Direktlänk till inlägg 28 maj 2019

Teknikens under

Av Monica och Jacob - 28 maj 2019 09:40

Jag är ju inte direkt imponerad av dagens teknik som ni kanske har märkt, antingen har vi bad karma eller så är det mesta bara skit rent ut sagt.

Man blir stressad och då är det inte roligt att hålla på, när man sedan blir pådyvlad saker som inte fungerar ihop blir man dubbelt less.

Som tur är är jag inte tekniskt korkad i alla fall, köpte till ett fodral till min nya födelsedagsmobil som det var magnet i och det gick inte med min Samsung A40 fast det var gjort till den.

Telefonen blev tokig släckte ner och sedan gick det inte att få den att starta igen, kameran fick mörka fläckar i bilden mm.

Jaha tänkte jag det var det roliga, men sedan kom jag på att mobiltelefoner och magneter kanske inte är den bästa kombinationen och se jag hade rätt utan fodral funkar den perfekt.

Fodralet skulle komma hem i brevlådan sa hon jo pyttsan det fick vi hämta med bil på solariet som öppnar kl 12 på dagarna och har världens suraste personal.

CD spelaren funkade i alla fall och digitalboxen hoppade igång efter ett dygns laddning så ska det ju inte vara men enligt Boxer skulle jag inte få byta den mer på garantin.

Smart man skickar gammalt skit till folk och när man skickat 3 så gäller inte garantin längre, blir parabol eller fiber nästa gång.

Ordningen återställd nu har jag en 50 tummare igen, ingen smart tv eftersom jag bara behöver en monitor resten sköter boxen och den har både Scart och VGA anslutning.

3490 var priset lite billigare än smart tv men har lika många ingångar vi köpte även en 40 tummare och fick två tv:n till priset av en 6280  på Net on Net.

Det som var knepigt var att få ihop foten man hade behövt en magnetskruvmejsel men efter lite svärande gick det bra.

Pernilla bjöd på paj och vi på Taittinger Nocturne ljuvligt gott pajen var bakad efter sockerfattigt recept för att jag skulle kunna äta ordentligt vilket jag gjorde.

Lite blommor fick jag också som fortfarande är fina.

Klar och frisk kall luft på morgonpromisen riktigt skönt men en morgon fick jag ta på mej mössa och vantar.

Benzen klarade besiktningen i år igen skönt

Även där svek tekniken oss port 7 stod det men inte öppnade sesam sej inte.

Påföljden blev att vi fick två före oss som hade tid efter lite förbannad blev jag det skulle ha stått port 1 och han gav sej fan på att det gjorde det ända till han gick ut och kollade.

Sedan blev det fart två st kollade bilen så den kom ut före de andra två HAHA

Ha en bra vecka i kylan, undrar vad Greta och restan av klimatdårarna säger om den   

 
 
Ingen bild

Jacob

28 maj 2019 17:20

Pajen var väldigt god. Det är tur att den fattige får följa med på födelsedagskalas med bubbel.

Monica och Jacob

28 maj 2019 17:25

HAHA

 
Violen på Brandholmen

Violen på Brandholmen

28 maj 2019 18:16

Ser ut som att du fick en riktigt fin födelsedag med bubbel, god mat och vackra blommor! Ny mobil också, så kul! Att sedan tekniken inte alltid är så kundvänlig verkar vara ett oöverkomligt problem. Varför göra något enkelt om det går att krångla till det!!
Ha det gott!

http://brandholmen.blogspot.se

 
BP

BP

28 maj 2019 20:43

Stort GRATTIS på födelsedagen i efterskott! Ja, stort GRATTIS även till den nya mobilen och två tv-apparater till ett kanooooon pris. Bra jobbat där. Själv har jag slutat vara "tekniker". Anlitar istället folk som förstår sig på teknikens under, vilket jag inte gör längre. Börjar bli gammal alltså;-)
Härliga närbilder på dina blommor. Sådana foton blir man glad av:-)
Sista "Grattis" går nog till Mercan som klarade bilprovningen. Så nu rullar han minst ett år till. Det känns alltid så skönt när bilen klarar den årliga besiktningen utan anmärkning.

http://bp-computerart.blogspot.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Monica och Jacob - Måndag 19 feb 17:15

Hu förra veckan var det riktig vinter här, fick skotta varje morgon och under all snö var isgatan kvar så man fick verkligen se sej för.         Nu har det tinat bort lite is men man får fortfarande se sej för, vore en katastrof om jag skull...

Av Monica och Jacob - Lördag 3 feb 16:03

Man har fått motion i vinter, snön har ju vräkt ner. Medan jag skottat har hundarna motionerat sej vilket ju inte är så tokigt.     Nu är det mindre roligt med all is man får gå försiktigt och se sej för har ju ingen större lust att hamna på...

Av Monica och Jacob - 21 augusti 2023 10:36

Mor skulle ha fyllt 90 år den 12/8 så vi tog och åkte till Edsbro tände ljus och bytte ut blommorna. Kalhyggena blir bara fler och fler på vägen mellan Rimbo och Edsbro, riktigt tragiskt att se eländet och absolut inte bra för klimatet som al...

Av Monica och Jacob - 2 augusti 2023 10:03

För att alla ska kunna bidra till ett smartare och mer hållbart samhälle har regeringen beslutat att alla elmätare ska bytas ut. Den nya mätare är förberedd för digitala tjänster och kan hjälpa dej hitta hushållets energitjuvar. Ärligt vem fan br...

Av Monica och Jacob - 30 juni 2023 11:10

Nu ska jag förvåna er med att tala om att jag träffat en riktigt bra och trevlig läkare på Närakuten. Ravindra hette hon och tog sej tid att gå igenom journalen och frågade och förklarade jag blev helt ställd kan jag tala om. Gav mej också ny med...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv


Skapa flashcards