Direktlänk till inlägg 23 januari 2011

Inställd resa

Av Monica och Jacob - 23 januari 2011 07:19

Skulle ha åkt till Täby nu på morgonen men bangade ur pga bilen, nu har ju lampan för ETS som styr motorn släckts igen men man vet ju aldrig om det är tillfälligt eller om den börjar lysa igen. Ingen höjdare att köra på E18 som är 100 väg en bit och bara kunna köra 50 på grund av att motorn går i nödprogram, varför har man så mycket elektronik i bilarna. Åka till verkstad är ju bara löjligt eftersom dom inte vet var felet är så länge lampan inte lyser och dataprogrammet i bilen inte talar om det för dom. Förr i tiden åkte man till verkstad , en gubbe öppnade motorhuven konstaterade vad som var fel och åtgärdade det. Men i dag är dom tekniker istället för mekar och förlitar sej helt på att bilen själv talat om vad som är fel SUCK.

Nä som sagt var bli stående på E18 har man ju ingen större lust med, blir nog till slut att ta buss o tåg vilket tar flera timmar i anspråk  

     

Hu vad hundbajs det ligger uppe vid klocktornet, det som göms i snö kommer upp i tö och gör att vovvarna får vårkräksjukan. Det har flyttat in en massa nya hundägare här och dom har ruskigt svårt att plocka upp efter hunden, visserligen finns det ingen bebyggelse där men med ett 50 tal hundar som skiter ser hela området snart ut som en dynghög. Våra fyra bajsar i runt tal 2 gånger om dagen det blir 2920 högar   om året , vilket gör att jag i alla fall plockar upp efter dom oavsett var vi går.

  

Dom har varsin bädd men gillar tydligen närhet Kajsa   o Signe  

  

I morse var det riktigt vårlikt fast det var -7 fåglarna sjöng och det kändes inte så kallt som det var. Rabatterna har tittat fram i alla fall dom invid huset och jag njuter av tanken på att snart är det vår.

Ha en skön söndag  

 
 
Sussi

Sussi

23 januari 2011 08:37

Vad trist det är när bilproblem ställer in planer man har. Jag förstår fullt att du inte alls är sugen på att ta bilen om den strular som den gör. Håller med om att det är bilen som ska tala om vad det är för fel nuförtiden, vilket är konstigt. Snart behöver vi inga mekaniker alls. Bara trycka på ändra till fabriksinställningar så reparerar den sig själv. Tänk så praktiskt det vore ;)

Men så söta som är då som tränger ihop sig i samma bädd. Lite närhet är aldrig fel :)

Ja du.. Den där våren vill man ska närma sig med stormsteg nu..

Kramisar

http://allt-om-inget.bloggagratis.se

 
Ann-Margret & Vinja

Ann-Margret & Vinja

23 januari 2011 09:43

Vad tråkigt med eran bil som bara krånglar hela tiden :( Tråkigt att du var tvungen att ställa in din planerade resa :(

Som du säger, bättre förr när dom kunde bara öppna motorhuven och se felet. Man är rätt glad ibland att man bara har en gammal bil.

Så söta dom ser ut Kajsa och Signe i samma bädd :) Men nog ser det lite trångt ut.

Ha en fortsatt bra söndag.

http://heratorpetsvinja.webs.com

 
Ingen bild

Siv

23 januari 2011 11:35

Undrar om fåglarna har rätt, då blir det en tidig vår;-)
Ja dessa bilar nu för tiden, inte är det någon idé att man kikar in under motorhuven själv inte. Förstår om du tappat tron på att den ska ta dej dit du vill biljä...n
Haha gillar bilden på knölisarna dom får ju plats i alla fall även om det är trångt;-)
Ha en skön söndag i solskenet;-)

Monica och Jacob

23 januari 2011 15:02

Ha en skön kväll, du är väl ledig?
Kram

 
Glimz

Glimz

23 januari 2011 11:51

Jag lider verkligen med dig! Att åka runt med en bil som har julgransbelysningen på är INTE roligt. Har som sagt åkt runt i en sån själv :( Visst är dem väl gulliga dem små liven, ligger tätt tätt, det är kärlek =)
Sv; Ja, du har verkligen huset fullt. Kanske vet du någon som önskar sig en liten DobbeliDobb *s* Man vet aldrig..... En underbar söndag önskar jag dig!
KRAM!

