Direktlänk till inlägg 9 maj 2022

Var är våren

Av Monica och Jacob - 9 maj 2022 06:58

Ja jag vet jag är dålig på att blogga ändå tänker jag när jag skriver några rader att jag måste bli bättre på det 

Våren ja vart tog den vägen undrar hur mycket som tagit stryk under dessa kalla nätter, det är 25 år sedan vi flyttade ut hit och jag har aldrig förr behövt ha vantar på i Maj.

Våren hämtade sej inte efter snö som kom den 6/4

Bild ett första veckan i Maj 2008 resten från i år, lite skillnad eller hur konstig global uppvärmning.

 

Skrapa rutor blir det varje morgon om man glömt lägga på vindruteskyddet vilket händer.



Har parkerat bilen väldigt nära huset och varning för hundskyltarna är uppe pga alla katalysator stölder, nästa steg blir att sätta sprängdeg runt bilen.

Suven står i garaget så den borde klara sej.

En kompis har blivit av med två katalysatorer den andra fick han bara ha kvar någon vecka.

 


Mina tomatplantor står fortfarande inne och blommar nu orkar inte släpa dom ut och in så dom får stå inne till nattfrosten är över.


Backsipporna har klarat frosten och blommar så fint.


Vad glad man blir när man har nytvättad bil och dårarna sopar gatan utan att ha blött ner den först, det hände aldrig förr i tiden.

Blev att hälla över några hinkar vatten innan jag lämnade in den för bromsrörsbyte.

Namnsdagsbuketten är så fin tänk vad glad man kan bli av lite blommor.




Nästa vecka spruta nio i ögat inget jag ser fram emot direkt, inte för att det gör ont utan för att man efteråt inte får glömma att inte gnugga sej i ögat och några dagar oroa sej för att få en infektion.

Men vad gör man inte för att få behålla synen.

Ha det bra till nästa gång   

 

 

 


 


 
 
BP

BP

9 maj 2022 20:00

Du brukar ju alltid ha det två till tre grader kallare i Berga än vad vi har det i Täby. Men även här har nätterna varit svinkalla. Egentligen gör det mig ingenting, för då sover jag ju. Dagarna har varit fina, soliga och relativt varma. Naturen på vår innergård har exploderat sedan regnet natten till lördag och på lördags förmiddag. Så jag klagar inte.
Katalysatorstölder har jag läst om. Tur man har en gammal bil ute på parkeringen - inte åtråvärd om man säger så, varken bilen eller katalysatorn.
Kan bara instämma att du inte är speciellt flitigt med ditt bloggande. Du kan ju knappast skylla på tidsbrist. Du är ju pensionär;-) Så du kanske bättrar dig - det skulle vara skoj:-) Hälsa Jacob!

http://bp-computerart.blogspot.com

 
violen

violen

10 maj 2022 10:39

Ja, vårvädret är upp och ner men vi har det ganska skapligt på den fronten. Visst känns det konstigt att ta fram vantarna i maj men vad göra. Här i stan är det många bilinbrott men tjuvarna tycks främst vara ute efter verktyg. Vi har en gammal bil så den får nog vara i fred.
Vacker namnsdagsbukett och man blir ju så glad av blommor. Jag fick 40 tulpaner när jag fyllde år, så lyxigt.
Hoppas det går bra med sprutan. Förstår att du inte ser fram emot den men den är väl nödvändig
Ha det bra och var rädd om dig!
Vore kul om du bloggar lite oftare!

http://brandholmen.blogspot.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Monica och Jacob - Onsdag 24 april 16:19

Just som man satt på sommardäcken kom snön, vaknade upp till ett vinterlandskap igen. Oroar mej för blommorna och jordgubbarna som ju frös ner förra året men än så länge verkar dom klarat sej trots minusgrader på nätterna. I år blir det ...

Av Monica och Jacob - Fredag 19 april 10:12

Detta är den trådlösa stickan den funkar bra men går inte att jämföra med ADSL som tuffade på jämt oavsett vad Telia försöker inbilla folk. På baksidan har Vivorna slagit ut så nu är det vår oavsett vad termometern säger. Hade problem med t...

Av Monica och Jacob - Fredag 19 april 08:49

Detta är den trådlösa stickan den funkar bra men går inte att jämföra med ADSL som tuffade på jämt oavsett vad Telia försöker inbilla folk. På baksidan har Vivorna slagit ut så nu är det vår oavsett vad termometern säger. Hade problem med t...

Av Monica och Jacob - Torsdag 18 april 17:42

Har inte bestämt hur jag ska göra med bredband, Jacob har ju en sticka så vi är ju inte helt utan. Nyhetsflödet i detta land är ju helt kasst kvällstidningarna har ju blivit värsta skvallerpressen och SVT  är ju värdelösa även FB har blivit skit fo...

Av Monica och Jacob - Torsdag 4 april 12:09

I går fick jag ett brev från Telia där man talade om för mej att om tre veckor fimpar man min telefon och mitt bredband. Den 14 februari fick jag ett mail som sa att den 30 novemer stänger man ner fasta telefonen och bredbandet, bra tänkte jag då h...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards