Direktlänk till inlägg 26 juni 2019

Lite regn

Av Monica och Jacob - 26 juni 2019 05:17

Nu kom Gretaeffekten Eon har beslutat höja alla elavgifter pga alla laddstationer för elbilar och utbyggnad av elnätet, alla skor sej på dessa domedagsprofeters stora käftar och folket kan bara snällt betala.

Med dessa populistiska och totalt värdelösa politiker vi har blir det snart svart i hemmen trodde i min enfald att jag skulle hinna leva färdigt innan landet helt gått under men det ser inte ut så i dagens läge.

Detta är fattigstugan som ligger bakom oss och numer är museum.

Här bodde fattiga och gamla ända fram till 1931, det var nog ingen dans på rosor men ser mysigare ut än den betongkloss som mor bor i åtta trappor upp utan chans att få gå ut.

Båda hundarna är viltrena vilket betyder att dom inte jagar vilda djur en anledning till att dom får gå lösa.

Bra för mej som kan fota på nära avstånd som denna råbock som lärt sej att vi inte är farliga han spanade på oss sedan fortsatte han att äta.

Idag regnar det vilket verkligen behövdes för mina tunnor var tomma igen det blir inte lika mycket jordgubbar i år som förra året och äpplena lyser med sin frånvaro dom få som finns har nästan alla blåst ner.

Någon dåre har lagt ut en hel säck med gammalt mögligt bröd och plastpåsar i vägrenen tur man har lydiga hundar

Dom två kortväxta blir långbenta med hjälp av solen.

En av nackdelarna med hund är när dom hårar men i Stures fall är det bara två gånger om året och fåglarna får det mjukt och fint till fågelungarna.

Duvorna sitter på taket när vi kommer hem från skogspromenaden bra att ha dom för dom plockar bort mossa från taket, det tackar vi för.

Räddade ett nattfly ur myrornas grepp, tror den klarade sej kompisen gick det sämre för.

Ha det bra   


 
 
Violen på Brandholmen

Violen på Brandholmen

26 juni 2019 18:19

Jag är nog inte kvalificerad för fattigstugan ännu men OM den dagen kommer hoppas jag få bo i en rödmålad stuga som doftar nostalgi. Tur att du ofta har kameran med dig ut så att du kan bjuda på nya fina bilder. Idag finns det ju till och med en "selfie".
Här har det också regnat idag och regnet är efterlängtat. Det är riktigt torrt i markerna. Vi hade tänkt gå till hamnen och kolla på franska veteranbilar men fegade ur för det kommer nog mer regn. Vi gillar franska bilar, köper aldrig något annat än franska.
Ha det gott och njut av din vackra trädgård!

http://brandholmen.blogspot.se

 
Violen på Brandholmen

Violen på Brandholmen

6 juli 2019 10:53

Trevlig helg! Har varit ute på en skön morgonpromenad utan regn och blåst. Håller på att ladda inför nästa vecka då vi ska åka buss "Bottenviken runt. Vi åker upp till Haparanda, över till Finland och kommer efter mer bussresande till Åbo där vi tar färjan till Stockholm. Det ska bli skönt att komma hemifrån efter denna eländiga vår.
Ha det gott! Det ser ut att bli lite bättre väder framöver, hoppas du kan njuta av det.

http://brandholmen.blogspot.se

 
Ingen bild

Phia

12 juli 2019 07:35

Önskar Er en fin helg 😎

 
Violen på Brandholmen

Violen på Brandholmen

17 juli 2019 13:21

Ja, så är man hemma igen efter en lång och ganska jobbig bussresa. Vi har konstigt nog haft bra väder, inget regn och hygglig temperatur. Skönt att vara hemma igen. Här regnade det igår, mycket välkommet regn. Ikväll ska vi gå till hamnen och se på veteranbilar. På vägen dit passerar vi Kanotstadion där kanot-SM pågår så vi får väl titta lite på tävlingarna också.
Hoppas det är bra med er alla! Ha det gott!

http://brandholmen.blogspot.se

 
Violen på Brandholmen

Violen på Brandholmen

25 juli 2019 15:01

Hej! Oj då, så varmt det blev. Nu klarar man sig bra utan både mössa och vantar. Var ute på en morgonpromenad, då var det behaglig temperatur men nu får man hålla sig inomhus.
Vi går och funderar på någon kort, inte för jobbig höstresa. Kanske ska vi se oss omkring i norra Spanien och kolla in om det finns något gott vin där.
Här händer inte så mycket. Kanot-SM är avslutat och det gick riktigt bra för Nyköpings Kanotklubb. Kanotsporten är en stor grej i vår stad.
Ha det gott!

http://brandholmen.blogspot.se

 
BP

BP

27 juli 2019 20:43

Hoppas allt är väl med er. Bloggtystnad i fyra veckor är aningen oroande. Ett litet livstecken från Berga här i bloggen skulle inte sitta fel måste jag säga.

http://bp-computerart.blogspot.se

 
Violen på Brandholmen

Violen på Brandholmen

30 juli 2019 18:26

Hej! Äntligen är värmen över för den här gången. 10 grader svalare idag än igår, oj så skönt. Vi fick lite regn i natt, hela 4 mm. Idag orkade vi ta en rejäl promenad på eftermiddagen och det var befriande att komma ut och röra på sig. Nu i veckoslutet är det olika jippon i stan, Festdagar kallas det, så vi får väl gå en runda på stan och kolla in vad som bjuds.
Ha det gott!

http://brandholmen.blogspot.se

 
Violen på Brandholmen

Violen på Brandholmen

7 augusti 2019 15:37

Hej! Har just suttit på balkongen och fikat och sett regnmolnen dra förbi. Gräsmattorna är gulbruna och törstar efter regn, men nej inget idag heller.
Håller på att leta efter en ny dator, den gamla vill säga upp bekantskapen med mig. Det är alltid struligt att byta dator så jag har dragit mig i det längsta. Nu tror jag att jag har hittat en lämplig så nu gäller det bara att bestämma sig.
Var inne hos Marimekko i Åbo och köpte kuddfodral till vardagsrumssoffan. Det blev ett rejält lyft när kuddarna kom på plats.
Ha det gott och var rädd om dig!

http://brandholmen.blogspot.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Monica och Jacob - Måndag 19 feb 17:15

Hu förra veckan var det riktig vinter här, fick skotta varje morgon och under all snö var isgatan kvar så man fick verkligen se sej för.         Nu har det tinat bort lite is men man får fortfarande se sej för, vore en katastrof om jag skull...

Av Monica och Jacob - Lördag 3 feb 16:03

Man har fått motion i vinter, snön har ju vräkt ner. Medan jag skottat har hundarna motionerat sej vilket ju inte är så tokigt.     Nu är det mindre roligt med all is man får gå försiktigt och se sej för har ju ingen större lust att hamna på...

Av Monica och Jacob - 21 augusti 2023 10:36

Mor skulle ha fyllt 90 år den 12/8 så vi tog och åkte till Edsbro tände ljus och bytte ut blommorna. Kalhyggena blir bara fler och fler på vägen mellan Rimbo och Edsbro, riktigt tragiskt att se eländet och absolut inte bra för klimatet som al...

Av Monica och Jacob - 2 augusti 2023 10:03

För att alla ska kunna bidra till ett smartare och mer hållbart samhälle har regeringen beslutat att alla elmätare ska bytas ut. Den nya mätare är förberedd för digitala tjänster och kan hjälpa dej hitta hushållets energitjuvar. Ärligt vem fan br...

Av Monica och Jacob - 30 juni 2023 11:10

Nu ska jag förvåna er med att tala om att jag träffat en riktigt bra och trevlig läkare på Närakuten. Ravindra hette hon och tog sej tid att gå igenom journalen och frågade och förklarade jag blev helt ställd kan jag tala om. Gav mej också ny med...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv


Skapa flashcards