Direktlänk till inlägg 16 januari 2020

Hur illa kan det bli

Av Monica och Jacob - 16 januari 2020 05:07

Nu börjar jag bli riktigt rädd den cirkus som varit dom sista dagarna skrämmer mej verkligen, som astmatiker har man alltid kunnat lita på sjukvården men inte nu tydligen.

Började i torsdags med husläkarna och en AT läkare som gjorde så gott hon kunde sedan en stafettläkare på närakuten på Danderyd i fredags som skickade hem mej med medicin som jag sa inte hade någon verkan istället för att ge mej slem och kramplösande inhalationer.

Två minuter gav hon mej sedan sa hon adjö, har aldrig funderat på att sätta dit någon men denna gång ska jag göra det hon ska veta vad som hände och så vill jag inte att någon annan råkar ut för samma sak.

Politikerna har ju bestämt att man ska gå den långa vägen innan man kommer till den RIKTIGA akuten och kan få hjälp.

Nåväl allt slutade i måndagsmorse med en blåljusfärd i ambulans till stora akuten, allt slem hade gjort att luftrören krampade och jag fick inte luft alls till slut inte lite otäckt kan jag tala om.

Där tog man hand om mej på bästa vis och träffade på en helt underbar läkare som gav mej lite vibbar av MASH, syrgas och inhalationer kortison och nya mediciner och äntligen kändes det något så när igen.

Man funderar ju vad det är för ekonomi i detta 2 gånger vårdcentral en närakut två ambulansfärder och till slut riktiga akuten för ett tillstånd som kunde ha lösts av närakuten vid första besöket men till riktiga akuten får man inte komma längre om man inte är död tydligen.

Oron gnager ju i en astma är ju ett akut dödligt tillstånd och när sjukvården inte ens funkar för oss som har det är det illa ställt.

Glad blir man i alla fall när man kommer hem och möter välkomstkommitté i grinden.

Och i går när jag piggnat till åkte vi och köpte lite fredagsmys åt dom.

Vårlökarna blommar så fint i köket och fåglarna besöker oss både vanliga och mer ovanliga som Stenknäcken.

Idag optiker för att kolla om jag fått efterstarr något man lätt tar bort med laser hos ögondoktorn.

Ha det bra    
 
violen

violen

16 januari 2020 16:18

Har varit orolig för dig, det har varit tyst på din blogg. Du har haft ett förfärligt elände och jag förstår att din tilltro till sjukvården har fått sig en rejäl törn. Igen! Skönt att du har kvicknat till och det var en mysig välkomstduo som mötte dig hemma.
Hoppas att du återhämtar dig snart! Kram!

http://brandholmen.blogspot.se

 
BP

BP

16 januari 2020 20:17

Ja, om sjukvården har man ju bara läst skräckscenarier den senaste tiden: uppsägningar och försämrad vård. Å din erfarenhet bekräftar ju bara hur det är ställt nuförtiden.
Så jag antar att du inte uppskattade att stifta bekantskap med den sprillans nya Akutmottagningen på DS...
Men varför fick du Citodon, det är ju en värsting bland smärtstillande...

Helt underbara bilden på fåglarna. Hackspetten(?) är ju hur fin som helst.

Hoppas undersökningen på Sophiahemmet gick bra! Var ju där själv för några veckor sedan - suverän service, bra resultat och bäst av allt: det tog bara två veckor efter att remissen skickats från ögonläkaren. Sophiahemmet levererar fortfarande...

http://bp-computerart.blogspot.com

Det här inlägget går inte att kommentera.
Av Monica och Jacob - Söndag 6 juni 15:21

Då var det dags igen tiden går fort. Har varit lite jobbigt en tid inflammationen i ansiktet kom tillbaka så även UVI:n efter penicillinkuren. Nervtrådarna funkar inte som dom ska och jag har fått fel på gula fläcken på båda ögonen. Det ena en ...

Av Monica och Jacob - Söndag 21 feb 10:38

Hej mina vänner om jag nu har några kvar man bloggar ju inte ihjäl sej direkt.           Så kom då snön och det blev dags att bygga lite muskler igen, hundarna till skillnad från morsan älskar den och blir som galna   Den ...

Av Monica och Jacob - 11 december 2020 16:09

Dags att skriva några rader igen. Sjukhus igen bakterieinfektion i hela ansiktet 4 påsar penicillindropp och 3 veckor tabletter, hoppas nu att det är borta. Undrar var all skit kommer ifrån, två gånger till husläkarjouren i Täby ett riktigt bra s...

Av Monica och Jacob - 9 november 2020 09:36

Obama startade tre nya krig fattar inte hur han kunde få fredspriset med tanke på att under hans tid eskalerade flyktingvågen. Kennedy riktigt läcker men han och Clinton hade kardborreband i kalsongerna. Alla tre Demokrater får se om Biden startar ...

Av Monica och Jacob - 1 oktober 2020 06:40

Inte roligt efter uppföljningsröntgen av lungorna såg man att det fortfarande var stråk på vänster lunga vad det var var det ingen som visste. Nu fodrades en datortomografi för att säkerställa det. Ny remiss sedan tog det stopp, pga av som jag tr...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se