Direktlänk till inlägg 1 januari 2011

Nytt år

Av Monica och Jacob - 1 januari 2011 11:15

Skönt årets värsta dag är över, är man som mej och Kajsa skottberörda är det inte roligt. Konstigt nog är vi båda bara skottberörda på nyårsafton  Kajsa vet jag inte varför men det blir värre för varje år, min rädsla beror ju på att jag upplevt ett hus som stod i ljusan låga.  

Nästa år får jag nog fråga veterinären om han kan skriva ut något som jag kan ge henne. Hon är ju inte hysterisk på något vis men vid tolvslaget blir hon lite springig och har svårt för att vara still. Av alla Schäfrar vi haft är det bara hon som varit skottberörd, dom andra här hemma låg och sov.Tur att vi bor som vi gör, inget smällande innan nyårsafton och då bara på kvällen sedan är det över.

  

Så här mycket snö har det kommit i natt, att ta ut bilen i dag är bara att glömma oplogat är det på alla småvägar här. Känns lite pyrt att vara insnöad, hoppas det inte händer något med någon varken här hemma eller runt omkring.


    

Så här såg det ut i morse när jag var ut och skottade, en timma tog det så nu kan jag med gott samvete ta mej en bit paj med vaniljsås,  för man vill ju inte tackla av   

  

Morsans gubbe har blivit stadigare sedan han började medicinera, kan till och med sträcka på sej och få med sej bakbenen tillbaka  Som sagt man ska ju inte ropa hej men jag är glad för vartenda litet framsteg han gör och i maj ska jag kompletera försäkringen och höja upp den till maxbeloppet 20.000 Som sagt man får göra det trots att han har lite fel i ryggen, hade han varit människa hade det blivit kalla handen.

Ha en skön nyårsdag och hoppas att ni inte mår alltför uggel    


 
 
cat

cat

1 januari 2011 11:45

Hej kul att ses första dagen 2011 :)
Jösses vad mycket snö. Här var och är det plusgrader.
Trots att jag känner mig rätt trött, så ska jag ta mig en liten promenad i det vackra vädret.
Skönt för er att det inte smällde mer.
Här slutade det väl smälla vid tvåtiden ungefär.
Jag önskar dig och familjen och hundarna ett riktigt fantastiskt 2011!
kramar från cat

http://1bildibland.blogspot.com

 
Ingen bild

Siv

1 januari 2011 11:55

Ja har man varit med om en sådan där brasa kan jag förstå om olusten kommer krypande;-(
Härlig bild på Argos utan ben;-), ja du less är man på all snö. Är det inte 35 grader varmt så man inte kan jobba med vovven så är det en massa snö och minus så man inte tar sej ut i oplogade områden.Härligt att du ser en liten bättring, det tar nog tid innan han blir så bra han kan bli.
Ha en skön dag och ta det lugnt med skottningen, det är inte bara gubbar som skottar sej sjuka.
KRAM

 
Pysselfarmor

Pysselfarmor

1 januari 2011 12:32

Hoppas också att ni får en lugn och skön nyårsdag och det kanske är fel sagt eftersom det är mycket skottning ;-) det är det också här - ja jisses vad det har kommit snö under kvällen/natten. Men som du säger - man kan ju med gott samvete sätta i sig en och annan extra godbit!

Sonens lilla woffs är hemskt rädd för allt som smäller och fräser så hon springer och gömmer sig på toaletten och ligger där och darrar den stackaren. Är man ute och går med henne och någonstans lååååångt bort smäller det till så ska hon genast hem. Är orolig för hur det ska bli när hon blir äldre....
Hon brukar få åka med oss upp till Lappland under jul och nyår när vi åker dit för där finns inte en enda smällare på flera mil! Alldeles tyst där i skogen.

Fy att du varit med en sådan läskig brand. Förstår att det sitter kvar i dig. Det är inte lätt att få bort en sådan upplevelse.

Vad roligt att Argos verkar bli bättre! Jag blir så glad för det. Det går säkert sakta framåt det tar nog sin tid, men du ska se att framåt våren är han sig forna jag.

Skotta lugnt nu så att du inte får ont i ryggen.

kramen

http://pysselfarmorsbilder.blogspot.com/2010/12/i-

 
Marre, Hasse & Rasmus

Marre, Hasse & Rasmus

1 januari 2011 13:36

Husbränder är aldrig trevliga och förstår att det satt djupa spår. Här smälldes det hela kvällen och Rasmus som i vanliga fall reagerade denna gång med att vägra gå när vi rastade på gården. Det kan ha varit för att en av Hasses grannar slängde ut raketer ut genom fönstret och det ekar så hemskt emellan husen här. Bad snällt att dom skulle sluta upp med det och ett tag var det lugnt men så började dom igen, onyktra ungdomar är inte lätta att tas med, hm. Blir så glad för Argos och du ska se att det vänder till det bättre vännen min. Här är man orolig för måndagen plutten åter ska röntgas, men andra ord sövas igen, men ett måste för och se om det har blivit bättre eller. Hoppas nyårsdagen blir lugn och mysig för er. Här ska sovas mer och framför allt mysas med plutten. Vi önskar vi er alla en superbra 2011. Kramiz

http://papillonbus.bloggplatsen.se/

 
Beate

Beate

1 januari 2011 14:08

Kul att både du och Kajsa har överlevt alla smällar. Det finns visst öronproppar för hunder har jag läst på en blogg - ja det finns ju för människor också såklart...
Hemskt med branden. Är det Hagalund? Jag är vettskrämd själv för både eld och vatten (+ hundar) utan att ha varit med om en olycka så jag förstår vad du menar.
Din snöiga bild är - redan nu - årets bästa. Bra början på 2011:-)))
Japp här har det också kommit massvis, de plogar för fullt därute (efter all kritik de fick 2009/2010. Men har man parkerat bilen i rutan (som alla andra också) med vid det här laget 60 cm sö bakom så lämnar iaf inte vi lägenheten idag.

