ett hundliv

Direktlänk till inlägg 5 januari 2019

Storm

Av Monica och Jacob - Lördag 5 jan 11:15

Ja vad säger man inte är samhällets beredskap god inte, det var på håret att maten i frysen klarade sej 14 timmar utan el, när väl elen kom tillbaka började skåpet pipa just som man gått och lagt sej.

Hade inte känts bra att behöva kasta all mat man stått och lagat, insulinet däremot får jag lämna in på apoteket missade att det blev för varmt i kylskåpet.

Bor runt 3 mil bort från rikets huvudstad i roslagens skärgård med nergrävda elledningar inte fan hjälpte det när man kopplar ihop allt, något som är jävligt irriterande är dessa korta avbrott som som värst kommit sju gånger i timman som gör att luftvärmepumpen mm får spel och det kan hålla på länge det här tydligen.

Och dagens STÖRSTA TISTEL vill jag ge till EON och deras kundtjänst man fick inte reda på något och jobbet att laga ledningarna var för farligt eller också var det för mörkt.

Herre gud det finns många jobb i Sverige som är betydligt farligare än att vara elmontör skulle alla resonera som elbolagen skulle hela Sverige stanna.

Det är i alla fall tur att man inte köpt en elbil för då hade det gått åt skogen helt.

Nu blir det att sätta in braskamin med kokplatta.

Utan tv och dator får man beundra utsikten från köksfönstret.

Stenknäcken gömmer sej i äppelrträdet.

Två år sedan gud så liten han var Gösta ser ut som en leksakshund.

Ha en skön helg  

 
ANNONS
 
Herr Nilssons Fru

Herr Nilssons Fru

Lördag 5 jan 15:10

Oj ja, vårt samhälle är otroligt känsligt, de behövs inte mycket för att stänga ner hela Sverige, hemsk tanke.

Vi drabbades inte av stormen, hårda vindar men inte mer, däremot minns jag Gudrun, glömmer varken henne eller Per. Vi var strömlösa i 74 timmar. Då bodde jag så att ingenting funkade utan el, inte ens telefonerna funkade :( men de gick, vi roade oss med att spela kort o annat smått o gott när vi var hemma. Man måste ju :)
Om vi blir det där vi bor nu så klarar vi oss gott, vi har alla förutsättningar för att leva strömlöst. Tre olika värmekällor för ved, två brunnar var vid vi kan ta upp vatten i den ena. Järnspis för att laga mat på o ger även enorm värmen.

Så söt o liten han var där Gösta, ser verkligen ut som en leksakshund.
Vad vore livet i all sin glans om inte våra små underbara husdjur fanns :)
Kramiz

http://https://anki-nilsson.blogspot.com

 
BP

BP

Lördag 5 jan 21:15

Visst är dagens samhälle väldigt känsligt för både det ena och det andra. Ström litar man ju på att den ska fungera, men den stormen just i våra trakter hade man nog inte kunnat räkna med. Trangia kök och basvaror för minst 6 veckor säger ju experterna att man ska ha hemma, förutom levande ljus, ficklampor och tändstickor med mera.
I Norrtäljetrakten har folk fortfarande varken vatten eller el. Så där är ännu värre än hos dig.
Elbilsägarna tycker jag dock mindre synd om. Jag menar har man råd med en Tesla för cirka 700 000 kronor som måste laddas stup i ett så...

Insulin håller sig en månad i vanlig temperatur. Min man har alltid insulin med sig som innan såklart har legat i kylskåpet. Det är först när insulinet blir grumligt som det är dåligt.
Ha en bra Trettondag nu!

http://bp-computerart.blogspot.se

 
Violen på Brandholmen

Violen på Brandholmen

Söndag 6 jan 10:22

Fy för den lede vilka efterverkningar av stormen! Vi klarade oss ganska bra men du bor ju i en helt annan miljö och blev mer drabbad. Hoppas det snart reder upp sig.
Idag städar vi ut julen och det känns bra. På onsdag är det dags för ögonen och det känns lite pirrigt.
Trevlig helg!

http://brandholmen.blogspot.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Monica och Jacob - Måndag 20 maj 06:57

Vad är det där för hundar som leker på gatan funderade jag till jag såg att en var Gösta.Han hade hoppat över staketet för att kurtisera Golden retrivern Kajsa, själv fick jag en timmas trevlig pratstund med hennes matte.Nu på morgonen har jag med hj...

Av Monica och Jacob - Söndag 12 maj 14:51

Det blev ingen flytt för mor när flyttlasset gått fick hon spel och skulle helt plötsligt inte flytta, ja vad säger man bara att köra tillbaka möblerna. Nu är hon rökt och kommer aldrig att få ett bättre boende, tror nog inte det står rätt till i h...

Av Monica och Jacob - Torsdag 2 maj 08:32

Denna gubbe låg på minus på Valborgsmässoafton, mitt minne är inte vad det varit så jag glömde bort pannbiffarna som skulle svalna på verandan. Alla 9 åt han upp kunde ha blivit en ren katastrof och dyrt eftersom det var jouravgift hos veterinär...

Av Monica och Jacob - Torsdag 25 april 14:18

När jag läser kommentarerna på SVT nyheter FB funderar jag över om dom raderar alla vettiga kommentarer på grund av PK eller om 90% av svenska folket antingen är svagbegåvade eller lobotomerade    Denna pippi flög in i hallen och vidare till ...

Av Monica och Jacob - Torsdag 18 april 13:03

Mor har som hon velat flyttats till Birgittagården i Rimbo på bilder och hemsidan verkar det vara riktigt bra. Hon får större rum i markplan så hon kommer ut lite oftare blir bra hon som gillar att sitta i solen. Personalen verkar helt ok också m...

Presentation

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se