ett hundliv

Direktlänk till inlägg 5 januari 2019

Storm

Av Monica och Jacob - 5 januari 2019 11:15

Ja vad säger man inte är samhällets beredskap god inte, det var på håret att maten i frysen klarade sej 14 timmar utan el, när väl elen kom tillbaka började skåpet pipa just som man gått och lagt sej.

Hade inte känts bra att behöva kasta all mat man stått och lagat, insulinet däremot får jag lämna in på apoteket missade att det blev för varmt i kylskåpet.

Bor runt 3 mil bort från rikets huvudstad i roslagens skärgård med nergrävda elledningar inte fan hjälpte det när man kopplar ihop allt, något som är jävligt irriterande är dessa korta avbrott som som värst kommit sju gånger i timman som gör att luftvärmepumpen mm får spel och det kan hålla på länge det här tydligen.

Och dagens STÖRSTA TISTEL vill jag ge till EON och deras kundtjänst man fick inte reda på något och jobbet att laga ledningarna var för farligt eller också var det för mörkt.

Herre gud det finns många jobb i Sverige som är betydligt farligare än att vara elmontör skulle alla resonera som elbolagen skulle hela Sverige stanna.

Det är i alla fall tur att man inte köpt en elbil för då hade det gått åt skogen helt.

Nu blir det att sätta in braskamin med kokplatta.

Utan tv och dator får man beundra utsikten från köksfönstret.

Stenknäcken gömmer sej i äppelrträdet.

Två år sedan gud så liten han var Gösta ser ut som en leksakshund.

Ha en skön helg  

 
ANNONS
 
Herr Nilssons Fru

Herr Nilssons Fru

5 januari 2019 15:10

Oj ja, vårt samhälle är otroligt känsligt, de behövs inte mycket för att stänga ner hela Sverige, hemsk tanke.

Vi drabbades inte av stormen, hårda vindar men inte mer, däremot minns jag Gudrun, glömmer varken henne eller Per. Vi var strömlösa i 74 timmar. Då bodde jag så att ingenting funkade utan el, inte ens telefonerna funkade :( men de gick, vi roade oss med att spela kort o annat smått o gott när vi var hemma. Man måste ju :)
Om vi blir det där vi bor nu så klarar vi oss gott, vi har alla förutsättningar för att leva strömlöst. Tre olika värmekällor för ved, två brunnar var vid vi kan ta upp vatten i den ena. Järnspis för att laga mat på o ger även enorm värmen.

Så söt o liten han var där Gösta, ser verkligen ut som en leksakshund.
Vad vore livet i all sin glans om inte våra små underbara husdjur fanns :)
Kramiz

http://https://anki-nilsson.blogspot.com

 
BP

BP

5 januari 2019 21:15

Visst är dagens samhälle väldigt känsligt för både det ena och det andra. Ström litar man ju på att den ska fungera, men den stormen just i våra trakter hade man nog inte kunnat räkna med. Trangia kök och basvaror för minst 6 veckor säger ju experterna att man ska ha hemma, förutom levande ljus, ficklampor och tändstickor med mera.
I Norrtäljetrakten har folk fortfarande varken vatten eller el. Så där är ännu värre än hos dig.
Elbilsägarna tycker jag dock mindre synd om. Jag menar har man råd med en Tesla för cirka 700 000 kronor som måste laddas stup i ett så...

Insulin håller sig en månad i vanlig temperatur. Min man har alltid insulin med sig som innan såklart har legat i kylskåpet. Det är först när insulinet blir grumligt som det är dåligt.
Ha en bra Trettondag nu!

http://bp-computerart.blogspot.se

 
Violen på Brandholmen

Violen på Brandholmen

6 januari 2019 10:22

Fy för den lede vilka efterverkningar av stormen! Vi klarade oss ganska bra men du bor ju i en helt annan miljö och blev mer drabbad. Hoppas det snart reder upp sig.
Idag städar vi ut julen och det känns bra. På onsdag är det dags för ögonen och det känns lite pirrigt.
Trevlig helg!

http://brandholmen.blogspot.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Monica och Jacob - Onsdag 22 jan 10:21

Sjätte veckan nu som jag är sjuk lyckan vore att få sova en hel natt. Det här var en förvaltning som överraskade mej med sin snabbhet och trevliga bemötande. Tur man kunde skriva till patientnämnden på datorn som jag skakar efter all medicin j...

Av Monica och Jacob - Torsdag 16 jan 05:07

Nu börjar jag bli riktigt rädd den cirkus som varit dom sista dagarna skrämmer mej verkligen, som astmatiker har man alltid kunnat lita på sjukvården men inte nu tydligen. Började i torsdags med husläkarna och en AT läkare som gjorde så gott hon ku...

Av Monica och Jacob - Onsdag 8 jan 09:49

Nyårsdagen och den obligatoriska pizzan hänger med fast man inte är bakfull längre. Annat var det på puben i Hagalund där vi alla vrak samlades på nyårsdagen för att ingen orkade laga mat själv, det var tider det när man befann sej högst upp på ...

Av Monica och Jacob - 30 december 2019 09:23

Och förkylningen tuffar på är inne på tredje veckan nu varför hittar man bara på vaccin mot influensa när detta är minst lika jävligt ? Två som i alla fall är pigga och som inte är skotträdda, hos oss ute i bushen är det inte något överdrivet...

Av Monica och Jacob - 24 december 2019 12:07

Vi är fortfarande förkylda inte roligt, tur man har fått några julklappar att muntra upp sej med. Två ankor fick jag föll ju pladask för dom och deras gummistövlar Dyra varma fårskinnstofflor värdiga Svenska Hollywoodfruar eller hur :-)...

Presentation

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se