Direktlänk till inlägg 19 april 2011

En del ljuger sej blå och det värsta är att en del tror på dom

Av Monica och Jacob - 19 april 2011 05:46

Tänk att man ljuger sej blå för att få bedriva skyddsjakt på varg, det står ett löjes skimmer över hela jägarkåren.

Undrar hur bra det skulle gå för Jacob att gömma undan mej för att överta pratandet med journalisterna, har man sett machomannen på sin fyrhjuling med kamouflagekläder förstår man ju hans iver att få sätta en kula i vargen.

Här är äntligen några som till skillnad från kvällspressen ser sakligt på det som hänt, tilläggas bör att jag bor i reviret jag med med 4 schäfrar och är inte det minsta rädd.

Starka reaktioner efter vargattack

Publicerad 18 april 2011 - 18:09
Uppdaterad 18 april 2011 - 18:23

Söndagens vargattack väcker våldsamma reaktioner. Det var i går morse som en hund dödades i Riala, och en mamma med barn blev rejält skrämda. Samtidigt är det oklart vad som egentligen hände.

 

Biologiskt finns alla förutsättningar för varg att leva i vårt län. Men frågan är om det finns det psykologiskt. Det säger länsstyrelsen i dag efter de våldsamma reaktioner som gårdagens vargattack utlöst.

Det går nästan inte att komma fram på länsstyrelsens telefon, och familjen det handlar om går från intervju till intervju.

Pappa Piotr är upprörd. Det var i går morse som hans sambo tog en promenad med familjens hund och ettåriga dottern Ronja i vagn. De gick helt nära hemmet strax söder om Riala.

Plötsligt dök en varg upp på vägen åttio meter framför dem. Den högg hunden över nacken och drog in honom i skogen. Ytterligare en varg hoppade fram och gick rakt mot mamman och barnet.

Sambon är alltför upprörd för att kunna prata med media, enligt Piotr. Men i polisförhör i går uppgav hon att vargen stannade femtio meter ifrån henne och försvann in i skogen. Piotr menar dock att den uppgiften är felaktig.

Dessa metrar är dock avgörande för hur vargarna ska bedömas. Att vika undan femtio meter bort är ett normalt beteende. Att komma ända fram till mamman och barnvagnen är helt onormalt.

Länsstyrelsen söker nu nya pengar för att öka informationen till de boende i vargreviret.

Ingen ansökan om skyddsjakt har inkommit än så länge. Och de skyldiga kan snart vara någon helt annanstans.

Charlotte Permell

 

Inte alla som har en egen vargflock, bäst att gömma dom för Piotr i Riala som låst in kärringen och ljuger sej blå för att få bedriva skyddsjakt på varg  

Ha en skön tisdag   



 

 
 
Ingen bild

Siv

19 april 2011 07:13

Ja du vore väl idé för kvällspressen att ta upp det, fan att dom aldrig kan ta reda på fakta innan dom skriver. Den blir ju bara mer och mer misstänksam hela historien. Nä det skulle väl bli svårt för Jacob ASG
Fin bild men bäst att hålla koll på dom nu när varghysterin sprider sej;-)
Ha det bra/KRAM

 
Beate

Beate

19 april 2011 08:01

Ja vad gör man inte för sina "fifteen minuts of fame" i svensk kvällspress när man nu råkar heta Piotr. Å nej jag har inga fördomar mot utlänningar bara mot idioter.

http://bp-computerart.blogspot.com

Monica och Jacob

19 april 2011 10:38

Ja han är duktig Pjotr som kan vara 1½ mil bort och se allt som händer den polska sambon i skogen. Han är ju man så det är hans sanning som gäller;-)Nä här har vi inga fördomar mot invandrare bara mot kompletta idioter, törs han inte bo kvar får han väl flytta in till stan;-)

 
Pennelina

Pennelina

19 april 2011 10:28

Jag bor också där vargar går ända in på oss, med två jägare i huset, men vi har heller ingen panik.

Man får bara skydda läckerbitarna i lagårn så gott man kan genom kunskap och sunt förnuft... vi kan ju inte dräpa de vilda djuren för att vi beter oss dumt!

Klart att om vi skulle få ett rovdjur som totalflippat så skulle jag nog se till att det blev flyttat på till mindre befolkade breddgrader. Skulle inte det gå så ville jag nog att de tog bort det... men hur ofta har man att göra med galna rovdjur?

