Direktlänk till inlägg 30 oktober 2018

Mor

Av Monica och Jacob - 30 oktober 2018 06:34

Att jag inte skriver om mor betyder inte att allt är bra snarare skäms jag för hur vi tillåter samhället behandla våra gamla.

Varje gång vi talas vid vill hon att jag tar död på henne vilket ju vore det mest humana om man ska vara ärlig, själv mår jag illa av att se eländet.

Hon har berättat att hon får ligga nerkissad i timmar att en dement farbror på rymmen står i dörröppningen och pissar in i hennes rum.

Som grädde på moset är nog personalen inte utbildad alls och hon förstår inte vad dom säger vilket gjorde henne vansinnig och då kallade man på polis som kom och körde henne till psyket, hallå hur farlig kan en näst intill blind 85 åring som inte kan gå ordentligt vara ????

I och för sej säger hon att det var trevligt och hon blev behandlad på ett bra sätt, på psyket undrade dom vad hon hade där att göra.

Även om jag vill kan jag inte ta hem henne hon är i alldeles för dålig kondition för det tyvärr.

Demensboende är det enda man kan erbjuda och hon är långt ifrån dement lite glömsk bara men vem fan är inte det.

Lite snö och vinterdäcken åkte på, nu säger dom att det ska bli 10-12 grader varmt ja man kan ju inte lyckas jämt.

Mörkt är det i skogen men den belysta kyrkan ser så mysig ut, det var ett tag sedan jag hörde kattugglan dess hoande gör att man känner sej som om man vore i en gammal skräckfilm fast lite mysigt är det.

Får be Jacob om en sådan här i julklapp vore både roligt och avlastande om det blir mycket snö.

Lite butiksmald köttfärs från lilla ICA den mals medan man väntar skulle aldrig köpa den i färdiga tråg eller ännu värre den i rulle, blää vad otäckt.

Gillar att laga mat.

Detta retar mej till vansinne varför i helvete lägga ut dessa blaffor med reklam mitt i ansiktet, även statliga SVT har börjat med dessa dumheter.

Fördumningen i detta land vet snart inga gränser, har man inget i vardagen att reta upp sej på kan man ju alltid slå på tv:n

Nu har jag gnällt färdigt för denna gång   

 
 
BP

BP

30 oktober 2018 20:48

Det där med din stackars mamma är verkligen ingen munter läsning. Finns det verkligen inga bättre åldersboenden i Täby? Svårt att tro faktiskt. Å varför har hon hamnat på ett demensboende när hon inte är dement? Många frågor, inga svar...

En liten fyrhjuling skulle nog sitta fint. Det är ju du som måste röja snön om jag minns rätt. Här har Jacob den perfekta julklappen ju;-)

Där köpte du verkligen ett storpack! Antar att du fryser in pannbiffarna. Köper också bara nymalet köttfärs, men jag föredrar den "grova" varianten. Å jag/vi är inte lika intresserad av matlagning längre. Inte efter den här sommaren om man säger så;-)

Kollar sällan på tv, men Sportspegeln, Stockholmsnytt och några engelska serier ser jag såklart. Är nästan aldrig inne på tv3 och tv4.

http://bp-computerart.blogspot.se

 
Violen på Brandholmen

Violen på Brandholmen

1 november 2018 15:13

Stackars din mor! Bli körd till psyket för att hon ilsknar till, hur katten tänker man då man fattat ett sådant beslut? Troligen inte alls!
Ja, nu tränger mörkret sig på och det är en trist månad som väntar. Dina mörkerbilder är jättefina, det är väl hundögon som lyser så fint.
Ha det gott! Här har vi haft en "vårdag" med sol och skaplig värme och det var välkommet efter allt grått och trist väder.

http://brandholmen.blogspot.se

 
Ingen bild

Phia

2 november 2018 12:22

Jag vet ju inte var Din mor bor nu ,när jag var "utlånad" en sommar till Täby/Danderyd hade jag mycket kontakt med Allegården.Jag tyckte det verkade bra. Önskar Er en fin helg.

Monica och Jacob

4 november 2018 16:41

Hon är på Tibblehemmet och vården av våra gamla blir bara sämre och sämre skulle aldrig vilja hamna i åldringsvården som tur är ger mej min sjukdom en lätt hädanfärd om jag vill innan det händer :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Monica och Jacob - Måndag 19 feb 17:15

Hu förra veckan var det riktig vinter här, fick skotta varje morgon och under all snö var isgatan kvar så man fick verkligen se sej för.         Nu har det tinat bort lite is men man får fortfarande se sej för, vore en katastrof om jag skull...

Av Monica och Jacob - Lördag 3 feb 16:03

Man har fått motion i vinter, snön har ju vräkt ner. Medan jag skottat har hundarna motionerat sej vilket ju inte är så tokigt.     Nu är det mindre roligt med all is man får gå försiktigt och se sej för har ju ingen större lust att hamna på...

Av Monica och Jacob - 21 augusti 2023 10:36

Mor skulle ha fyllt 90 år den 12/8 så vi tog och åkte till Edsbro tände ljus och bytte ut blommorna. Kalhyggena blir bara fler och fler på vägen mellan Rimbo och Edsbro, riktigt tragiskt att se eländet och absolut inte bra för klimatet som al...

Av Monica och Jacob - 2 augusti 2023 10:03

För att alla ska kunna bidra till ett smartare och mer hållbart samhälle har regeringen beslutat att alla elmätare ska bytas ut. Den nya mätare är förberedd för digitala tjänster och kan hjälpa dej hitta hushållets energitjuvar. Ärligt vem fan br...

Av Monica och Jacob - 30 juni 2023 11:10

Nu ska jag förvåna er med att tala om att jag träffat en riktigt bra och trevlig läkare på Närakuten. Ravindra hette hon och tog sej tid att gå igenom journalen och frågade och förklarade jag blev helt ställd kan jag tala om. Gav mej också ny med...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv


Skapa flashcards