Direktlänk till inlägg 5 juli 2015

Helgbilden

Av Monica och Jacob - 5 juli 2015 11:15

HELGBILDEN

Denna lilla filur satt still länge så jag han ta flera bilder.

I morse en tur till Solna kyrkogård och far o farfar o farmors grav för att vattna, som synes var sprinklerna igång så det blev ett lite gatlopp, Signe fick snällt vänta utanför.

Bara jag som ser till den dom andra var bara intresserade av att roffa åt sej av arven, tycker det är lågt att man inte kan åka dit med en blomma.

En tur ner till Stocksunds Strand för att se hur dom bor som föddes med silversked i munnen, vilka villor men dom impade inte på vovvarna i alla fall  

http://maritjohansson.se/blogg/

 
 
Violen på Brandholmen

Violen på Brandholmen

5 juli 2015 18:34

En skön liten filur ton i ton med bladet! Bra att du åker till kyrkogården med en blomma och vattnar och gör fint! Vacker bild med solglitter i vattnet, har aldrig varit vid Stocksunds Strand!
Vi har latat oss hela helgen men har spelat boule en stund idag. Det blåste så vi led inte av värmen. I morgon startar Kanot-SM här i Nyköping, hoppas vädret blir skapligt. Vi går gärna dit och kollar.
Ha det riktigt bra!

http://brandholmen.blogspot.se

 
BP

BP

5 juli 2015 21:09

Bra Monica att jag kommer nära naturen här hos sig. Den gröna filuren - är det en syrsa eller en gräshoppare? Himla fint fångat måste jag säga!

Nu är jag faktiskt en person som gillar kyrkogårdar. Tycker de är fina oh stämningsfulla. Så för mig är det en självklarhet att se om graven och sköta dom.

Å nu fik du mig att fundera var Stocksunds Strand ligger. Är det nära Marina läroverket? Det måste jag googla.

Men du, kan säga att jag var minst lika impad över dessa lyxvillor i Margaretelund som dom i Djursholm och Stocksund. Dom i Margaretelund var ju gigantiska både vid sundet, där de hade sina egna lyxbåtar och villorna uppe på höjden. Några riktiga praktexemplar och betydligt mera plats mellan kåkarna än i Stocksund och Danderyd.

http://-computerart.blogspot.se

 
Eva Trillian

Eva Trillian

5 juli 2015 23:05

Fin liten filur som satt stilla och poserade :)
Gräddhyllor imponerande inte på alla - om de inte är äkta, och ätbara ;)

http://provtyckningar.blogspot.se

 
Mia

Mia

5 juli 2015 23:13

Ni tror att jag låtssa och över driver? Att jag gör mig till för att får allt att verka värre än det är?
Jag är en mamma, fru som berättar om min vardag: Har min sysselsättning på kommuns psyktrin och är ofta ledig på helgerna och vissa vardagar. Har hel sjukersättning, gift, två tånåriga barn varav den yngsta har utvecklingtörning. Liksom jag har asberger, autism, utvecklingstörning. Vi bor på landet vid en vacker sjö. Välkomna hit! Gör som jag, visa att du tycker att alla ska ha samma rättigheter och möjligheter oavsett psykiska olikheter. Visa ditt stöd på www.hjarnkoll.se
Jag har diagnoser: Asperger, Autism, Utvecklingstörning m.m
Snälla ni kom in och läs min blogg om mitt liv vetja!
Att vara annorlunda liv med diagnoser!
DELA OCH SPRID MIN BLOGG VIDARE!
DET SKULLE BETYDAR MYCKER FÖR MIG OM NI GJORDE DETTA FÖR MIN SKULL!
TACK I FÖR HAND!
miamiamia.bloggplatsen.se
mia2@home.se
Jag bloggar för att jag vill öka kunskapen och förståelsen om Psykisk Ohälsa i samhället. Om du bloggar helt eller delvis om Psykisk Ohälsa, följ mig så följer jag tillbaks! Jag har: Autismspektrumtillstånd, Autism, ADHD, kronisk depression. För samarbete kontakta mig på: / mia2@home.se
Jag och vill skriva lite om mina tankar i den stora världen och och leva ett annorlunda liv och vara annorlunda!
Hoppas på många läsare som vill följs och följa mig i både vått och torrt! Hoppas att ni dela och sprida min blogg vidare m.m
I både glädje och sorg, jag är en lipsill för det minsta lilla egentligen så får vi ser hur det går att blogga här. Har haft ett hård liv!
miamiamia.bloggplatsen.se

http://www.miamiamia.bloggplatsen.se

 
Anemonen

Anemonen

5 juli 2015 23:27

Självklart att man ser till gravarna för de sina. Javisst finns det många vackra villor med strandnära läge och hiskelig storlek. Jag gratulerar dem och jag tänker bara på hur det skulle vara att städa de stora husen:-) Fast bor man så kanske man har städhjälp :-) men det har även jag ibland med mina fönster av förklarliga skäl. Jaså Signe var inte välkommen in där? Det var väl trist.Trevlig vecka.

http://karingafallan.blogspot.se/2015/07/kort-trip

 
Anemonen

Anemonen

5 juli 2015 23:28

Ps gräshoppor är inte ofta jag ser så det var mycket trevligt att det finns några. Förr kunde jag höra syrsorna spela ofta. Bra jobbat där att fånga den på bild.

http://karingafallan.blogspot.se/2015/07/kort-trip

 
Hanna

Hanna

6 juli 2015 00:12

Känner igen det där med kyrkogården, brukar tänka att det mest synd om de som inte bryr sig, att de har ett sånt litet hjärta så det inte ryms mer än det som verkar rymmas i deras lilla hjärna... :-P

http://stillshootingfromthehip.blogspot.se

 
skogstrollet

skogstrollet

6 juli 2015 00:56

Lite skamsen över mitt loja engegemang om gravvård, tar jag åt mig. Men fortfarande har jag far och mor i livet och de värnar verkligen om våra hädangångna. Jag önskar inte rucka på deras principer men när de inte orkar längre så blir det min tur.

http://skogstrollettycker.blogspot.com

 
Lotta

Lotta

6 juli 2015 07:58

Alltid kul att strosa omkring och kolla in lite :-) Här har varit så varmt att vi var tvungna att lägga en stor blöt handduk över Russan i bilen när vi var ute och åkte igår....Må så gott! /Lotta (Russan hatar att bada)

http://www.vidvatternsstrand.blogspot.com

 
cat

cat

6 juli 2015 09:54

Så fint den lille filuren smälte in i det gröna bladet. Väl kamouflerad för fåglar och annat som vill äta upp den.
Jag är väldigt tacksam över att mina äldre släktingar som har gått bort valde att läggas i minneslund. Det hade inte varit lätt att sköta gravar som ligger en timmes bilresa bort.
Såg inte ens lyxvillorna på sista bilden för det sitter en sådan söt hundtjej mitt i :-)

http://1bildibland.blogspot.se

 
HelenTh

HelenTh

6 juli 2015 21:40

Otroligt bra kamouflage den lilla rackaren har!

http://helenth.se

 
kort

kort

6 juli 2015 21:42

Vacker bild på den stora "vårtbitaren" jag vet inte vad ni kallar de stora gräshopporna för ;) Duktiga och fina Signe som sitter snällt och väntar ♥ Det sägs att vid arv visar familjemedlemmarna sina rätta ansikten =/ Trist men många gånger sant, kram.

http://kort.webblogg.se

 
Mias Mix

Mias Mix

6 juli 2015 22:47

Fina bilder!! Speciellt sista! Håller med, det minsta man kan göra för att hedra de döda är att sköta gravarna så de är ständigt fina!

http://miasmix.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Monica och Jacob - Måndag 27 sept 09:38

Löwenströmska var en positiv upplevelse hade inte tappat stilen som andra sjukhus och vårdcentraler har tack vare coronan. Bra cafeteria och ett Spine Center med en kaffemaskin med många sorters kaffe att välja på i väntrummet. Lägg sedan till att...

Av Monica och Jacob - Torsdag 26 aug 14:40

Ja vad säger man om folktandvården, själv klarade jag mej från dom med blotta förskräckelsen. Fick ont i en tandficka dom tog en rtg bild och sedan sa hon den drar vi ut fattade nada. Flydde där ifrån som tur var fick jag tag på min tandläkare so...

Av Monica och Jacob - Tisdag 3 aug 15:40

Veckans bottennapp, rosor från Spira köpta på Coop snacka om lång näsa  Tog av förpackningen och alla blad trillade av. Novemberkaktusen jag fick av Mor har blommat 2 till 3 gånger om året i nästan 20 år. Sedan hon gick bort i Januari förra å...

Av Monica och Jacob - Lördag 17 juli 12:53

Det är inget roligt att blogga händer ju bara en massa skit. Jacob fick ont i ryggen vilket visade sej vara njursten, man satte in en Nefrostomi för att avlasta njuren och då började helvetet. Det var länge sedan jag körde så mycket bil, stup i k...

Av Monica och Jacob - Måndag 21 juni 09:10

Nu har jag tagit spruta nr två i ögat på Sophiahemmet, konstigt det sved och ögat tårade sej hela dagen men på kvällen var det bra igen. Första gången kände jag ju ingenting. Har även varit på St Erik för kompleterande undersökningar, ett fint st...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Juli 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se