Alla inlägg under juli 2017

Av Monica och Jacob - 28 juli 2017 14:31

En liten morgontur till golfbanan där gräset är grönare och sniglarna frodas, hemma har dom snart dött ut vilket varit bra för vi har fått ha alla jordgubbar ifred.

Plums hörde jag bakom ryggen det var Ebba   som trillade i dammen beror nog på åldern att hon klumpar till det men hon var snabb upp igen

Hemma är gräsmattan körd men blommorna blommar så fint och idag har vi fått påfyllning i vattentunnorna, det får gärna komma mer regn så dom blir fulla.

Gösta   och jag har roat oss med att måla huset, nu är det bara baksidan kvar härligt.

Jacob ville ha ris och currysås något han fick och något jag inte ätit på 4 år, blev riktigt ruskigt sjuk när jag åt grillad kyckling 2 dagar är helt borta hu säger jag aldrig mer.

Detta är vad jag kunnat läsa mej till en Bastardsvärmare, har aldrig sett någon förut riktigt kul att vara ute tidigt och fota dom innan det blir full fart på dom.

Synd att det blir röda och blå fläckar i motljus men svartvit blev bilden bättre, orkar inte släpa med systemkameran på promenaderna har ju objektiv som tar bort det röda till den.

Ha en skön helg

Av Monica och Jacob - 21 juli 2017 08:23

Undrar om det var morgonkylan som gjorde att dom satt helt stilla det eller så var dom nya och satt och torkade vingarna, bra för mej som alltid har kameran med på morgonrundorna.

Har tittat och det lutar åt att det är Skogsnätfjärilar fast mina är lite färglösa.

Älggräset får mej att tänka på Barnens ö både utseende och lukt, härligt nostalgiska minnen när vi som fattigbarn fick åka till landet några veckor varje sommar alla på Öfvre Östermalm var inte täta.

Går två långa rundor på morgonen först med Ebba och Sture, trots att hon är gammal pinar hon   på bra hörseln är inte vad den var men hon håller reda på morsan i alla fall.

Sedan en runda med Gösta och han skulle så klart drulla i dammen men fort gick det att ta sej upp.

Detta som jag trodde var en skalbagge är en stor Bärfis   vilket namn men det härrör från att den när den blir rädd eller ska försvara sej avsöndrar slem som luktar illa.

Naturens renhållare tar hand om ett offer för nattens kattjakt, tyvärr ställer katterna till med mycket elände bland småfåglarna bara för att stilla sin lust att döda  

Ha en skön helg

Av Monica och Jacob - 15 juli 2017 16:01

I morse var vi till Skeppsdal för att titta när krogen och fiket var öppna men det verkar som om dom har upphört inget på FB eller hemsidan heller.

Men det blev en skön promenad vid vattnet och fartygen var på väg in med sin last av fyllsjuka människor HIHI

Det måste vara ödets ironi att det är så mycket jordbubbar i år när jag inte kan vräka i mej av dom, söta och goda är dom.

Mördarsniglarna lyser med sin frånvaro så i år får vi ha dom ifred också.

På morgonen när jag plockar dom doftar det så gott från smultronschersminen som står bredvid jordgubbslandet.

Årets Hirkum Pirkum är snart färdig.

Fika med bästa grannarna och alla fick varsin hembakad semla, Göstas bordsskick var inte det bästa men vad gör det.

Ha det bra

Av Monica och Jacob - 11 juli 2017 07:59

Dubbelt upp för Jacob, vinst på V75 och dom första jordgubbarna har mognat mycket godare än köpegubbar.

Johannesörten ligger sent i år men är på gång, står redo att krydda spriten med ( Hirkum Pirkum )den ska visst vara bra för nerverna vilket behövs i dagens samhälle.

Köper endast dyr köttfärs från lilla ICA butiken den mals medan man väntar, även Roslagsmjölk finns i kylen trots att den är flera kronor dyrare litern visst är vi duktiga   

I morse såg hundarna vad dom trodde var en jättehund tur man har pli på dom och att ett NEJ räcker eftersom häst inte är någon bra lekkompis även om dom flesta är vana vid hundar.

En andmamma med ungar får mej alltid att tänka på Argos ocgh Signe och deras änder nere vid havet, dom lärde sej fort att hundarna inte ville dom illa och delade faktiskt med sej av brödbitarna.

Tyvärr så är det svårt att få tag i sådana schäfrar i dagens läge, skulle kanske ha fortsatt och behållt linjerna men att sälja valp var svårt mycket konstigt folk råkade man ut för och tre köpte vi tillbaka och omplacerade.

Kommer ihåg oron man hade jämt, kommer det att funka och har dom det bra nä uppfödning var inget för mej.

Ha det bra  

Av Monica och Jacob - 9 juli 2017 06:07

Detta som många kallar för skitväder passar mej som inte tål värme perfekt, den enda nackdelen är att fästingarna frodas.

Denna lilla sate hade precis bitit sej in i gummfläsket fick jordens klåda när den bedövade så jag lyckades nog klia sönder den, min egen operation gick inte så bra huvudet blev kvar.

Eftersom det blev infekterat var det distriktssköterskan som gällde.

Tomt var det men folk går väl inte dit när solen skiner.

Pincett funkade inte utan hon fick ta till skalpellen tur man är härdad.

Eftersom man ruckat på byggnormerna bygger man överallt, hur bra är det för hälsan att bo och ha uteplats cirka fyra meter från 276:an.

Fyra och en halv mille vill man ha dessutom, ena stunden talar man om trafikinfarkt och människors hälsa nästa stund gäller inga regler alls, grattis till dom som köper husen.

Efter att ha sågat ner sly har man gjort sej förtjänt av en varm macka, ju mer man rör sej ju lägre blir sockret och då kan man unna sej lite gott att äta.

Dagens bild på småpojkarna Kolla Göstas min   

Ha det bra i regnet

 


Av Monica och Jacob - 4 juli 2017 07:59

 

Äntligen börjar tomaterna som stått på friland blomma

Jordgubbar och krusbär är också sena så här norrut.

Men potatisen "Bintje" är i tid

Den härligt svala sommaren och regnandet har gjort att blommorna blommar längre till min stora förtjusning.

Småpojkarna   trivs så bra ihop, hoppas att det håller man vet ju aldrig men vi har aldrig haft problem med hundslagsmål.

Ha det bra 

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards