Direktlänk till inlägg 18 november 2010

Rehab mm

Av Monica och Jacob - 18 november 2010 06:03

Dax att blogga lite kanske, vad händer just nu är det ganska lugnt   faktiskt. Argos ja vad säger man, i går kanade han omkull  riktigt ordentligt på en isfläck men tog ingen skada av det tvärt om   konstigt nog. Vi styrketränar bakbenen på dom sätt som går och ingen dag är den andra lik, men nu kan han lyfta på benet utan att tippa över dom flesta ggr han kissar och bakbenen kryssar sej inte längre. Hade varit lättare med tik som inte ska kissa på allt som luktar suspekt. Veterinären hörde av sej i måndags och neurologen trodde också att det var en broskpropp sa han, mycket tyder på det bland annat att gången är så olika från dag till dag. Jag har nog i alla fall vant mej märker jag eftersom jag tar det för vad det är och vet att det tar lång tid innan det läker. Så länge vovven mår bra och är glad kör vi på, ibland blir man lite ledsen när man ser hur mycket han vill men kroppen hänger inte med riktigt i svängarna.

  

Mattes lilla stjärna  

  

Det här var fint spindelnät med rimfrost i, spindeln har nog gått och lagt sej för vintern inte mej emot eftersom dom inte är mina favoritdjur direkt.

  


 

Vi har fått inneboende som vanligt, varje vinter övervintrar ett antal nässelfjärilar på övervåningen riktigt trevligt att komma dom så nära. Hade ingen aning om att dom var så ludna, riktigt välpälsade faktiskt.

En av mina favoriter   

Ha en skön dag  

 
 
cat

cat

18 november 2010 08:35

Men så skönt att han verkar vara på bättringsvägen även om det tar tid!
Vilka söta små husgäster :)

http://1bildibland.blogspot.com

 
Sussi

Sussi

18 november 2010 09:41

En sak en hund har så är det vilja och anpassningsbarhet. Ibland är jag förundrad med hur mycket som bara accepteras. Skönt dock att det verkar gå bättre och bättre ju längre tiden går och att ni redan verkar se skillnad. Det är en riktig kämpe du har där.. :)

Kramisar

http://allt-om-inget.bloggagratis.se

 
Oldmolly

Oldmolly

18 november 2010 11:17

Konstigt är det i alla fall, att så många veterinärer har så många olika förslag. Men om hunden trivs med litet så...
Tänk om vi människor skulle dömmas efter samma kriterier. I stället för att avlivas får vi en rollator ;-)

http://oldmolly.bloggplatsen.se

 
Marre & Rasmus

Marre & Rasmus

18 november 2010 11:45

Broskpropp låter ju läskigt. Här måste läsas mer om det, hu. Skönt och nu veta vad det beror på i alla fall. Jätte cool bild på spindelnätet ;) Visst inte heller att fjärilar fick vinterpäls *S* Fast som vanligt så är din skönhet vackrast av alla dagens bilder. Kramizzzz

http://papillonbus.bloggplatsen.se/

 
Madde

Madde

18 november 2010 11:58

Du kan bygga en bra hinderbana till Argos inne med hjälp av böcker och krattor, 3 "hinder" mellanrummet mellan skall vara så han hela tiden får lyfta på tassarna, du kan ha flera hinder sedan ju starkare han blir! det är en suverän träning på rehab sidan!
Svinto har redan gjor 2 praktvurpor på balnkis då han gått i slänten och kommer ner på is :-/ Blir att gå andra vägar för hans del tror jag, å länga dom inte plogar och sandar vettigt vid hala årstider får man hitta alternativa vägar!

Tror också grav hälta och svårt lidande är inavlat på schäfer, Leffe skulle nog bli döende igen om vi satte på ett bandage på en tass bara för att testa *S*

http://www.working-gsd.se

 
Beate

Beate

18 november 2010 12:20

Alltså bilderna på fjärilen är dom bästa du tagit - någonsin. Helt underbara. Å hur lyckades du med att h*n satt stilla på ditt finger? Var h*n död kanske;-)
Så skönt att Argos-gubben jobbar på. Å lite av vad du skriver - att kroppen nite hänger med riktigt i svängarna - tell me about it;-)
Ge Argos en korvbit från mig:-)

http://bp-computerart.blogspot.com

 
Marre

Marre

18 november 2010 13:48

Det blev ingen undersökning då vetten ringde nyss och talade om att blanketterna som man ska skriva under när allt är klart var slut på kliniken. Så nu har vi fått en ny tid nästa vecka i stället och hoppas dom fått in dom då, suck säger man här!

http://papillonbus.bloggplatsen.se/

 
Danie

Danie

18 november 2010 14:14

Låter ju som det e på bättringsvägen!
Hundar har bättre tålamod än vi tror!

