ett hundliv

Alla inlägg under december 2010

Av Monica och Jacob - 16 december 2010 19:45

Svaret kom i dag skriftligt    

Ska försöka skriva det så alla förstår.

MRI undersökningen visar att Argos har problem på flera ställen i ryggen. Han har diskbråck i bakre o främre delen av bröst o ländrygg i dessa områden ger diskmassan ett lindrigt tryck på ryggmärgen. Ett litet diskbråck vid sista ländkotan och första bröstkotan och vid  bröstkota 2 och 4 finns diskbråck med omfattande ny skelettbildning = spondylos.Det finns också en förändring i ryggmärgen som ses som en svullnad eller blödning som kan ge dom symptom som han har eftersom inget av diskbråcken verkar vara problemet. Sammantaget kan kirurgiskt ingrepp utföras men risken är att vi inte hjälper honom så mycket.

I detta läge skulle jag avvakta, kroppen kan stabilisera sjukdomen med tiden.

Sedan blir jag full i skratt mitt i allt elände för det står, vila Argos minst 4 veckor från symptomdebut, hallå det är åtta veckor nu och vi har kört fullt ös.

Ja vad säger man  jo det kunde varit värre typ tumörer, vi kämpar på och hoppas att kroppen stabiliserar det själv som hon skriver.

Tur att jag har min egen MRI hängande hemma, den är ingen rolig läsning den heller men det mesta är arbete o ålder, så Argos ålder spelar väl en liten roll den med, som sagt inget av diskbråcken utgör än så länge något hot. 

Hon beklagar två ggr att det blivit som det blivit och att vi kände oss besvikna efter första besöket, ja det kan jag köpa och jag är glad att hon skrev ett utlåtande.

På tisdag blir det i alla fall en konsultation hos ortopeden som dessutom faktiskt också är neurolog såg jag när jag var inne på nätet och läste, skadar inte att två tittar på bilderna. Det finns kanske några hjälpmedel för hund som har problem med gången vem vet. Vi har all tid i världen att lägga ner på honom och om det stämmer att han kan bli bättre med tiden är det ju något att satsa på.

Så länge han vill vara med och leka med andra vovvar och har livslusten kvar kan jag inte se någon anledning att låta honom somna in innan han ber om det.


Nej det gör inte ont enligt 3 veterinärer, ska till en fjärde på tisdag.Man har vänt och vridit,dragit och kört skottkärra finns inget som visar smärtpåverkan, ger bara än så länge instabilitet. Jag skulle aldrig plåga honom om jag visste att han hade ont.
Som sagt diskarna är inte det stora problemet, utan blod och svullnaden men inte ens det ger smärta utan känselbortfall

Ha en trevlig kväll   

ANNONS
Av Monica och Jacob - 16 december 2010 19:30

TEMA FREDAG # JULFÄRGER

  

Nu är jag på rätt spår, vitt är väl också julens färg bara tomten som fattas.

För att se fler bidrag http://sinneskatten.blogspot.com/

ANNONS
Av Monica och Jacob - 16 december 2010 05:54

Ja då har jag fixat det så att Ultuna skickar resultatet till oss och på tisdag ska jag till en ortoped som kan läsa av det. Har varit hos honom förut när Ebba skadade sej, och han är specialist och bara nere i stan 2 dagar i veckan. Han hade heller inga problem med att det är skrivet på engelska sa bara att det brukar dom flesta resultat från Ultuna vara. Nu lugnar vi ner oss till på tisdag klockan 14,50 då jag kommer att blockera mej och bli nästintill hjärndöd  


Kan tyckas tokigt att jag gör så här men när det gäller familjen =även hundarna har jag små marginaler. Har vi betalat en massa pengar för att komma så här långt ska vi inte behöva stå med hatten i handen och niga o bocka. När det har skitit sej så har det man måste ha förtroende för motparten annars kan det vara vilket jag talade om för dom i går. Klart att dom måste hålla på sin inhyrda personal men jag sa i alla fall vad jag tyckte och att det inte var någon idé att hon ringde hit utan det fick dom lösa på annat sätt. Frågan är nu om dom löser det eller om dom inte bryr sej om att ge oss svar över huvud taget, konstigt är det eftersom även en ortoped kan ge svar på vad det är kan det vara revirpinkande tro? Nu behöver vi i alla fall inte haka upp oss på dom utan kan i lugn och ro vänta till på tisdag.

  

Vem skulle inte kämpa för denna filur    

  

På vår gata är det riktig vinter

 

I går var det bara glädjeämnen fick gå till tandläkaren och skära lite i tandköttet pga en infektion, inte nog med att det gör ont man fick betala 1170 också för 25 minuters jobb   

Ha en skön torsdag  


Av Monica och Jacob - 15 december 2010 06:14

Man kommer in från kvällsrundan och möts av ett svar på telefonsvararen.

Hej det här är veterinär !!!!!  jag ringer lite sent klockan är 21,30 men jag har varit fullbokad hela dagen. Försöker få tag i er i morgon, ja du lilla gumman med tanke på att du haft resultatet sedan i torsdags borde du väl ha kunnat vika 5 minuter på oss o Argos. Förresten vem vill veta vad det är för fel på hunden alldeles innan man ska gå och lägga sej      

Nu är ju loppet kört, jag är så FÖRBANNAD   så jag vet inte om det är någon idé att jag ringer upp dom i dag. Hur som helst måste jag ha någon annan som tittar på resultatet och som jag kan få förtroende för detta är min hund inte min bil vi pratar om. Ingen av Albanos ordinarie veterinärer skulle eller har betet sej på det här viset, på lördag är det 8 veckor sedan han rasade ihop och jag vet fortfarande inte vad det är.

  

Har pratat med Albano och inte svurit eller hetsat utan varit lugn och saklig.

FY FAN va jag är duktig  

Av Monica och Jacob - 15 december 2010 06:00

HIMMELSKT # 14

  

Har faktiskt inte förut tänkt på hur många vackra färger vinterhimlen har, himmelskt har faktiskt fått upp mina ögon för det.

Längst bort på bilden är det helt klart för att sedan bli grått och därefter flera olika blå färger.

  

För dom som inte sett det redan sätter jag in en bild på Halo fenomenet som omringade vårt hus förra onsdagen.

För att se fler bidrag http://petuniablogg.blogspot.com/search/label/Himmelsk

Av Monica och Jacob - 15 december 2010 05:45

ORDLÖS ONSDAG # SNÖLANDSKAP

  

För att se fler bidrag http://yssasblogg.blogspot.com/

Av Monica och Jacob - 14 december 2010 08:28

Inget har vi hört från veterinären fast hon haft resultatet sedan i fredags tydligen, har kollat med rtg på Ultuna. Att jag helt tappat förtroendet för henne är väl inte så konstigt, vet ju att dom har mycket att göra men varför ska jag bli lidande av det. Det är 7 veckor sedan jag var där första gången, jag har själv jobbat med rehab utan någon uppbackning utom från den andra allmänveterinären. Att jag håller på att bli lömsk är nog bara förordet, hoppas jag kan hålla mej när och om hon ringer det löser ju inga problem för Argos att jag blir förbannad men svårt blir det.

  

Ha en bra dag i snö och kyla, återkommer om och när jag hör något.

Av Monica och Jacob - 13 december 2010 06:43

MÅNDAGSTEMA # STÄMNING

     

Det blir en trolsk stämning när solen går upp genom diset en höstmorgon  

För att se fler bidrag http://petuniablogg.blogspot.com/

Presentation

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4
5
6 7 8 9
10
11
12
13 14 15 16
17
18
19
20 21 22 23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< December 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se