ett hundliv

Direktlänk till inlägg 16 augusti 2018

Ingen rolig sommar direkt

Av Monica och Jacob - Torsdag 16 aug 05:38

Nu är värmen borta tack och lov inte ens Sture och Gösta orkade vara ute och då är det kris.

Att sedan Kent, Bertil och Ebba försvann ur mitt liv gjorde det inte roligare att leva direkt tog mer på krafterna än elände brukar göra ser mej ju som en stark kvinna men nu vet i fan.

Kan kanske bero på att man blivit äldre och vet vad som väntar runt hörnet.

Pernilla tyckte att vi skulle äta kräftor även i år och det var riktigt skönt att ta en öl och prata lite Bertil nu när den värsta sorgen lagt sej, många tårar och skratt blev det hon är en stark kvinna.

I går var det en vecka sedan Ebba     fick somna in känns inte bra fortfarande att ha haft henne i så många år gör ju att det blir riktigt tomt.

Sedan kan jag inte låta bli att undra om jag hade fått en vettig veterinär hade hon klarat sej en tid till då att bara föreslå kastration på en så gammal tik är ju åt helvete och att ge penicillin var helt uteslutet, tur jag bara gick därifrån annars hade det väl inte slutat bra.

Ebba 2004-12-25 till 2018-08-08 min älskade vovve     

Många tomater blir det men mogna får dom nog göra inomhus.

Trädgårdshibiskus undrar om den överlever vintern ute ska ju klara zon 2

 

Inne blommar citrusträdet hoppas det blir frukter också.

Att besöka mor är ju ingen höjdare att inte vara dement men ligga på ett ställe för sådana är allt som Täby har att erbjuda henne.

Hon har ju en skada på frontalloben som ändrat hennes personlighet men hon har inget problem med närminnet och klagar på att hon inte har någon att prata med eftersom dom andra som bor där gått in i dimman allihop.

Städningen är det ju si och så med trots att avgiften är hög och när vi kom stank hela korridoren av bajs.

En sak jag lovat mej själv efter det jag sett vad hon råkat ut fört dom sista åren är att ta mej själv av daga innan jag hamnar i samhällets klor.

Lite bättre utsikt skulle muntra upp.

Ha det bra  
 
ANNONS
 
Diana

Diana

Torsdag 16 aug 08:19

Jag beklagar verkligen det som hände fina Ebba. Vissa veterinärer borde inte få vara just veterinärer. Dom kunde till exempel skotta snö. Jag har råkat på några ärkenötter genom åren.

http://quipuskennel.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Phia

Torsdag 16 aug 11:52

Åh så tråkigt att höra om Ebba. Jag är övertygad om att hon haft ett bra liv. Naturligtvis även hemskt att din mor ska ha det så..Fy f.n för dagens åldringsvård.Såg mumsigt ut med kräftor.

 
Violen på Brandholmen

Violen på Brandholmen

Torsdag 16 aug 18:14

Det är svårt att mista sina vänner, både bland djur och människor! Du har haft en tuff sommar, hoppas du kan slippa fler tråkigheter en tid framåt!
Stor kram!

http://brandholmen.blogspot.se

 
BP

BP

Torsdag 16 aug 21:21

Himla kul bild, den med kräftresterna alltså. Väldigt kreativt! Bra att ni vidhöll traditionen och hade kräftskiva ändå. Bertil var ju med!

Men nej, det var ingen rolig sommar för din del. Verkligen inte! Förstår dock fortfarande inte varför Ebba fick avlivas. Hon led ju inte skrev du. Så vad hände?

Din mamma verkar ha hamnat på Biblioteksgången eller?! Vad jag har hört så är äldreboendet där ett av de bättre i kommunen. Vågar inte tänka på hur de andra ställena ser ut... Å precis som du hoppas jag att jag är klart nog i huvudet för att kunna avsluta mitt liv i Schweiz eller Holland. När jag vill alltså.

Du har en fantastiskt fin trädgård, vilken blomsterprakt! Älskade att jag hade lika gröna fingrar som du.

Svar: Kanalplast som alltså används för årets valaffischer är ungefär 7 millimeter tjockt och består av ihåliga plaströr. Plasten är miljövänlig. När du går förbi en affisch kolla, eller googla.

http://bp-computerart.blogspot.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Monica och Jacob - Tisdag 6 nov 06:50

18 mil och tre kyrkogårdar blev det i helgen, har ju lovat mor att sköta graven i Edsbro som jag nu äger gravrätten till och då är det bara att åka. Har väntat på att man skulle lägga ner gravstenen eftersom det är kyrkans ansvar att inte ungarna s...

Mor

Av Monica och Jacob - Tisdag 30 okt 06:34

Att jag inte skriver om mor betyder inte att allt är bra snarare skäms jag för hur vi tillåter samhället behandla våra gamla. Varje gång vi talas vid vill hon att jag tar död på henne vilket ju vore det mest humana om man ska vara ärlig, själv mår ...

Av Monica och Jacob - Onsdag 24 okt 12:34

Ödets ironi nu när vintern snart är här är gräsmattan grönare och tätare än någonsin. Tvätten får hänga på tork inne miljövän som jag är    har jag ingen torktumlare, tur man har gott om plats. I morgon är det det årliga besöket hos livmedi...

Av Monica och Jacob - Tisdag 16 okt 16:23

Fattar inte varför vi helt plötsligt fått så mycket att göra. Alla fönster tvättade i tid i år riktigt skönt. Var och köpte en ny kompaktkamera i går ska det verkligen behöva ta 45 minuter för El giganten från det man går in till det man komme...

Av Monica och Jacob - Lördag 6 okt 16:10

Var och fixade efterstarren och undersökte nya linsen i tisdags allt såg bra ut men en liten fläck troligtvis åldersrelaterad hade jag fått på gula fläcken vänster öga. Men just nu ser jag som en örn såg näst sista raden utan glas men var astigmati...

Presentation

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se