Argos utan ben är en höjdare. Så himla kul att han verkar må bättre. Ge honom en puss från mig då jag själv aldrig skulle våga;-)

http://bp-computerart.blogspot.com

 
Ingen bild

Yvonne

1 januari 2011 14:09

Tack för ett gott bloggår bäste Monica,alltid lika trevligt att kika in och läsa om eran vardag och händelser i erat liv och samhälle du debaterar.Att inte förglömma de fina bilder du visar på din fina blogg.
Kram kram från Nybyggetsgård

 
Sussi

Sussi

1 januari 2011 15:02

Usch, det är verkligen en hemsk upplevelse ni varit med om. Tur att allt gick bra ändå. Förstår att ni blev skotträdda sen dess. Som tur var finns det lugnande att ge sin hund om det behövs. Jag har inte det problemet. Doris va med och firade tolvslaget ute. Visst ryckte det i öronen och hon tittade sig lite runt men i stort sett så reagerade hon inte så mycket mer än så. Skönt!

Jag blir tokig på all den här snön nu! Inte har det slutat snöa heller. Nu får det ändå vara nog. Det behövs inget mer vitt på backen nu..

Kul att han blir bättre och bättre. Hoppas det fortsätter :)

God fortsättning
Kramisar

http://allt-om-inget.bloggagratis.se

 
Glimz

Glimz

1 januari 2011 15:36

Aj aj aj det där lät inte bra, hus i lågor, fiii, förstår att du tycker smällare är jobbit! Det är till att ha startat året med värsta aerobicpasset, coolt! :) Jag uppe tidigt? Nännä, inlägget skötte sig själv undertiden jag låg och sov. En underbar fortsättning på det nya fräscha året :)
Kraaam!!

http://ninz.bloggagratis.se

 
Ann-Margret & Vinja

Ann-Margret & Vinja

1 januari 2011 23:56

Inte kul med skottberörd hund och matte.

Men hu vad mycke mera snö ni fått, det är ju jätte mycke :( Du är helt klart värd lite paj om du skottat så mycke snö :)

Hoppas att ni haft en bra dag på det nya året :)

http://heratorpetsvinja.webs.com

 
junitjej

junitjej

2 januari 2011 09:15

Så synd de är om alla hundar som är skotträdda. Min hund är det inte, men man vet ju aldrig om han kan bli. Det är tråkigt att det ofta fyras av fyrverkerier flera dagar innan nyårsafton. Plågan blr så lång för många hundar.

http://junitjejen.se

 
Sussi

Sussi

2 januari 2011 11:11

Du har så rätt så. Banta kan man göra sen.. efteråt liksom. Frågan är bara när helgerna är slut. Bestämmer man det själv eller? För då tänker nog jag ha helg hela året ;)

Kramisar

http://allt-om-inget.bloggagratis.se

 
junitjej

junitjej

2 januari 2011 20:42

Jag har märkt att måmga bloggande hundägare finns på bloggplatsen. Det måste vara en hundvänlig bloggportal.

http://junitjejen.se

 
Glimz

Glimz

2 januari 2011 21:38

Monica jag är så lycklig. När nästa månad är slut, då kommer vi in i vårmånaderna. Är inte det lycka så säg!! YES!! Snart är det våååår :)
Kramar om!

http://ninz.bloggagratis.se

 
Sussi

Sussi

3 januari 2011 07:05

Onykter och onykter..Kanske lite. Några glas vin hade man väl petat i sig men jag stod rätt så stadigt på benen då jag reste mig rätt upp i alla fall ;)

Hoppas det blir en riktigt bra dag
Kramisar

http://allt-om-inget.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Monica och Jacob - Onsdag 20 mars 11:00

I går var det dags för en spruta i ögat igen, är så glad att jag har råd med detta nu när dom röd-gröna i regionen håller på att slakta hela sjukvården undrar hur länge hjälpmedel i hemmet kommer att vara gratis är väl bara en tidsfråga. Eftersom j...

Av Monica och Jacob - Måndag 19 feb 17:15

Hu förra veckan var det riktig vinter här, fick skotta varje morgon och under all snö var isgatan kvar så man fick verkligen se sej för.         Nu har det tinat bort lite is men man får fortfarande se sej för, vore en katastrof om jag skull...

Av Monica och Jacob - Lördag 3 feb 16:03

Man har fått motion i vinter, snön har ju vräkt ner. Medan jag skottat har hundarna motionerat sej vilket ju inte är så tokigt.     Nu är det mindre roligt med all is man får gå försiktigt och se sej för har ju ingen större lust att hamna på...

Av Monica och Jacob - 21 augusti 2023 10:36

Mor skulle ha fyllt 90 år den 12/8 så vi tog och åkte till Edsbro tände ljus och bytte ut blommorna. Kalhyggena blir bara fler och fler på vägen mellan Rimbo och Edsbro, riktigt tragiskt att se eländet och absolut inte bra för klimatet som al...

Av Monica och Jacob - 2 augusti 2023 10:03

För att alla ska kunna bidra till ett smartare och mer hållbart samhälle har regeringen beslutat att alla elmätare ska bytas ut. Den nya mätare är förberedd för digitala tjänster och kan hjälpa dej hitta hushållets energitjuvar. Ärligt vem fan br...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5 6 7
8
9
10 11 12 13
14
15
16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26
27
28 29 30
31
<<< Januari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv


Skapa flashcards