http://ninz.bloggagratis.se

 
Ingen bild

JJ

23 januari 2011 12:25

HAHA vad söta dom är flickorna;-)

 
Beate

Beate

23 januari 2011 14:22

Jag förstår dig helt och hållet. Man förlitar sig helt enkelt på att skrällen ska gå. Å visst var det bättre förr - då fanns det ju fortfarande skrvar man kunde dra åt eller lossa - själv dessutom.
Om du tar Roslagsbanan till Täby vet du åtminstone att du kommer fram - den har blivit förvånansvärt pålitlig - fast helgtidtabellen är ju ingen höjdare direkt.
Att folk inte plockar upp efter sina hundar är en oförskämdhet som jag retar mig på varje gång. Åt andra sidan finns det många länder där skiten ligger i högar mitt i stan. Lite bortskämda är vi nog ändå här i Sverige.
Hundbilderna är så himla fina, så varma tycker jag. Herregud - jag börjar gillar hundar, kan du förstå det!??????

http://bp-computerart.blogspot.com

 
Ingen bild

Phia

23 januari 2011 14:40

Bilar lever ett eget liv,,vi har det så bekvämt med att bara ha firmabil,mao rakt in på verkstad om det händer nåt och kostnad 0:-)Söta schäferbrudar som trängs i bädden..Önskar en fin avslutning på helgen!

Monica och Jacob

23 januari 2011 15:00

Ja det vore skönt att bara lämna in den utan en massa besvär.
Ha en skön söndagkväll;-)

 
Ingen bild

Siv

23 januari 2011 16:19

Nä jag ska jobba i kväll;-(
Kramen

 
Sinna

Sinna

23 januari 2011 20:51

En del saker var definitivt bättre förr..som den med att man kunde åka till en verkstad och få saker fixade i en hast.

Vad gulliga dom är som har klämt ihop sig i bian :-)
Kram Sinna

http://sinnasidan.blogspot.com

 
Glimz

Glimz

23 januari 2011 20:53

Sv; japp den dom skeppandes med Sailaway =) Det var lagom många frågor å så behövde man inte ljuga *asg*
KRAM!

http://ninz.bloggagratis.se

 
Susan

Susan

23 januari 2011 23:42

Tråkigt när man inte litar på sin bil.Min lilla Golf var ju likadan så jag vågade bara åka inomskärs på lagom bogserhåll för kompisar *S*. Söta dom är i sin bädd.Hoppas veckan blir bra :)
Puss

http://www.manhofs.se

 
Ingen bild

Mimmi

25 januari 2011 12:59

Vad söta dom var flickorna i samma bia;-)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Monica och Jacob - Onsdag 24 april 16:19

Just som man satt på sommardäcken kom snön, vaknade upp till ett vinterlandskap igen. Oroar mej för blommorna och jordgubbarna som ju frös ner förra året men än så länge verkar dom klarat sej trots minusgrader på nätterna. I år blir det ...

Av Monica och Jacob - Fredag 19 april 10:12

Detta är den trådlösa stickan den funkar bra men går inte att jämföra med ADSL som tuffade på jämt oavsett vad Telia försöker inbilla folk. På baksidan har Vivorna slagit ut så nu är det vår oavsett vad termometern säger. Hade problem med t...

Av Monica och Jacob - Fredag 19 april 08:49

Detta är den trådlösa stickan den funkar bra men går inte att jämföra med ADSL som tuffade på jämt oavsett vad Telia försöker inbilla folk. På baksidan har Vivorna slagit ut så nu är det vår oavsett vad termometern säger. Hade problem med t...

Av Monica och Jacob - Torsdag 18 april 17:42

Har inte bestämt hur jag ska göra med bredband, Jacob har ju en sticka så vi är ju inte helt utan. Nyhetsflödet i detta land är ju helt kasst kvällstidningarna har ju blivit värsta skvallerpressen och SVT  är ju värdelösa även FB har blivit skit fo...

Av Monica och Jacob - Torsdag 4 april 12:09

I går fick jag ett brev från Telia där man talade om för mej att om tre veckor fimpar man min telefon och mitt bredband. Den 14 februari fick jag ett mail som sa att den 30 novemer stänger man ner fasta telefonen och bredbandet, bra tänkte jag då h...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5 6 7
8
9
10 11 12 13
14
15
16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26
27
28 29 30
31
<<< Januari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards