Direktlänk till inlägg 6 november 2018

Alla helgons helg

Av Monica och Jacob - 6 november 2018 06:50

18 mil och tre kyrkogårdar blev det i helgen, har ju lovat mor att sköta graven i Edsbro som jag nu äger gravrätten till och då är det bara att åka.

Har väntat på att man skulle lägga ner gravstenen eftersom det är kyrkans ansvar att inte ungarna ska klättra och leka på gravar och gravstenar och bli klämda i värsta fall till döds.

En liten fråga bara var fan är föräldraransvaret tro, en gravplats är ju ett vilorum och inte en lekplats hur det har blivit i ett land i förfall.

Gravstenen bakom vår har man lagt ner vet ju inte riktigt varför om det beror på ungarna brist på vård eller att gravrätten gått ut.

 

Min "diabetesmedicin" som legat i bilen i 1½ år är fortfarande mjuk vad detta godis innehåller vill jag nog inte veta.

Tycker det är helt åt helvete att TV 3 blåser upp diabetes som en massdödare, ok det är ju trevligare att inte ha den men som vuxen och om man lever efter dom förutsättningar som den ger går det bra i alla fall för mej barn kan jag däremot tycka synd om.

Om man tänker på vad man stoppar i sej hoppar över en fylla och godis och som jag går mycket går det att ha bra kontroll.

Har ju även astma och den dödar ju tusentals människor den med och är enligt mej lite lömskare.

Mer älg tyvärr låg kameran hemma på köksbordet så bilden togs med mobilen utan zoom, har bott här i snart 22 år men har aldrig sett älgar men i år har dom hittat hit.

Höst och vinter är dom fina hilmlarnas tid underbara färger dvs om man orkar upp i ottan.

Försöker hitta ett annat boende till mor eftersom jag mår riktigt illa av att se hur hon har det nu, hon står i kö men det kan ta år.

Mitt förakt för politiker och tjänstemän "konstigt nog är dom flesta kvinnor" vet snart inga gränser empati vad är det ???

Ha det bra

 
 
BP

BP

6 november 2018 20:19

Vilka fina och rofyllda bilder från kyrkogårdarna. Egentligen har jag aldrig förstått varför man måste ställa upp gravstenar. Det ser ju minst lika fint ut när de ligger ned. Från början alltså, inte efter vandalisering.
Det är väl Jihde som håller i diabetesprogrammen, eller minns jag fel. Efter att ha levt med en typ 1 diabetiker i snart 40 år kan jag bara hålla med dig. Alla borde äta/dricka som diabetiker! Det finns ingenting som gör att en diabetiker inte kan leva ett helt normalt liv. Diabetes är absolut inget hinder för någon aktivitet.
Kul med lite stora djur i närheten. Älgen kommer kanske tillbaka. Ha kameran redo då:-)
Sista bilden är enastående:-) Otroligt vackert!

http://bp-computerart.blogspot.se

 
Violen på Brandholmen

Violen på Brandholmen

11 november 2018 08:15

En fördel med den här årstiden är de vackra soluppgångarna och solnedgångarna! Så färgsprakande de kan vara. Men nu är det mest dis och dimma och grått, grått ute.
Hoppas du hittar ett annat boende åt din mor! Något fel med systemet måste det vara, finns ingen tillstymmelse till valfrihet!
Min kommande örnsyn verkar dröja. Kö för den också så det är bara att ge sig till tåls.
Ha det gott!

http://brandholmen.blogspot.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Monica och Jacob - Måndag 19 feb 17:15

Hu förra veckan var det riktig vinter här, fick skotta varje morgon och under all snö var isgatan kvar så man fick verkligen se sej för.         Nu har det tinat bort lite is men man får fortfarande se sej för, vore en katastrof om jag skull...

Av Monica och Jacob - Lördag 3 feb 16:03

Man har fått motion i vinter, snön har ju vräkt ner. Medan jag skottat har hundarna motionerat sej vilket ju inte är så tokigt.     Nu är det mindre roligt med all is man får gå försiktigt och se sej för har ju ingen större lust att hamna på...

Av Monica och Jacob - 21 augusti 2023 10:36

Mor skulle ha fyllt 90 år den 12/8 så vi tog och åkte till Edsbro tände ljus och bytte ut blommorna. Kalhyggena blir bara fler och fler på vägen mellan Rimbo och Edsbro, riktigt tragiskt att se eländet och absolut inte bra för klimatet som al...

Av Monica och Jacob - 2 augusti 2023 10:03

För att alla ska kunna bidra till ett smartare och mer hållbart samhälle har regeringen beslutat att alla elmätare ska bytas ut. Den nya mätare är förberedd för digitala tjänster och kan hjälpa dej hitta hushållets energitjuvar. Ärligt vem fan br...

Av Monica och Jacob - 30 juni 2023 11:10

Nu ska jag förvåna er med att tala om att jag träffat en riktigt bra och trevlig läkare på Närakuten. Ravindra hette hon och tog sej tid att gå igenom journalen och frågade och förklarade jag blev helt ställd kan jag tala om. Gav mej också ny med...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv


Skapa flashcards