Direktlänk till inlägg 13 mars 2023

Äntligen rätt diagnos

Av Monica och Jacob - 13 mars 2023 06:29

Som ni vet har jag sökt för andnöd och dålig kondis sedan i Juni förra året. men bara fått svaret att eftersom du varit rökare är det nog Kol eller Emfysem.

Det kvittade vad jag sa ingen lyssnade utan man tog den enkla utvägen och höjde dosen på astmamedicinen så jag till slut tappade rösten.

I mitten på Februari lade man äntligen in mej för utredning, man hittade proppar i båda lungorna därav andnöden och den dåliga kondisen några magsår dök också upp och en urinvägsinfektion.

Ja vad säger man har än en gång överlevt svensk sjukvård, det är tredje gången nu måste vara fler än jag som råkat ut för detta.




Det var mer blod i katetern än urin


Maten var inte så illa om man höll sej till pasta


Efter fem dagar fick man åka hem och medicinera, blodförtunnande får jag ta ett halvår just nu är det två sprutor om dagen.


Har även fått en fin halskedja :-)


Att komma hem och bli insnöad var väl ingen höjdare som tur är har man bra grannar som hjälpte oss med det värsta så vi kunde åka ut och handla.




Bilen har det tagit mej två dagar att skotta fram.


Jag har aldrig varit så sönderstucken i hela mitt liv, hade ont i armen en hel vecka ingen liten blödning direkt.


Nu har jag varit hemma i tre veckor och det börjar kännas bättre men det har varit en superjobbig tid med mycket för hjärnan att bearbeta.


Lite vår i köket som vanligt.



Och grabbarna mår bra dom hade saknat morsan.

Ha det bra  

 

 


 


 
 
violen

violen

13 mars 2023 09:59

Du tycks ha haft maximal otur i dina kontakter med sjukvården. Klart att man blir både arg och ledsen när man inte blir lyssnad på. Skönt att du äntligen får behandling och jag önskar dig lycka till och snar bättring!
Så mycket snö! Vi har just inte haft några snödrivor men just nu både snöar och blåser det så man vet inte vi får kanske skotta framåt kvällen.
Ha det så bra du kan och hälsa till grabbarna!

http://brandholmen.blogspot.se

 
BP

BP

13 mars 2023 18:32

Där försvann min låååååånga kommentar. Glömde kopiera texten. Suck!
Suck även för dina erfarenheter med sjukvården. Jag hade betydligt mera tur när jag drabbades av en blodpropp i benet och en i lungan i oktober 2020. Fick samma medicin/sprutor som du. Tog Eliquis innan, men de hjälpte inte. En spruta/dag är min dos sedan dess och livet ut. Helt okej!
Se bara till att du inte skär dig. Blöder du, så blöder du rejält. Inte roligt. Å din armbåge är ett levande bevis på hur det blir när man tar blodförtunnande.
Hoppas att du får bättre erfarenheter med sjukvården framöver. Chefsläkarna på medicinkliniken på DS är Eli Westerlund och Nina Olausson. Du kanske har samma läkare där. Speciellt Eli är otroligt duktig och kallar mig en gång/år. Hoppas verkligen att du har en av de här två.
Vädret är det ingenting att oja sig över. Är lika trött på skiten som du.
Ha det bra nu och hälsa Jacob.

PS. Det är INTE roligt att bli gammal... DS.

http://bp-computerart.blogspot.com

 
LillaSyster

LillaSyster

19 mars 2023 18:35

Meeen, stackars dig! Helt otroligt att man kan missa detta och bara höja medicineringen. Hon att du mår bättre nu. Krya på dig!

http://https://mittskogsliden.blogspot.com

 
Knasen

Knasen

19 mars 2023 22:09

Krya på dig.
Vad är det för ras du har på ena hunden. Jag har en blandras av Schabrador/ Cane Corso

http://mobil.knasensdagarochtankar.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Monica och Jacob - Onsdag 24 april 16:19

Just som man satt på sommardäcken kom snön, vaknade upp till ett vinterlandskap igen. Oroar mej för blommorna och jordgubbarna som ju frös ner förra året men än så länge verkar dom klarat sej trots minusgrader på nätterna. I år blir det ...

Av Monica och Jacob - Fredag 19 april 10:12

Detta är den trådlösa stickan den funkar bra men går inte att jämföra med ADSL som tuffade på jämt oavsett vad Telia försöker inbilla folk. På baksidan har Vivorna slagit ut så nu är det vår oavsett vad termometern säger. Hade problem med t...

Av Monica och Jacob - Fredag 19 april 08:49

Detta är den trådlösa stickan den funkar bra men går inte att jämföra med ADSL som tuffade på jämt oavsett vad Telia försöker inbilla folk. På baksidan har Vivorna slagit ut så nu är det vår oavsett vad termometern säger. Hade problem med t...

Av Monica och Jacob - Torsdag 18 april 17:42

Har inte bestämt hur jag ska göra med bredband, Jacob har ju en sticka så vi är ju inte helt utan. Nyhetsflödet i detta land är ju helt kasst kvällstidningarna har ju blivit värsta skvallerpressen och SVT  är ju värdelösa även FB har blivit skit fo...

Av Monica och Jacob - Torsdag 4 april 12:09

I går fick jag ett brev från Telia där man talade om för mej att om tre veckor fimpar man min telefon och mitt bredband. Den 14 februari fick jag ett mail som sa att den 30 novemer stänger man ner fasta telefonen och bredbandet, bra tänkte jag då h...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards