ett hundliv

Direktlänk till inlägg 5 januari 2019

Storm

Av Monica och Jacob - Lördag 5 jan 11:15

Ja vad säger man inte är samhällets beredskap god inte, det var på håret att maten i frysen klarade sej 14 timmar utan el, när väl elen kom tillbaka började skåpet pipa just som man gått och lagt sej.

Hade inte känts bra att behöva kasta all mat man stått och lagat, insulinet däremot får jag lämna in på apoteket missade att det blev för varmt i kylskåpet.

Bor runt 3 mil bort från rikets huvudstad i roslagens skärgård med nergrävda elledningar inte fan hjälpte det när man kopplar ihop allt, något som är jävligt irriterande är dessa korta avbrott som som värst kommit sju gånger i timman som gör att luftvärmepumpen mm får spel och det kan hålla på länge det här tydligen.

Och dagens STÖRSTA TISTEL vill jag ge till EON och deras kundtjänst man fick inte reda på något och jobbet att laga ledningarna var för farligt eller också var det för mörkt.

Herre gud det finns många jobb i Sverige som är betydligt farligare än att vara elmontör skulle alla resonera som elbolagen skulle hela Sverige stanna.

Det är i alla fall tur att man inte köpt en elbil för då hade det gått åt skogen helt.

Nu blir det att sätta in braskamin med kokplatta.

Utan tv och dator får man beundra utsikten från köksfönstret.

Stenknäcken gömmer sej i äppelrträdet.

Två år sedan gud så liten han var Gösta ser ut som en leksakshund.

Ha en skön helg  

 
ANNONS
 
Herr Nilssons Fru

Herr Nilssons Fru

Lördag 5 jan 15:10

Oj ja, vårt samhälle är otroligt känsligt, de behövs inte mycket för att stänga ner hela Sverige, hemsk tanke.

Vi drabbades inte av stormen, hårda vindar men inte mer, däremot minns jag Gudrun, glömmer varken henne eller Per. Vi var strömlösa i 74 timmar. Då bodde jag så att ingenting funkade utan el, inte ens telefonerna funkade :( men de gick, vi roade oss med att spela kort o annat smått o gott när vi var hemma. Man måste ju :)
Om vi blir det där vi bor nu så klarar vi oss gott, vi har alla förutsättningar för att leva strömlöst. Tre olika värmekällor för ved, två brunnar var vid vi kan ta upp vatten i den ena. Järnspis för att laga mat på o ger även enorm värmen.

Så söt o liten han var där Gösta, ser verkligen ut som en leksakshund.
Vad vore livet i all sin glans om inte våra små underbara husdjur fanns :)
Kramiz

http://https://anki-nilsson.blogspot.com

 
BP

BP

Lördag 5 jan 21:15

Visst är dagens samhälle väldigt känsligt för både det ena och det andra. Ström litar man ju på att den ska fungera, men den stormen just i våra trakter hade man nog inte kunnat räkna med. Trangia kök och basvaror för minst 6 veckor säger ju experterna att man ska ha hemma, förutom levande ljus, ficklampor och tändstickor med mera.
I Norrtäljetrakten har folk fortfarande varken vatten eller el. Så där är ännu värre än hos dig.
Elbilsägarna tycker jag dock mindre synd om. Jag menar har man råd med en Tesla för cirka 700 000 kronor som måste laddas stup i ett så...

Insulin håller sig en månad i vanlig temperatur. Min man har alltid insulin med sig som innan såklart har legat i kylskåpet. Det är först när insulinet blir grumligt som det är dåligt.
Ha en bra Trettondag nu!

http://bp-computerart.blogspot.se

 
Violen på Brandholmen

Violen på Brandholmen

Söndag 6 jan 10:22

Fy för den lede vilka efterverkningar av stormen! Vi klarade oss ganska bra men du bor ju i en helt annan miljö och blev mer drabbad. Hoppas det snart reder upp sig.
Idag städar vi ut julen och det känns bra. På onsdag är det dags för ögonen och det känns lite pirrigt.
Trevlig helg!

http://brandholmen.blogspot.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Monica och Jacob - Onsdag 9 okt 09:09

Ibland får man bita i det sura äpplet skulle ju aldrig sätta mina fötter och hundarnas tassar på Albano mer.Men dom och Ultuna är dom enda som har onkologer värda namnet, den vi var till i går tog veterinär examen 1985 och är specialist på tumörer ko...

Av Monica och Jacob - Torsdag 3 okt 10:25

Om en hund genomgår kirurgi men inte får kemoterapi är den genomsnittliga överlevnadstiden tre månader. Om han får kemoterapi är den genomsnittliga överlevnadstiden dubbelt så lång sex månader.Hemangiosarkom: har alltid väldigt dålig prognos.Fattar i...

Av Monica och Jacob - Fredag 27 sept 06:17

Stundom känns det rätt ok men sedan slår svårmodet till med full kraft Lilla gubben är i alla fall pigg som en mört Om en vecka får dom rusa runt med varandra igen, när man läser om det Gösta fått blir man inte glad överlevnad 1-3 månader vid bortt...

Av Monica och Jacob - Torsdag 19 sept 12:34

Mammas duktiga kille   inget lugnande vid rtg och ultraljud är så stolt.Inga synliga metastaser i inre organ än så länge tyvärr växer dom till riktigt fort.Nu är det bara att försöka stuva om i huvudet och tänka på annat lättare sagt än gjort men ...

Av Monica och Jacob - Onsdag 18 sept 07:27


Så stannade livet upp helt igen något jag inte oroat mej för blev rena mardrömmen.Gösta    har Hemangiosarkom – aggressiv blodkärlscancer och jag vet varken ut eller in snart känner mej helt tom.Idag ta stygnen och får veta mer, har Googlat ...

Presentation

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se