Direktlänk till inlägg 4 november 2011

Gravsmyckning

Av Monica och Jacob - 4 november 2011 10:24

Jag var helt säker på att mötas av en omkullvräkt gravsten(gravskändning brukar det kallas när ungdomar gör det) efter som den sitter löst, döm om min förvåning när så inte var fallet. Alla fristående utan någon sten bakom hade en gul lapp, ska bli roligt att höra hur mor kommer att reagera när brevet från kyrkogårdsförvaltningen kommer. Många får nog sina gravstenar borttagna eftersom inte alla har råd att betala för att barnen ska kunna klättra på dom.

Hur fan har det blivit, om man som barn levt om i kyrkan eller på kyrkogården hade man väl fått en vinge så man trillat ur prästbetyget. Det som är värst är att föräldrar inte har något ansvar över huvud taget, varför skicka barnet att läsa namn på gravstenar hon måste ju ha klampat omkring på alla gravar eftersom folk reagerade. Nu för tiden verkar inte kyrkogårdarna vara vilorum som dom var när man växte upp, om man mot förmodan levde om fick man höra att dom döda skulle spöka för en det hade verkan kan jag garantera.


Edsbro kyrkogård en fin liten plats där nästan alla gravstenar står på trekvart mycket beroende på att det är många jordbegravningar, dvs ingen kremering.

Här vilar mammas mormor och morfar men eftersom hon växte upp hos dom blev dom mina morföräldrar också och inte som dom var gammelmormor   o gammelmorfar  . Gammelmormor kommer jag inte ihåg så mycket av annat än att hon hade en lååååång fläta och att jag ibland fick kamma hennes hår.

Kossor det är landet det inte ridhästar o får.

Vi tog en liten rast vid Garnsviken, riktigt fint trots gråvädret.

Ha en skön helg  





  

 
 
cat

cat

4 november 2011 11:16

Visst var det en fruktansvärt tragisk händelse med flickan som dog under gravstenen. Med det sagt och ärligt menat, så säger jag nu nästa sak. Jag tror inte ett ögonblick på föräldrarnas förklaring. Att flickan skulle ha kommit bakifrån för att läsa namnet på stenen?????? Om hon kom bakifrån, borde inte stenen ha trillat framåt då???
Hemskt är det, men jag tror att det hade kunnat undvikas om föräldrarna sagt till barnet att man går lugnt och stilla på gångarna och ingen annanstans när man är på en kyrkogård.

Hoppas att ni får en fin hösthelg :)

http://1bildibland.blogspot.com

 
Beate

Beate

4 november 2011 12:23

Det är så himla typiskt svenskt alltså: reaktionen med att "åtgärda" problem. Grrrrrrrr.
Men fina, rofyllda bilder från kyrkogården blev det iaf - lagom till allhellgonahelgen. Roligt även med dina minnen. Gillar sådant!
Just det - ingen hästskit i Österåkerskommun, bara stora blaffor med kodito;-)

http://bp-computerart.blogspot.com

 
Ingen bild

Siv

4 november 2011 12:39

Man brukar säga när hundarna är ouppfostrade inför körkort, varför inte införa körkort för föräldrar.
En tragisk olycka som inte hade hänt om föräldrarna haft vanligt folkvett. Deras förklaringar stämmer ju inte men samtidigt får man ju inga pluspoäng när barnen har kyrkogården som lekplats.
Fina bilder på en lugn och fin plats.
Ha en skön fredag/KRAMEN

 
Viktkamp

Viktkamp

4 november 2011 13:42

visste inte ens om att detta hänt, fruktansvärt!

http://viktkamp.webblogg.se

 
Ann-Margret & Vinja

Ann-Margret & Vinja

4 november 2011 15:28

Ja visst var det en tragisk olycka :( Men som sagt, vad hade hon på gravstenen att göra. Om man vill läsa vad det står så använder man väl ögonen...inte händerna...

Jo temperaturen nu är det inge fel på och att det inte regnar är toppen, men det hade gärna fått vara lite sol också. Blir mörkt så fort när det är så mulet.
Du hon "den där" har precis hur många ip-nummer som helst. Hon får dom visst från nått ställe man kan vara medlem på....

Ha en skön fredags kväll nu du och vovvarna :) Själv jobbar jag fram till kl 22 vilket är mindre kul :(

Kram

http://heratorpetsvinja.minwebbplats.se

 
Ninz

Ninz

4 november 2011 19:50

Sen NÄR blev en kyrkogård lekplats? Det innebär att ALLT skall dubbelsäkras in i absurdum, så att föräldrar skall slippa ta ansvar för sina barn *grrrr* Vad händer den dagen då en bil eller något annat välter för att ungdomarna leker med dem.....skall vi sätta stödhjul på bilarna då eller??! Räcker det inte med sunt förnuft längre *ggrrraaauuu*
KRAM!

http://ninz.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Susan

4 november 2011 20:54

Föräldraransvar har raderats ut mer och mer , även uppfostran och vågar man öppna truten så får man så luggen fladdrar. Vackra bilder. Så ditt långa hår kommer från gammelmormor :)
Hoppas ni får en fin helg, jag ska jobba.
Puss

 
Ingen bild

Yvonne

4 november 2011 23:58

Det är lika korkat som i USA,en man satte på cruisekontrollen på sin husbil och gick bak i hytten,Husbilen åkte såklart i diket vid första böj,Han stämde husbilstillverkaren och fick en massa miljoner för det stod ju ej att han skulle hålla i ratten!!!!
Verkar som vi i sverige är där.blir gaalen
Kram o ha en trevlig helg i alla fall

 
Sussi

Sussi

5 november 2011 00:39

Respekten för kyrkogården och kyrkan är inte alls som den var förr. Lite trist. Hemskt det som hände men den lilla flickan men föräldrarna skulle ha haft bättre koll!

kramisar

http://allt-om-inget.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Monica och Jacob - Onsdag 24 april 16:19

Just som man satt på sommardäcken kom snön, vaknade upp till ett vinterlandskap igen. Oroar mej för blommorna och jordgubbarna som ju frös ner förra året men än så länge verkar dom klarat sej trots minusgrader på nätterna. I år blir det ...

Av Monica och Jacob - Fredag 19 april 10:12

Detta är den trådlösa stickan den funkar bra men går inte att jämföra med ADSL som tuffade på jämt oavsett vad Telia försöker inbilla folk. På baksidan har Vivorna slagit ut så nu är det vår oavsett vad termometern säger. Hade problem med t...

Av Monica och Jacob - Fredag 19 april 08:49

Detta är den trådlösa stickan den funkar bra men går inte att jämföra med ADSL som tuffade på jämt oavsett vad Telia försöker inbilla folk. På baksidan har Vivorna slagit ut så nu är det vår oavsett vad termometern säger. Hade problem med t...

Av Monica och Jacob - Torsdag 18 april 17:42

Har inte bestämt hur jag ska göra med bredband, Jacob har ju en sticka så vi är ju inte helt utan. Nyhetsflödet i detta land är ju helt kasst kvällstidningarna har ju blivit värsta skvallerpressen och SVT  är ju värdelösa även FB har blivit skit fo...

Av Monica och Jacob - Torsdag 4 april 12:09

I går fick jag ett brev från Telia där man talade om för mej att om tre veckor fimpar man min telefon och mitt bredband. Den 14 februari fick jag ett mail som sa att den 30 novemer stänger man ner fasta telefonen och bredbandet, bra tänkte jag då h...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10
11
12
13
14
15
16 17 18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards