ett hundliv

Alla inlägg under januari 2011

Av Monica och Jacob - 12 januari 2011 06:36

Härligt snön vräker ner, Jacob har fortfarande ont i ryggen och jag har två hus att skotta runt kan det bli bättre.

Nu ska politikerna här i Österåker höja sina löner med 10% vilket kostar oss skattebetalare 2.000.000 extra om året. Stod en kärring och pratade om att det var ju inte mycket med tanke på allt ansvar dom har, skitsnack så fort det gäller ansvar skyller dom på allt och alla finns inte en jävla politiker som kan stava till ansvar längre. Mitt politikerförakt vet snart inga gränser.

  

Argos har bara halkat omkull en gång än så länge, det är riktigt bra med tanke på hur halt det är överallt.

  

Som synes har Kajsa munkorg, det beror på att hon äter så mycket snö så det är målfoto på magomvridning efter varje utgång.  

Lite har snön sjunkit ihop av töandet, men tyvärr har det ju blivit halt även på skogsstigarna. Och broddar är det ju ingen höjdare att använda där eftersom snön fastnar så efter ett tag ser det ut som om man har platåskor.  

Visst är den gullig bilden från 2005 på Ebba o Zeus, tänk det var snö då med kommer ihåg att det var problem med Ebba som bara var 2-3 månader när det var som mest snö och hon försvann i drivorna.

Ha det bra i vintervädret    


ANNONS
Av Monica och Jacob - 12 januari 2011 06:30

HIMMELSK # 18

  

För att se fler bidrag http://petuniablogg.blogspot.com/search/label/Himmelsk

ANNONS
Av Monica och Jacob - 11 januari 2011 09:50

TISDAGSTEMA # FUL

  

Troll ska ju vara fula men jag tycker han är riktigt söt  

För att se fler bidrag http://tisdagstema.se/

 

Av Monica och Jacob - 10 januari 2011 07:32

HÄÄÄÄÄÄÄRLIGT tycker jag det är att folk börjar jobba och barnen går i skolan igen, äntligen törs man gå ut med alla vovvarna på en gång utan att behöva oroa sej att bli påhoppad av andras snälla väluppfostrade vovvar.

  

Herre på täppan igen.

Den 9/2 är det ett år sedan Signes juvertumöroperation, inga nya har hittats vilket är skönt och dom knölar hon har är fettknölar som jag klämmer ur mellan varven. Eftersom tumörerna var inkapslade var ju prognosen god, risken att dom kommer tillbaka finns ju men nu när det gått så lång tid och hon mått så bra tar vi nog bort dom igen om dom dyker upp.

  

SötSigne

  

En bild från förra våren, åh vad jag längtar efter barmark och vårblommor.

Hoppas det mesta i rabatterna överlevt, förra vintern gick ju bra bara en ros som dog.     

Ha en skön måndag  


Av Monica och Jacob - 10 januari 2011 06:38

MÅNDAGSTEMA # UPPMÄRKSAMHET

     

Ett gäng uppmärksamma vovvar

  

Här har det brustit i uppmärksamhet.

För att se fler bidrag http://petuniablogg.blogspot.com/

Av Monica och Jacob - 9 januari 2011 06:03

Så började det regna vilken höjdare, dubbla broddar knäskydd och en kudde fastknuten över baken  är vad som gäller i dag. Såg att det blir problem med Argos, lite bambi på hal is så där är det koppel som gäller när vi går på vägen. Det kommer ju garanterat bli Jacobs första Mollbergare i gruppering i alla fall, han står alltid på öronen någon gång per vinter. Det är sådana här dagar man prisar mobilen, det var ju lite mer chicken race innan man skaffade sej en.

  

Med Arkasgubben har det gått bra, såret ser fint ut och han är ju en nervfast vovve så han klarar nog det här bra vad gäller psyket.  Tur i oturen var det eftersom det tog i halsen kunde det ju lika gärna slitit av pulsådern, man ska ju vara rädd om sin hals. Visst sätter sådant här sina spår hos ägaren det tar tid innan man inte har garden uppe längre.

Vi har fått hit en människa med två hundar en doberblandning och en Chihuahua som tror hon äger hela området. I går när jag var på väg hem från skogen stod helt plötsligt doberblandningen helt ensam på gångvägen. Ja vad gör man, med 80 centimeter snö på alla sidor är det inte lätt att fly utan det blev ju att försöka skrämma hunden till reträtt. Efter så där en minut kommer kärringen med mobiltelefonen klistrad vid örat och kallar på hunden, en vacker dag händer det något eftersom hunden springer på tomterna och härjar också, bara jag slipper bli inblandad. Har inte pratat med henne eftersom jag vet att det är bortkastat på sådana människor där hjulet snurrar men hamstern är död. Vad hon inte vet är att jag som matte anfaller först, biter hunden mej händer det i alla fall något och sedan blir det mycket billigare att åka till akuten än djursjukhuset  

Ha en skön söndag   

Av Monica och Jacob - 9 januari 2011 05:59

FOTOTRISS # GISSA TEMAT

  

 

  

 

  

För att se fler bidrag

Av Monica och Jacob - 7 januari 2011 19:56

Ja i dag fick man ett samtal som man inte vill ha, Argos bror Arkas hade kommit för nära en så kallad mördarhund.

  

Med detta resultat, ja vad säger man om hundar som är uppfostrade att hugga sej fast för att sedan inte släppa. Vill jag ha ett förbud, nej det löser inga problem. Däremot ett hundförbud för en del människor i dom så kallade problemområdena, men det är väl inte politiskt gångbart därför får vanliga hundägare leva med detta som ju långt ifrån är någon ovanlighet. Att hålla på att tjata om att förbjuda vissa raser löser inga problem för man hittar snart någon annan ras för sina hundslagsmål, problemet är inte hundarna utan människorna bakom.  Just det här överfallet hände i Rinkeby vilket alla som bor i Stockholm inte blir speciellt förvånade över, nu hoppas vi att det läker fort och inte blir infekterat han är ju trots allt snart tio år.

       

Efter snöstormen

 

Och i morgon får vi visst en decimeter till, man börjar bli riktigt duktig på att skotta och stora biceps och six-pack på magen får man gratis  Sedan har ju Jacob passat på att få ryggskott så det blir ju lite extra jobb för mej, ska det här fortsätta 2 månader till får man nog lägga in sej på Danderyd i vår.

Ha en skön helg   

 

Presentation

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5 6 7
8
9
10 11 12 13
14
15
16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26
27
28 29 30
31
<<< Januari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se