Kramar från mig <3<3<3

http://pennelina.blogspot.com

 
Junitjej

Junitjej

19 april 2011 11:19

Fy fasiken för kvällspressen!!!
Man blir så arg!

http://junitjejen.se

 
Glimz

Glimz

19 april 2011 11:48

Lögn lögn lögn, skär och förbannad LÖGN! Jag tror jag går upp i atomer *GAH*
Sv; Det var länge sedan jag såg ut som en barnrumpa i nyllet, typ när jag föddes *asg* Allt i ansiktet har en historia, oftast rolig =)
KRAM!!

http://ninz.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Ingegerd

19 april 2011 16:25

Ja, det är något som verkligen inte stämmer med den här mannens uttalanden. Klart som korvspad att han ser vargen som en jaktkonkurrent. Varför går de med sin hund okopplad?? Lockbete, eller vad?
Och hans kvinna har munkavle tydligen, fy attan!

 
Mimmi

Mimmi

19 april 2011 17:45

Ja det var en riktig man det där, synd att inte kvällspressen tar upp hans rena lögner.
Lyckas han är det ju för jävligt;-(
Ha det;-)

http://malanutt.se

 
Sussi

Sussi

19 april 2011 19:20

Jättetråkigt för familjen och vovven som blev drabbade (eller hur man nu ska uttrycka det?) men fortsätter skjutandet av vargar kommer det inte finnas några kvar..

Kramisar

http://allt-om-inget.bloggagratis.se

 
cat

cat

19 april 2011 21:44

Håller fullkomligt med Beate!

http://1bildibland.blogspot.com

 
Junitjej

Junitjej

19 april 2011 21:58

Svar: Vissa hundägare är verkligen klumpiga! Hade hunden varit kopplad, så hade hunden levt idag. Sedan borde ju de veta ifall det fanns vargar i området.

http://junitjejen.se

 
Ingen bild

Yvonne

19 april 2011 23:14

Ja vi får se hur det hela slutar.
Kramen

Monica och Jacob

20 april 2011 08:10

Det kan väl bara sluta på ett sätt, människan försöker ändra sitt vittnesmål och säga att vargen bara var en meter från dom med dreglande käft.
Verkar vara väldigt många som tror på det tyvärr;-(

 
grannen

grannen

22 april 2011 01:15

Det är ju en lögn!
preproducerat och efterkonstruerat

http://.ornen.se

 
grannen

grannen

22 april 2011 01:21

Har ni tänkt på att hunden var redan död då det
hela inträffade varjattack ...?

http://ornen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Monica och Jacob - Fredag 19 april 10:12

Detta är den trådlösa stickan den funkar bra men går inte att jämföra med ADSL som tuffade på jämt oavsett vad Telia försöker inbilla folk. På baksidan har Vivorna slagit ut så nu är det vår oavsett vad termometern säger. Hade problem med t...

Av Monica och Jacob - Fredag 19 april 08:49

Detta är den trådlösa stickan den funkar bra men går inte att jämföra med ADSL som tuffade på jämt oavsett vad Telia försöker inbilla folk. På baksidan har Vivorna slagit ut så nu är det vår oavsett vad termometern säger. Hade problem med t...

Av Monica och Jacob - Torsdag 18 april 17:42

Har inte bestämt hur jag ska göra med bredband, Jacob har ju en sticka så vi är ju inte helt utan. Nyhetsflödet i detta land är ju helt kasst kvällstidningarna har ju blivit värsta skvallerpressen och SVT  är ju värdelösa även FB har blivit skit fo...

Av Monica och Jacob - Torsdag 4 april 12:09

I går fick jag ett brev från Telia där man talade om för mej att om tre veckor fimpar man min telefon och mitt bredband. Den 14 februari fick jag ett mail som sa att den 30 novemer stänger man ner fasta telefonen och bredbandet, bra tänkte jag då h...

Av Monica och Jacob - Lördag 30 mars 17:11

Ja vad säger man, måste ha varit en jävla smäll stackars människor som bor där. Man är inte säker någonstans nu för tiden, hur kunde det bli så här vi lite äldre som har något att jämföra med ser ett land i totalt förfall. Skulle inte vilja va...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6 7 8
9
10
11 12 13 14 15
16
17
18 19 20
21
22
23
24
25 26 27 28 29 30
<<< April 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards