ett hundliv

Alla inlägg under april 2011

Av Monica och Jacob - 20 april 2011 06:53

ORDLÖS ONSDAG # SOLITÄR

För att se fler bidrag http://yssasblogg.blogspot.com/ 

ANNONS
Av Monica och Jacob - 19 april 2011 05:46

Tänk att man ljuger sej blå för att få bedriva skyddsjakt på varg, det står ett löjes skimmer över hela jägarkåren.

Undrar hur bra det skulle gå för Jacob att gömma undan mej för att överta pratandet med journalisterna, har man sett machomannen på sin fyrhjuling med kamouflagekläder förstår man ju hans iver att få sätta en kula i vargen.

Här är äntligen några som till skillnad från kvällspressen ser sakligt på det som hänt, tilläggas bör att jag bor i reviret jag med med 4 schäfrar och är inte det minsta rädd.

Starka reaktioner efter vargattack

Publicerad 18 april 2011 - 18:09
Uppdaterad 18 april 2011 - 18:23

Söndagens vargattack väcker våldsamma reaktioner. Det var i går morse som en hund dödades i Riala, och en mamma med barn blev rejält skrämda. Samtidigt är det oklart vad som egentligen hände.

 

Biologiskt finns alla förutsättningar för varg att leva i vårt län. Men frågan är om det finns det psykologiskt. Det säger länsstyrelsen i dag efter de våldsamma reaktioner som gårdagens vargattack utlöst.

Det går nästan inte att komma fram på länsstyrelsens telefon, och familjen det handlar om går från intervju till intervju.

Pappa Piotr är upprörd. Det var i går morse som hans sambo tog en promenad med familjens hund och ettåriga dottern Ronja i vagn. De gick helt nära hemmet strax söder om Riala.

Plötsligt dök en varg upp på vägen åttio meter framför dem. Den högg hunden över nacken och drog in honom i skogen. Ytterligare en varg hoppade fram och gick rakt mot mamman och barnet.

Sambon är alltför upprörd för att kunna prata med media, enligt Piotr. Men i polisförhör i går uppgav hon att vargen stannade femtio meter ifrån henne och försvann in i skogen. Piotr menar dock att den uppgiften är felaktig.

Dessa metrar är dock avgörande för hur vargarna ska bedömas. Att vika undan femtio meter bort är ett normalt beteende. Att komma ända fram till mamman och barnvagnen är helt onormalt.

Länsstyrelsen söker nu nya pengar för att öka informationen till de boende i vargreviret.

Ingen ansökan om skyddsjakt har inkommit än så länge. Och de skyldiga kan snart vara någon helt annanstans.

Charlotte Permell

 

Inte alla som har en egen vargflock, bäst att gömma dom för Piotr i Riala som låst in kärringen och ljuger sej blå för att få bedriva skyddsjakt på varg  

Ha en skön tisdag    

ANNONS
Av Monica och Jacob - 18 april 2011 06:15

Det som mötte en i går morse var riktigt deprimerande, under natten hade några intagit badet och gjort det i praktiken omöjligt att gå där längre utan att riskera att skada hundarnas trampdynor    

Vid bänken hade man roat sej med att skossa flaskor mot stenar så sanden var full med glasskärvor.

Bänken hade man slitit loss och grillplatsen var förstörd.

Burkar och flaskor överallt.


Men en del straffar   gud på en gång, hoppas det gjorde riktigt ont   


Nu har en människa utan hjärna fått sin hund uppäten av vargarna igen, man börjar ju nästan fundera om jägarna här medvetet offrar sina hundar eftersom det alltid är dom som råkar illa ut även under icke jaktsäsong.

Människan drar iväg ut i ett vargrevir med barnvagn och lös hund som är minst 80 meter framför henne som ju är ett brott mot jaktlagen (1 Mars till den 20:e Augusti ska hund hållas kopplad eller på en radie av 10-15 meter från ägaren och även komma på inkallning när den är i skog och mark)  vilket hon borde veta. Jag blir lika beklämd varje gång över människans dumhet, måste bo många ur begåvningsreserven uppåt Riala. Snart har dom väl gråtit sej till skyddsjakt fast dom själva tiggt om problem, ingen av alla lösa hundar här blir ju uppäten med andra ord jagar väl jakthunden vargen. Det tidningarna skriver om händelsen tror jag lika mycket på som sagan om Rödluvan och vargen.

Ha en bra måndag  


      

Av Monica och Jacob - 18 april 2011 06:00

MÅNDAGSTEMA # FAVORITSTÄLLE

 

 

    

Ett favoritställe är nere vid klipporna där man kan sitta och fika och titta på alla stora kryssningsfartyg som ska in till Stockholm.

För att se fler bidrag http://petuniablogg.blogspot.com/

Av Monica och Jacob - 17 april 2011 06:02

Ingen triss i dag men man är väl inte sämre än att man kan göra sin egen, frågan är bara vad man ska döpa den till. Tror vi kör på vårhelg.

Skogen är bra för där finns det mycket att sysselsätta hundarna med, man vill att vi ska köpa en mindre bil frågan är bara hur man ska få med sej Gänget ut.

Vårfin är hon och glänser gör hon i alla fall Bettan efter Jacobs omsorgsfulla omvårdnad.

Nej det blåser inte utan det är svallvågor efter Silja Europa.

Dåligt med Tussilago är det här men kommer man över gränsen till Vallentuna lyser dikena gula.

Som bonusbild får ni titta på lilla gubben

Ha en skön söndag       


Av Monica och Jacob - 17 april 2011 06:00

BILDLIKT TALAT V15

För att se fler bidrag http://mimos.sacinom.tk/?p=3663#comments

Av Monica och Jacob - 17 april 2011 05:45

BEATES UTMANING # HJÄRNA

Ja inte var det lätt inte, men vi tar den här och frågar oss vad hans hjärna tycker om musiken http://bp-computerart.blogspot.com/  

Av Monica och Jacob - 15 april 2011 14:36

MUSIK OCH FOTOAUTOMATEN # ARTIST MED ATTITYD

Billy Idol, ja nog har han attityd alltid mycket anspelade på sex just den här låten är en av mina favoriter  

Steve Harley & Cockney Rebels hörde jag för första gången när jag såg filmen The Full Monty, en helt underbar film har ni inte sett den gör det.

För att se fler bidrag http://kafferasten.blogg.se/

Presentation

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6 7 8
9
10
11 12 13 14 15
16
17
18 19 20
21
22
23
24
25 26 27 28 29 30
<<< April 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se