http://danielfagerholm.webblogg.se

 
Ingen bild

Siv

18 november 2010 16:11

Skönt att det går framåt om än sakta;-)
Det var en liten hårig sak, hade ingen aning om att dom hade päls hihi.
Slädfärden är ju bara så läcker, lita aldrig på en häst.
Ha en skön kväll/Kram

 
skogsfrua på dal

skogsfrua på dal

18 november 2010 17:43

På äldre dar får både folk och fä räkna med sämre framkomlighet och en del krämpor, tror inte att djuren lider mer av det än vi och här blir det aldrig tal om avlivning...tack å lov!;-) Håll igång efter förmåga och ta en dag i taget är vad som gäller:-)
Fina bilder (trots frusna fingrar?)

http://barasaras.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Anna

18 november 2010 18:09

Broskpropp? Låter inte alls trevligt. Trevligt låter det att det verkar självläka och det går framåt, om än sakta. Vad många fina bilder du tagit, nässelfjärilen var toppen! Sköt nu om er och ge Agge en nospuss från oss!

Kram o Tass
A&A

Monica och Jacob

19 november 2010 05:52

Det värsta är att det varierar från dag till dag, när man tror att det blivit bättre så blir det ett bakslag. Men så är det ju med neuroskador, glad och pigg är han i alla fall och framåt går det om än väldigt sakta.
Ha en skön helg/KRAM

 
Ingegerd

Ingegerd

18 november 2010 19:27

Inte heller jag har en susning om vad broskpropp är, får läsa på om det. Det 'är ändå alltid skönt att få en trolig förklaring.Våra småttingar halkar inte så illa, de är så lätta. Fjärilarna har nog "päls" året om, så bra de har fått på er vind!Ser fram emot goda nyheter!
Kanske de behöver lite vatten så de inte torkar ihjäl.

http://vitplister.blogg.se/?tmp=18191203

 
Ann-Margret & Vinja

Ann-Margret & Vinja

18 november 2010 20:36

Vad skönt att Argos mår lite bättre och bra han inte gjorde illa sig när han halka omkull.

Har heller aldrig hört talas om en broskpropp. Hur får man bort en sån, är det operation som gäller??
Bra ni kan styrketräna lite så han blir lite starkare i bakbenen :)

Håller tummarna för lille gossen. Du får pussa honom lite från mig :)

http://heratorpetsvinja.webs.com

 
Glimz

Glimz

18 november 2010 22:57

Då håller jag tummen ännu hårdare, så att bättrings processen går lite fortare :) Oj vad fin nässelfjärilen är, den är allt en riktig liten dunboll :D En goo kväller!
KRAM :)

http://ninz.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Yvonne

19 november 2010 00:07

Blir varm i hjärtat av att läsa att det går framåt
för fina A,
Aha ett långhår.jo vi har också fina fjärilar som
inneboende,vill ej släppa ut den då den dör och heller ej ha ihjäl den så den får bo hos oss.
Kram o ha en bra fredag

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Monica och Jacob - Fredag 19 april 10:12

Detta är den trådlösa stickan den funkar bra men går inte att jämföra med ADSL som tuffade på jämt oavsett vad Telia försöker inbilla folk. På baksidan har Vivorna slagit ut så nu är det vår oavsett vad termometern säger. Hade problem med t...

Av Monica och Jacob - Fredag 19 april 08:49

Detta är den trådlösa stickan den funkar bra men går inte att jämföra med ADSL som tuffade på jämt oavsett vad Telia försöker inbilla folk. På baksidan har Vivorna slagit ut så nu är det vår oavsett vad termometern säger. Hade problem med t...

Av Monica och Jacob - Torsdag 18 april 17:42

Har inte bestämt hur jag ska göra med bredband, Jacob har ju en sticka så vi är ju inte helt utan. Nyhetsflödet i detta land är ju helt kasst kvällstidningarna har ju blivit värsta skvallerpressen och SVT  är ju värdelösa även FB har blivit skit fo...

Av Monica och Jacob - Torsdag 4 april 12:09

I går fick jag ett brev från Telia där man talade om för mej att om tre veckor fimpar man min telefon och mitt bredband. Den 14 februari fick jag ett mail som sa att den 30 novemer stänger man ner fasta telefonen och bredbandet, bra tänkte jag då h...

Av Monica och Jacob - Lördag 30 mars 17:11

Ja vad säger man, måste ha varit en jävla smäll stackars människor som bor där. Man är inte säker någonstans nu för tiden, hur kunde det bli så här vi lite äldre som har något att jämföra med ser ett land i totalt förfall. Skulle inte vilja va...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3 4 5 6
7
8 9 10 11 12
13
14
15 16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26 27 28
29
30
<<< November 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards