ett hundliv

Direktlänk till inlägg 8 december 2015

Tisdagstema

Av Monica och Jacob - 8 december 2015 05:55

TISDAGSTEMA # TRIST

Trist  är väl bara förordet på vad jag tycker om neddragningarna i sjukvården i Stockholm, landstinget omfördelar dom resurser dom har för att det ska räcka till alla.

Min mor har Polycytemia Vera vilket är en blodcancersjukdom och den kan hållas i schack med blodprover och medicin, blodproverna ska tas varje månad men man drog in på det och lät det gå tre månader.

Värdena på blodplättar ska ligga mellan 150-400 när man efter 3 månader tog prov på mor låg dom på 844 vilket är åt helvete och sjukdomen kan gå över i akut Leukemi.

Nu är det ingen idé att man försöker dra ner på några prover, kan inte låta bli att undra hur det går för alla gamla som inte har en rabiat dotter  

Att ha en gammal förälder är snart ett heltidsjobb eftersom samhället snart lastat över allt på dom anhöriga och när det inte funkar varken med hemtjänst, färdtjänst eller sjukvård kan man ju inte bara låta bli att ställa upp.

Sverige är fantastisk eller hur

http://tisdagstema.se/

 
ANNONS
 
Bitten

Bitten

8 december 2015 06:21

Verkligen trist att det alltid är de sjuka och svaga som får sitta emellan.

http://madworld-bitten.blogspot.com

 
Violen på Brandholmenv

Violen på Brandholmenv

8 december 2015 07:48

Trist är ett alldeles för milt uttryck men så här ter sig den verklighet vi lever i! Kan bara hoppas att du orkar ställa upp för din mor och fortsätta vara rabiat!
Nu är det plötsligt minusgrader så nu gäller det att ställa om igen!
Ha det bra! Stor kram!

http://brandholmen.blogspot.se

 
Mias Mix

Mias Mix

8 december 2015 08:41

Verkligen trist när det inte fungerar! Tur att hon har dig och att du kämpar så mycket för hennes rätt! Stå på dig!!

http://miasmix.blogg.se

 
cat

cat

8 december 2015 10:27

Fy fanken! Det suger verkligen att de gör så mot gamla värnlösa människor och även vi andra förstås.

http://1bildibland.blogspot.se

 
Gunvor

Gunvor

8 december 2015 10:57

Ja fy va trist det är med alla indragningar. Snart finns det väl inga sjukhus heller. Dom stänger hela avdelningar o tror dom sparar in på det. USCH!!

http://mammasbilder.blogg.se

 
BP

BP

8 december 2015 13:25

Det är mera än trist. Det är fruktansvärt helt enkelt. Det gäller att vara frisk för att orka vara sjuk. Å just det är man ju inte längre när man har blivit gammal och varit med om att bygga upp välfärdslandet Sverige.

Situationen som den är lägger ju en otrolig börda på dig och Jacob och ni bor ju inte granne direkt heller. Tycker väldigt synd om dig/er och ger dig en styrkekram.

Din mamma är trots sjukdom en otrolig vacker kvinna, bara så du vet!

PS. Din mamma bor ju i Täby. Kan varmt rekommendera Täby Centrum Doktorn som första "instans" och för att få prover gjorda/remisser skickade med mera. Kolla om du vill. Kan mejla dig fler detaljer om min och makens erfarenheter där om du vill. Kommentera med din mejladress i så fall. DS.

http://-computerart.blogspot.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Monica och Jacob - Tisdag 3 dec 08:40

Ja då blev det vinter inte så kallt och inga blöta hundar ganska skönt faktiskt.    Fick en cyklamen av grannen och vad händer jo dom knoppar som växt ut här hemma ser inte alls ut som cyklamenblommor, konstiga gröna fingrar jag har. Rik...

Av Monica och Jacob - Tisdag 26 nov 09:50

Ibland blir man bara så jävla trött, tänkte få hjälp med mossan på garagetaket och vände mej till ett företag som hyr ut veteraner. Svaret jag fick efter 8 dagar var detta. Hej Monica Vår Veteran ville dessvärre inte ta på sig detta, dels pga a...

Av Monica och Jacob - Onsdag 20 nov 07:56

I går var det Elisabeth och namnsdag igen och jag fick en liten guldnalle. Vi åkte till Täby Centrum och skulle vaccinera oss men där tog dom betalt för att vaccinera högriskgrupper på Svea vaccin, nu har man decimerats till att kallas för högri...

Av Monica och Jacob - Tisdag 12 nov 12:26

Ingen spridning till inre organ men tumören växer fort som fan och det första provresultatet stämmer den är full av elakartad cancer, blodkärlen växer så det knakar. Min största skräck är att den ska spricka och han förblöder, han är så pigg så ...

Av Monica och Jacob - Fredag 8 nov 09:57

Inte ofta som jag är i Berga centrum men i veckan skulle jag till bolaget för att köpa julklappar. Efter det gick vi en trappa upp och där fanns bara fiket och Nordea kvar alla andra affärer var borta, det går utför med en rasande fart när ICA flyt...

Presentation

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se