Direktlänk till inlägg 20 april 2020

Telia ett kapitel för sej

Av Monica och Jacob - 20 april 2020 11:43

Är jag less på Telia svar ja, nu är det dags att efter alla år göra sej av med dom.

Fakturorna har börjat komma riktigt sent, Aprils har vi inte fått än betalordern som kundtjänst inte vet var det är la vi på igår eftersom andra fakturor har sista betalningsdag den 28/4

Ett tjatande utav guds like om Bank ID och Internetbank och fick ett svar som jag funderade över då la man på luren.

Svaret var att mina sidor har känsliga uppgifter något som jag helt måste ha missat, men att sälja ut email adresser och skyddade nummer som jag råkat ut för är tydligen helt ok.

Eftersom vi är beroende av att fakturorna som man tar 49 kr för kommer i tid blir vi tvungna att byta både telefon och internet leverantör, kanske finns någon annan som vill ha äldre kunder.

Till råga på allt ska det fasta bredbandet betalas månadsvis istället för kvartal vilket gör att det blir 392 kronor dyrare per år att få fakturor man frågar sej varför.

Du kan ha autogiro eller betala med e-faktura om jag nu inte vill det finns det ingen lösning man kan inte tänka sej att utreda varför fakturorna som i 50 år kommit i tid helt plötsligt efter att man bytt bankgironummer inte kommer alls tydligen.

Nu ska jag börja med att skaffa gratis email adresser någon annanstans någon som vet vad som är bra.

Tur man kan åka ner till vattnet fota lite och lugna ner sej, inte ett kryssningsfartyg så långt ögat når lite tråkigt faktiskt.

Solnedgpångarna kan man också njuta av.

Lilleman växer och blir här jagad av en benlös schäfer, har försökt se vart frambenen tagit vägen men dom måste ligga plant efter kroppen på bilden ja ibland lyckas man.

Lite svalt men det gör att våren blir längre.

Ha det bra  


 
 
Göran

Göran

20 april 2020 14:42

Nämen vad ser jag? Ett inlägg om det stora telebolaget som inte fått svar från dem i kommetarsrutan! De är annars snabbare med att skriva här än de är på att svara i telefonerna eller på mail. Lycka till!

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
violen

violen

20 april 2020 15:48

Det här känns konstigt men vi har haft Telia i åratal men aldrig haft några problem. Det är knappt jag vågar skriva det för nu kanske det börjar trassla.
Härliga solnedgångar, gillar färgerna. Som alltid är det kul att se Svante och Sture, båda hundarna är så mysiga.
Ha det gott och var rädd om dig!

http://brandholmen.blogspot.se

 
BP

BP

20 april 2020 21:07

Det med Telia hänger jag inte med, måste jag säga. Men jag håller med Göran. De brukar vara väldigt på bettet med att lägga in kommentarer när man skrivit om dom.
Jag har bara Telia för mobilen. Där får jag ett sms med en länk var jag kan titta på/ladda ned fakturan. Helt okej för min del. Mindre papper och definitivt mindre kostnader.
Nu vet jag inte vad du har emot autogiro, men vi har autogiro för i stort sett allt. Sedan kan man ju välja e-fakturor också, då slipper man betala mellan 25 och 50 kronor för en pappersfaktura.
Kostnadsfri emejl - gmail såklart. Det emejlprogrammet är jag väldigt nöjd med. De är snorduktiga på att sortera bort skräppost och man skaffa mappar/etiketter för olika mottagare. Ett riktigt bra och modernt program tycker jag.
Grattis till kanoooonbilden med den flygande Sture! En höjdare! Svante är som jag sagt förut verkligen söt och mysig:-)

http://bp-computerart.blogspot.com

 
Herr Nilssons Fru

Herr Nilssons Fru

20 april 2020 21:23

Opps. jag är tvärt om jag avskyr pappersfakturor. Vi har bara mobil o mobilt bredband här ute, den fasta telefon var nog två år sedan telia klippte trådarna till o skulle erbjuda något annat men vi blev bortglömda och fick inga erbjudande. Vi använder inte Telia. Konstigt att deras fakturor försvinner, är det ett sätt för dem att få folk att tröttna på dem o välja andra alternativ som ni nu gjort :( knepigt.

epost kan man ha via live.se som då har Outlook. Så finns ju gmail.com jag har haft live.se i åratal och är helnöjd med det.

Vad fina de är jyckarna, Bra fångat i farten där med benlösa vovven :)

Kramiz

http://https://anki-nilsson.blogspot.com

Monica och Jacob

21 april 2020 04:37

Mycket beror nog på att jag vill kunna välja själv och inte bli påtvingad en massa nymodigheter, ju äldre man blir ju mindre orkar man hänga med i den digitala utvecklingen.

Det här inlägget går inte att kommentera.
Av Monica och Jacob - Måndag 6 maj 06:36

Att vara gammal och sjuk i Sverige är ingen höjdare om man inte prioriteras bort helt får man max 5 minuter på sej att berätta hur man mår. Lättakuten på Danderyd har vi dåliga erfarenheter av bägge två, mej skickade man hem med fullt utvecklad lun...

Av Monica och Jacob - Onsdag 24 april 16:19

Just som man satt på sommardäcken kom snön, vaknade upp till ett vinterlandskap igen. Oroar mej för blommorna och jordgubbarna som ju frös ner förra året men än så länge verkar dom klarat sej trots minusgrader på nätterna. I år blir det ...

Av Monica och Jacob - Fredag 19 april 10:12

Detta är den trådlösa stickan den funkar bra men går inte att jämföra med ADSL som tuffade på jämt oavsett vad Telia försöker inbilla folk. På baksidan har Vivorna slagit ut så nu är det vår oavsett vad termometern säger. Hade problem med t...

Av Monica och Jacob - Fredag 19 april 08:49

Detta är den trådlösa stickan den funkar bra men går inte att jämföra med ADSL som tuffade på jämt oavsett vad Telia försöker inbilla folk. På baksidan har Vivorna slagit ut så nu är det vår oavsett vad termometern säger. Hade problem med t...

Av Monica och Jacob - Torsdag 18 april 17:42

Har inte bestämt hur jag ska göra med bredband, Jacob har ju en sticka så vi är ju inte helt utan. Nyhetsflödet i detta land är ju helt kasst kvällstidningarna har ju blivit värsta skvallerpressen och SVT  är ju värdelösa även FB har blivit skit fo...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards