Direktlänk till inlägg 2 augusti 2023

Ny elmätare igen

Av Monica och Jacob - 2 augusti 2023 10:03

För att alla ska kunna bidra till ett smartare och mer hållbart samhälle har regeringen beslutat att alla elmätare ska bytas ut.

Den nya mätare är förberedd för digitala tjänster och kan hjälpa dej hitta hushållets energitjuvar.

Ärligt vem fan bryr sej det kostar bara en massa extrapengar som vi kunder får stå för.

Själva har vi alltid varit noga med att dra ur sladdar och inte ha lyset på i dom rum vi inte vistas i, nu vill dom att folk ska kolla upp sin elförbrukning flera gånger om dagen som om man inte hade annat att göra och oroa sej för.

Sedan står det vi kommer under perioden 11-17 augusti mellan 07,00 och 18,00 man ber oss också koppla ur känslig elektronik såsom datorer routers och servrar mm.

Ja vad säger man, nu har vi ju inga problem med tider eller dag eftersom ingen tar sej in på tomten om vovvarna är ute.

Det var ju bara att ringa dom om läget man åker ju till och med dit om hundarna skulle skada en inbrottstjuv, visst är Sverige fantastiskt.

Fick prata med en trevlig dam som gav oss en dag och tid för besöket.


I måndags råkade vi ut för det värsta åskovädret vi haft på alla år vi bott här, det åskade och blixtrade i ett par timmar sedan kom haglet det blev stopp i stuprören och på marken låg det högar av hagel.

Tur man har skottfasta hundar men undrar hur det gått för dom små fåren i hagen där man kalhuggit så dom har inget skydd.




Min enda solros blev väldigt misshandlad alla blad slogs sönder, får se om den tar sej.

Att använda papper istället för plast kan ju aldrig vara bra för vår miljö, förr återanvände man påsarna nu går dom direkt i soporna och kalhyggena brer ut sej.

Man blir ledsen när man åker upp till graven i Edsbro och ser att min barndoms trollskogar är borta nu är det bara sten och sly kvar, det här kan aldrig hålla i längden.


Duvorna ligger ute i gräset på tomten och vilar något jag aldrig sett förut.



Något nytt är också fiskmåsungen som åt upp äpplena jag lagt ut.

 

Vårt centrum här i Berga håller på att helt dö ut, hela övre planet är tomt nu lite tråkigt för oss som vill handla själva och inte låta andra sköta det.


Tur man har en kropp som går på sparlåga nu när Sverige ser ut som det gör HIHI


Pernilla och jag var ner till Brunnsvikens Trädgårdar tittade på blommor och åt lunch, gott och trevligt.

sedan åkte vi hem till Jacob och drack kaffe med cognac.


Min Passionsfruktsplanta har fått en frukt i år tyvärr oätbar påstås det men roligt är det.  

Det var allt för denna gång, ha det bra :-)

 

 

 

 

 

 

 

 
 
BP

BP

2 augusti 2023 20:12

Kul med ett livstecken från dig såhär mitt i sommaren. Elmätare - det verkar bara gälla hus/villor. I mitt flerfamiljshus har det inte annonserats nya elmätare - än.
Plast mot papper - jag trodde att plast var den stora boven speciellt i U-länder. I livsmedelsbutikerna har man bytt ut alla plastpåsar till frukt och grönt med papperspåsar. Även avfallspåsarna som kommunen delar ut alldeles gratis är av papper.
Det skövlas trä överallt i Sverige. Jag väntar bara på Moder Naturens gruvliga revansch och hämnd.
Så himla trist med Åkersberga Centrum som var ett fint centrum tyckte jag. Är biblioteket kvar på första våningen?
Passionsblomman är nog en av de vackraste blommorna som finns.

Önskar dig en skön fortsättning på sommaren:-)

PS. Vi fick ett riktigt åskoväder dock utan hagel i söndags. Det kändes nästan som om blixten slagit ned i just mitt bostadsområde. Regnet bara öste ned. Annars har regnvädret varit väldigt lokalt och det var värre söder om Stockholm. DS

http://bp-computerart.blogspot.com

 
violen

violen

8 augusti 2023 15:41

Hej! Kul att du dök upp igen, det är ett bra tag sedan du syntes till! Vi har det ganska lugnt i ovädret, bara några få blixtar och en enda åskknall. Regn förstås. Vi har ju ingen trädgård att bekymra oss över, skönt. Nya elmätare, ska det vara nödvändigt. Bra att ni har vovvarna så att ni kan förhandla fram en bra tidpunkt när bytet kan ske. Vi verkar inte bli berörda men vi bor ju i bostadsrätt.
Ha det gott! Här är det ganska rörigt med många läkarbesök (gäller inte mig).

http://brandholmen.blogspot.se

 
Ingen bild

LillaSyster

14 augusti 2023 06:49

What! Ny elmätare, det har jag inte hört talas om. Vi fick nya för några årsedan som de fjärravläser - det räcker gott och väl. Skulle aldrig få för mig att gå ut och titta på den för att se hur och när jag förbrukar. När man kommer hem efter jobbet så "måste" man ju laga mat/ tvätta osv din mätare låter som något aprilskämt =)
Sen var det ju ett underbart tidsspann de gett er för bytet - helt makalöst.
Men din Passionsblomma är väldigt fin! Ha en bra måndag =)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Monica och Jacob - Onsdag 24 april 16:19

Just som man satt på sommardäcken kom snön, vaknade upp till ett vinterlandskap igen. Oroar mej för blommorna och jordgubbarna som ju frös ner förra året men än så länge verkar dom klarat sej trots minusgrader på nätterna. I år blir det ...

Av Monica och Jacob - Fredag 19 april 10:12

Detta är den trådlösa stickan den funkar bra men går inte att jämföra med ADSL som tuffade på jämt oavsett vad Telia försöker inbilla folk. På baksidan har Vivorna slagit ut så nu är det vår oavsett vad termometern säger. Hade problem med t...

Av Monica och Jacob - Fredag 19 april 08:49

Detta är den trådlösa stickan den funkar bra men går inte att jämföra med ADSL som tuffade på jämt oavsett vad Telia försöker inbilla folk. På baksidan har Vivorna slagit ut så nu är det vår oavsett vad termometern säger. Hade problem med t...

Av Monica och Jacob - Torsdag 18 april 17:42

Har inte bestämt hur jag ska göra med bredband, Jacob har ju en sticka så vi är ju inte helt utan. Nyhetsflödet i detta land är ju helt kasst kvällstidningarna har ju blivit värsta skvallerpressen och SVT  är ju värdelösa även FB har blivit skit fo...

Av Monica och Jacob - Torsdag 4 april 12:09

I går fick jag ett brev från Telia där man talade om för mej att om tre veckor fimpar man min telefon och mitt bredband. Den 14 februari fick jag ett mail som sa att den 30 novemer stänger man ner fasta telefonen och bredbandet, bra tänkte jag då h...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards