Direktlänk till inlägg 6 maj 2024

Elände

Av Monica och Jacob - Måndag 6 maj 06:36

Att vara gammal och sjuk i Sverige är ingen höjdare om man inte prioriteras bort helt får man max 5 minuter på sej att berätta hur man mår.

Lättakuten på Danderyd har vi dåliga erfarenheter av bägge två, mej skickade man hem med fullt utvecklad lunginflammation som enligt doktorn var Astma.

Att inte husläkaren lyckades ta död på mej var rena turen från augusti 22 till februari 23 fick jag gå med proppar i lungorna något man diagnostiserade som Kol och Emfysem.

Nu har jag bytt husläkare för jag klarade inte av att gå till honom längre, har nu en kvinna som jag är nöjd med.



Normalt sett skulle dom stå ute på verandan men jag orkar inte ta ut allt på morgonen för att sedan ta in dom på kvällen och SMHI:s väderrapporter går ju inte att lita på.


En epok som gått i graven, synd för både telefon och bredband funkade jämt det som jag saknar mest är fasta telefonen eftersom vi har dålig täckning på mobilen här den går inte att lita på och bryter av samtalen.








Tur man har Östersjön där man kan sitta och mysa över en kopp kaffe, så lugnt och skönt tidigt på morgonen.


På vägen ut stod dessa tranor och glodde på oss, surt att jag inte hade min stora Nikonkamera med mej hade gett en bättre bild.


Tittade in i bastun och där stod Amaryllisen i full blom 



Vovvarna mår bra även om Sture börjar få lite ålderskrämpor han med, hör lite dåligt och är lite ostadig men pigg för övrigt.

Ha det bra  

 

 
 
BP

BP

Måndag 6 maj 20:06

Har bara varit på Närakuten på Danderyds Sjukhus en enda gång. Förutom den enormt långa väntetiden i det fullsatta väntrummet kan jag inte klaga. Det var UVI, vilket ju är en av sjukdomarna i stort sett alla läkare inte kan gå miste på.

Ja, det där med modem och knapptelefon, minns båda delarna (såklart) men sedan 2002 har vi riktig bredband, och knapptelefonen gjorde vi oss av med för cirka åtta år sedan. Men det är ju skillnad mellan att bo "på landet" eller i ett flerfamiljshus i en kommun med 75 000 invånare.

För något år sedan ingick HSB ett avtal med Telia som installerade snabbaste bredbandet och jag fick en ny router. Och allt detta ingår i hyran. Ingenting att klaga över med andra ord;-

Sedan kan man ju knappast klaga heller när man går nåt gratis;-)

http://https://bp-computerart.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Monica och Jacob - Onsdag 24 april 16:19

Just som man satt på sommardäcken kom snön, vaknade upp till ett vinterlandskap igen. Oroar mej för blommorna och jordgubbarna som ju frös ner förra året men än så länge verkar dom klarat sej trots minusgrader på nätterna. I år blir det ...

Av Monica och Jacob - Fredag 19 april 10:12

Detta är den trådlösa stickan den funkar bra men går inte att jämföra med ADSL som tuffade på jämt oavsett vad Telia försöker inbilla folk. På baksidan har Vivorna slagit ut så nu är det vår oavsett vad termometern säger. Hade problem med t...

Av Monica och Jacob - Fredag 19 april 08:49

Detta är den trådlösa stickan den funkar bra men går inte att jämföra med ADSL som tuffade på jämt oavsett vad Telia försöker inbilla folk. På baksidan har Vivorna slagit ut så nu är det vår oavsett vad termometern säger. Hade problem med t...

Av Monica och Jacob - Torsdag 18 april 17:42

Har inte bestämt hur jag ska göra med bredband, Jacob har ju en sticka så vi är ju inte helt utan. Nyhetsflödet i detta land är ju helt kasst kvällstidningarna har ju blivit värsta skvallerpressen och SVT  är ju värdelösa även FB har blivit skit fo...

Av Monica och Jacob - Torsdag 4 april 12:09

I går fick jag ett brev från Telia där man talade om för mej att om tre veckor fimpar man min telefon och mitt bredband. Den 14 februari fick jag ett mail som sa att den 30 novemer stänger man ner fasta telefonen och bredbandet, bra tänkte jag då h...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2024
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards