ett hundliv

Direktlänk till inlägg 16 januari 2020

Hur illa kan det bli

Av Monica och Jacob - Torsdag 16 jan 05:07

Nu börjar jag bli riktigt rädd den cirkus som varit dom sista dagarna skrämmer mej verkligen, som astmatiker har man alltid kunnat lita på sjukvården men inte nu tydligen.

Började i torsdags med husläkarna och en AT läkare som gjorde så gott hon kunde sedan en stafettläkare på närakuten på Danderyd i fredags som skickade hem mej med medicin som jag sa inte hade någon verkan istället för att ge mej slem och kramplösande inhalationer.

Två minuter gav hon mej sedan sa hon adjö, har aldrig funderat på att sätta dit någon men denna gång ska jag göra det hon ska veta vad som hände och så vill jag inte att någon annan råkar ut för samma sak.

Politikerna har ju bestämt att man ska gå den långa vägen innan man kommer till den RIKTIGA akuten och kan få hjälp.

Nåväl allt slutade i måndagsmorse med en blåljusfärd i ambulans till stora akuten, allt slem hade gjort att luftrören krampade och jag fick inte luft alls till slut inte lite otäckt kan jag tala om.

Där tog man hand om mej på bästa vis och träffade på en helt underbar läkare som gav mej lite vibbar av MASH, syrgas och inhalationer kortison och nya mediciner och äntligen kändes det något så när igen.

Man funderar ju vad det är för ekonomi i detta 2 gånger vårdcentral en närakut två ambulansfärder och till slut riktiga akuten för ett tillstånd som kunde ha lösts av närakuten vid första besöket men till riktiga akuten får man inte komma längre om man inte är död tydligen.

Oron gnager ju i en astma är ju ett akut dödligt tillstånd och när sjukvården inte ens funkar för oss som har det är det illa ställt.

Glad blir man i alla fall när man kommer hem och möter välkomstkommitté i grinden.

Och i går när jag piggnat till åkte vi och köpte lite fredagsmys åt dom.

Vårlökarna blommar så fint i köket och fåglarna besöker oss både vanliga och mer ovanliga som Stenknäcken.

Idag optiker för att kolla om jag fått efterstarr något man lätt tar bort med laser hos ögondoktorn.

Ha det bra    
ANNONS
 
violen

violen

Torsdag 16 jan 16:18

Har varit orolig för dig, det har varit tyst på din blogg. Du har haft ett förfärligt elände och jag förstår att din tilltro till sjukvården har fått sig en rejäl törn. Igen! Skönt att du har kvicknat till och det var en mysig välkomstduo som mötte dig hemma.
Hoppas att du återhämtar dig snart! Kram!

http://brandholmen.blogspot.se

 
BP

BP

Torsdag 16 jan 20:17

Ja, om sjukvården har man ju bara läst skräckscenarier den senaste tiden: uppsägningar och försämrad vård. Å din erfarenhet bekräftar ju bara hur det är ställt nuförtiden.
Så jag antar att du inte uppskattade att stifta bekantskap med den sprillans nya Akutmottagningen på DS...
Men varför fick du Citodon, det är ju en värsting bland smärtstillande...

Helt underbara bilden på fåglarna. Hackspetten(?) är ju hur fin som helst.

Hoppas undersökningen på Sophiahemmet gick bra! Var ju där själv för några veckor sedan - suverän service, bra resultat och bäst av allt: det tog bara två veckor efter att remissen skickats från ögonläkaren. Sophiahemmet levererar fortfarande...

http://bp-computerart.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Monica och Jacob - Söndag 16 feb 12:33

Jag och Gösta är levande bevis på att vet man inte hur sjuk man är klarar man det mesta.Gösta är pigg som få trots cancern och jag har fixat allt runt dödsfallet trots att jag har lunginflammation det fick jag veta i fredags så huvudorsaken till andn...

Av Monica och Jacob - Fredag 7 feb 08:42

Hon var ju en väldigt vacker kvinna men jag tror aldrig hon var riktigt lycklig att hon sedan fick barn som 18 åring och blev tvingad att gifta sej gjorde väl inte saken bättre. Nu har hon somnat in och allt gick lugnt till enligt personalen på ...

Av Monica och Jacob - Torsdag 30 jan 09:54

I går morse in akut igen till Danderyd. Vilken tur för gnällspiken Jihde att han inte som mej har två potentiellt dödliga sjukdomar HAHAFörsta natten på 3 veckor utan andnöd, HÄRLIGT.Man är ju inte direkt stor i korken där man sitter och kippar eft...

Av Monica och Jacob - Onsdag 22 jan 10:21

Sjätte veckan nu som jag är sjuk lyckan vore att få sova en hel natt. Det här var en förvaltning som överraskade mej med sin snabbhet och trevliga bemötande. Tur man kunde skriva till patientnämnden på datorn som jag skakar efter all medicin j...

Av Monica och Jacob - Onsdag 8 jan 09:49

Nyårsdagen och den obligatoriska pizzan hänger med fast man inte är bakfull längre. Annat var det på puben i Hagalund där vi alla vrak samlades på nyårsdagen för att ingen orkade laga mat själv, det var tider det när man befann sej högst upp på ...

Presentation

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se