju inte reklamera dom heller 

 

Inne blommar doftrankan så fint, och på kvällen kommer det lite väldoft också.

   

Jättebalsaminen må räknas som ett ogräs men humlorna  gillar den, på den här bilden lyckades jag få med två hungriga humlor. Mer tur en skicklighet när Mrs Magoo är ute och fotar utan glasögon.


Pratade med Anna i går och Athenas svans läker bra, att lägga svansförband är inte det lättaste och när man väl fått dit det börjar hunden vifta på svansen som aldrig förr och då förstår ni ju vad som händer    . Ja det är typiskt, sedan slog hon svansen mot väggen som hon aldrig gör annars varvid det började blöda lite, men man kan ju inte banna en glad hund  

Ha en skön tisdag   

Av Monica och Jacob - 17 augusti 2010 05:45

TISDAGSTEMA # BLOMMOR

  

Stormhatt

För att se fler blommor http://tisdagstema.se/

 

Av Monica och Jacob - 16 augusti 2010 05:48

MÅNDAGSTEMA # FAVORITORD

  

TROGEN   En trogen följeslagare som alltid blir glad när han ser dej inga sura miner här inte, är guld värt i dagens samhälle  

För att se fler bidrag http://mandagtema.blogspot.com/

Av Monica och Jacob - 15 augusti 2010 08:20

I går var det nog årets värsta dag, +30 och en luftfuktighet som gjorde Jacobs chips mjuka på 30 minuter  det var fullkomligt bedrövligt man var som en fisk på torra land och chippade efter luft. Signe   som inte har några spärrar for runt på förmiddagsrundan så jag blev riktigt orolig eftersom hon la sej ner och hämtade nya krafter innan vi gick hem, det har nog aldrig hänt förut.

     

Utslagen damplisa

  


  

Dagens bilder är jag lite nöjdare med, börjar närma sej verkligheten i dagens läge ska man nog inte vara perfektionist för då blir man sittande med ett redigeringsprogram hela dagen.

  

Morgonen är härligaste tiden bara vi och rådjuren som är i farten

  

Vad skadade dom blivit hundarna, så fort jag tar fram kameran ur fickan kommer dom och sätter sej framför mej. Snacka om linslöss, får köra med hopp och lek för att dom ska ge sej iväg en bit bort så det inte bara blir sitt vackert bilder 


Lilla Mor har fyllt år den här veckan och vi köpte ett kombinerat kyl och frysskåp åt henne.

  

Efter att mina söta styvsyskon helt strippade henne när gubben dog (särkullsbarn kan vara riktigt gnidna när det gäller laglotten och inget testamente är skrivet) så lever hon som fattigpensionär.Kanske dax att skriva om lagarna eftersom kärnfamiljen blir mer och mer sällsynt och dom lagar som är nu bara gör att hela familjer splittras i arvsfejder.

  

Äpplena som inte är många i år börjar i alla fall mogna.

Allt är bra med Athenas svans men det är ju ett riktigt skitväder med fukten när man är nyopererad, ser fram emot foton på skönheten bara bandaget kommer bort.

Ha en skön söndag  
Av Monica och Jacob - 15 augusti 2010 08:00

BILDLIKT TALAT # 33

         

För att se fler bidrag  http://mimos.sacinom.tk/?cat=130

Presentation

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7 8
9 10
11
12
13
14 15
16 17
18
19
20
21 22
23
24 25 26 27 28
29
30
31
<<< Augusti 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se