Direktlänk till inlägg 5 mars 2020

Sorg

Av Monica och Jacob - 5 mars 2020 08:04

Då var det gjort och jag känner en stor sorg och saknad.

I måndags tog vi beslutet att låta Gösta somna in något som inte var helt lätt men helt rätt.

Allt gick lugnt till och veterinären hade han träffat förut så han var helt lugn med henne, är tacksam att han inte verkade fatta någonting utan var lugnet själv.

Gösta 16-10-14 till 20-03-02.

Nu börjar nog verkligheten komma ikapp mej känner mej helt nollställd men det är bara att gråta klart och ta i med nya tag för nästa vecka ska vi gravsätta mor.

Först Silverdal eftersom vi hämtar urnan själva seda upp till Edsbro för en liten cermoni, får köpa några fina tygblommor till graven för plast vill jag inte ha.


Jacob ville ha en hund på en gång så här är Svante även han en Carne Corso men helt olik Gösta både i färg och storlek, Gösta vägde bara 3,5 kilo vid nio veckor Svante väger 8 kilo.

Han är ingen kameleont utan bilden där han sover är tagen med blixt.

Han är ingen ersättare och kommer aldrig att bli det men med facit i handen var det nog rätt beslut för jag har fått något annat än elände att tänka på.

En ny stjärna att träna upp och socialisera och Sture trivs med sin nya kompis för han älskar ju valpar och har ju aldrig varit ensamhund.

Tur att vi går mot vår så man har trädgården att pyssla i för att skingra alla tankar.

Nu blommar det fint i köksfönstret, efter blomningen gräver jag ner lökarna i rabatten och hoppas dom kommer upp nästa år.

Ha det bra   

 
 
violen

violen

5 mars 2020 10:07

Jag sörjer med er, det känns tungt för jag hade tagit Gösta till mitt hjärta. Förstår att ni tog beslutet efter moget övervägande och att det var det enda rätta för er. Skönt att Gösta kände sig trygg in i det sista!
Snart blir det som en nystart hos er. Efter gravsättningen av din mor kan ni se framåt. Våren är i sikte och ni har en ny valp att lära känna.
Stor kram!

http://brandholmen.blogspot.se

Monica och Jacob

5 mars 2020 16:58

Tack och KRAM

 
BP

BP

5 mars 2020 20:22

Det var snabba ryck med Svante alltså. Förstår nästan Jacob att han ville att ni skulle köpa en ny hund direkt. Han känner ju sin fru/sambo väl, och vet vad är bra för henne om man säger så.
Det var onekligen helt rätt beslut att avlida Gösta, för det var ju hemskt att bara se tumören växa så himla fort, och det här framför datorn. Det måste ju varit ännu hemskare för er som såg honom dagligen.

Så det är Svante. Ja, som bebis ser han ju faktiskt ganska söt ut. Undrar bara varför ni valde en hund av samma ras som Gösta. Jag menar är inte risken stor att även han kommer att få samma sjukdom. Du skrev ju att just den tumören var rätt "vanligt förekommande" hos Carne Corso rasen...
Begravningar är aldrig rolig, men när den väl är avklarad så kan du börjar på nytt med nåt positivt. Håller tummarna att du även "överlever" begravningen. KRAM!

http://bp-computerart.com

Monica och Jacob

6 mars 2020 04:30

Nej det är en schäfersjukdom , väldigt ovanlig på CC

 
BP

BP

5 mars 2020 20:45

Svar: Visst var det Jo Nesboes "Kniv". Älskar alla hans böcker och Jacob verkar ha samma smak som jag;-)

http://bp-computerart.com

 
Herr Nilssons Fru

Herr Nilssons Fru

6 mars 2020 06:15

Oh så tungt när Gösta fick somna in. De är så ledsamt, när vår Ebbha somnade in grät jag floder, vi fick 12 år tillsammans, nu är hennes dotter 12 år i år. Alltså min kvarvarande Lillan.

De ena ersätter inte de andra men skingrar tankar o får en att tänka på annat, er nykomling var vacker o söt o nu har ni att göra :)

Skönt att få ett av sluta av mor också.
Nu går vi framåt, mot vår o sommar, värmen och sol o glädje.
Kramiz

http://https://anki-nilsson.blogspot.com

 
Ingen bild

Phia

6 mars 2020 11:10

Så tråkigt med Gösta😪Välkommen lille Svante,Ser framemot att följa din framfart. Kram Phia

Det här inlägget går inte att kommentera.
Av Monica och Jacob - Söndag 6 juni 15:21

Då var det dags igen tiden går fort. Har varit lite jobbigt en tid inflammationen i ansiktet kom tillbaka så även UVI:n efter penicillinkuren. Nervtrådarna funkar inte som dom ska och jag har fått fel på gula fläcken på båda ögonen. Det ena en ...

Av Monica och Jacob - Söndag 21 feb 10:38

Hej mina vänner om jag nu har några kvar man bloggar ju inte ihjäl sej direkt.           Så kom då snön och det blev dags att bygga lite muskler igen, hundarna till skillnad från morsan älskar den och blir som galna   Den ...

Av Monica och Jacob - 11 december 2020 16:09

Dags att skriva några rader igen. Sjukhus igen bakterieinfektion i hela ansiktet 4 påsar penicillindropp och 3 veckor tabletter, hoppas nu att det är borta. Undrar var all skit kommer ifrån, två gånger till husläkarjouren i Täby ett riktigt bra s...

Av Monica och Jacob - 9 november 2020 09:36

Obama startade tre nya krig fattar inte hur han kunde få fredspriset med tanke på att under hans tid eskalerade flyktingvågen. Kennedy riktigt läcker men han och Clinton hade kardborreband i kalsongerna. Alla tre Demokrater får se om Biden startar ...

Av Monica och Jacob - 1 oktober 2020 06:40

Inte roligt efter uppföljningsröntgen av lungorna såg man att det fortfarande var stråk på vänster lunga vad det var var det ingen som visste. Nu fodrades en datortomografi för att säkerställa det. Ny remiss sedan tog det stopp, pga av som jag tr...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se