Direktlänk till inlägg 1 augusti 2018

Helvetes värme

Av Monica och Jacob - 1 augusti 2018 08:12

Hatar det här varma fuktiga vädret, att gå ut och jobba är inget som lockar utan man sitter vid köksbordet i svalkan hela dagarna.

Men mattvävarspindlarna gör morgonens hundtur lite trollsk,  när solen bryter igenom dimman vid golfbanan blir det fint.

Den enbenta korsspindeln sitter och lurpassar i sitt nät.

För mej har detta varit en helt bortkastad sommar, att man är lättretad är bara förordet tur man har fågelbadet att titta på det muntrar upp lite i alla fall.

I fredags var vi till Albano med Ebba som har hormonflytningar jag kan tala om att veterinären och jag inte bor på samma planet, Ebba är ju 13 år och 7 månader så en kastration är helt uteslutet vilket jag påtalade.

Att med medicin avhjälpa felet var tydligen helt uteslutet eftersom det inte hjälpte även om man vid ett ultraljud såg att något var fel, fick en föreläsning om resistenta bakterier som jag inte behövde jag kände att nu räcker det.

Eftersom vi inte skulle få någon hjälp även om vi ultraljuda för 2500 sa jag att nu får det vara bra vi har ju inget att hämta här, reste mej tog hunden och Jacob som ju visste vad klockan var slagen och bara gick.

Hon följde efter enda till receptionen och ville förklara varför dom förespråkade kastration något som jag inte var ett dugg intresserad av, 990 kronor fattigare helt i onödan.

Har gått på Albano sedan 90 talet och alltid varit nöjd, men nya kvastar sopar inte som jag och veterinärerna jag haft förut har slutat eller gått i pension nu kommer jag aldrig mer att sätta mina fötter där.

Hon har fortfarande flytningar men ingen feber och dricker inte onormalt men jag måste försöka fixa hjälp åt henne, får hon en livmoderinflammation får jag väl anmäla dom.

Djupfrysta märgben är mums i värmen.

Ha det bra    






 
 
BP

BP

1 augusti 2018 16:34

Spindelnätet var fantastiskt fint, som ett smycke. Sedan var det ju lite roligt att se en enbent spindel;-) Fågelbadet är verkligen mysigt. Antar att även fåglar behöver lite svalka.
Aom du vet har jag älskat den här sommaren, men sedan i måndags har till och med jag börjat klaga. Inte över värmen utan över luftfuktigheten som gör att jag känner mig som en fuktig disktrasa hela tiden.
Synd att du inte fick hjälp av veterinären. Det kanske finns fler kliniker som du kan välja bland.

http://bp-computerart.blogspot.se

 
Ingen bild

Phia

3 augusti 2018 11:01

Jag är också en som gillar värme...i Grekland:÷) Lite svalare idag ,första gången på länge som temperaturen legat under 20 kl.6 på morgonen. Önskar Er en trevlig helg.

 
Violen på Brandholmen

Violen på Brandholmen

4 augusti 2018 10:18

Ja, fy katten för denna hetta! Idag är det aningen svalare här och luftfuktigheten är lite lägre så det blir kanske en skaplig dag!
Tråkigt med allt strul med Ebba, hoppas hon kryar på sig. Förstår din frustration, jobbigt att inte få hjälp när man behöver.
Mysig bildserie från fågelbadet!
Ha det gott! Hoppas att du också har det lite svalare idag!

http://brandholmen.blogspot.se

 
BP

BP

11 augusti 2018 21:26

Tack för din kommentar. Är otroligt ledsen att du nu även fick ta bort Ebba. Undrar såklart vad som hände efter besöket på djurkliniken.
Minns ju vad du gick igenom efter Argos bortgång, så jag kan tänka mig att du har liknande känslor nu.
Är verkligen ledsen, för jag vet ju hur mycket du gillade "dina" hundar.
Ger dig en hård och varm styrkekram.

PS. Ibland hjälper det faktiskt att skriva av sig på bloggen... DS.

http://bp-computerart.blogspot.se

 
Violen på Brandholmen

Violen på Brandholmen

15 augusti 2018 16:11

Förstår av BPs kommentar att Ebba har gått ur tiden! Det är verkligen tråkigt och jag beklagar den sorg du måste känna. Jag blev riktigt ledsen för jag har ju lärt känna den gamla damen under årens lopp.
Hoppas du snart orkar skriva lite på bloggen igen!
Stor kram!

http://brandholmen.blogspot.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Monica och Jacob - Måndag 19 feb 17:15

Hu förra veckan var det riktig vinter här, fick skotta varje morgon och under all snö var isgatan kvar så man fick verkligen se sej för.         Nu har det tinat bort lite is men man får fortfarande se sej för, vore en katastrof om jag skull...

Av Monica och Jacob - Lördag 3 feb 16:03

Man har fått motion i vinter, snön har ju vräkt ner. Medan jag skottat har hundarna motionerat sej vilket ju inte är så tokigt.     Nu är det mindre roligt med all is man får gå försiktigt och se sej för har ju ingen större lust att hamna på...

Av Monica och Jacob - 21 augusti 2023 10:36

Mor skulle ha fyllt 90 år den 12/8 så vi tog och åkte till Edsbro tände ljus och bytte ut blommorna. Kalhyggena blir bara fler och fler på vägen mellan Rimbo och Edsbro, riktigt tragiskt att se eländet och absolut inte bra för klimatet som al...

Av Monica och Jacob - 2 augusti 2023 10:03

För att alla ska kunna bidra till ett smartare och mer hållbart samhälle har regeringen beslutat att alla elmätare ska bytas ut. Den nya mätare är förberedd för digitala tjänster och kan hjälpa dej hitta hushållets energitjuvar. Ärligt vem fan br...

Av Monica och Jacob - 30 juni 2023 11:10

Nu ska jag förvåna er med att tala om att jag träffat en riktigt bra och trevlig läkare på Närakuten. Ravindra hette hon och tog sej tid att gå igenom journalen och frågade och förklarade jag blev helt ställd kan jag tala om. Gav mej också ny med...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv


Skapa flashcards