ett hundliv

Senaste inläggen

Av Monica och Jacob - 26 november 2019 09:50

Ibland blir man bara så jävla trött, tänkte få hjälp med mossan på garagetaket och vände mej till ett företag som hyr ut veteraner.

Svaret jag fick efter 8 dagar var detta.

Hej Monica

Vår Veteran ville dessvärre inte ta på sig detta, dels pga att takpannorna såg väldigt sköra ut och därför är det svårt att stå någonstans med en högtryckstvätt.

Möjligen är det bättre att byta ut takpannorna.

Detta är ju långtifrån sköra takpannor och sedan frågar jag mej varför han skulle ha problem behövde han ha rollator med på taket tro HAHA.

Efter ett rakt svar från mej som avslutades med att gör det själv, kvinnor kan så spar vi in dom pengarna.

Är inte ett dugg förvånad över att Öststatarna tagit över byggbranschen, dom jobbar av bara fan men tyvärr har dom inget säkerhetstänk alls.

Det måste vara något speciellt med mej för för andra gången svimmar Coops jultomte när jag gått förbi.

Man frågar sej oroligt om svensken har blivit djurplågare med tanke på allt man hör, våra änder har blivit så skygga helt plötsligt och kommer inte upp på land längre.

Synd vi har slutat mata dom så dom inte ska råka mer illa ut bäst dom får vara misstänksamma.

Även om det är ett riktigt skitväder ser det mysigt ut på Össebyvägen.

Lilla gubben är fortfarande pigg fast knölen växer ohämmat, dags för ett nytt Ultraljud innan Jul men det tar vi hos vår hemveterinär och kommer undan med halva priset.

Ha det bra i gråvädret  


ANNONS
Av Monica och Jacob - 20 november 2019 07:56

I går var det Elisabeth och namnsdag igen och jag fick en liten guldnalle.

Vi åkte till Täby Centrum och skulle vaccinera oss men där tog dom betalt för att vaccinera högriskgrupper på Svea vaccin, nu har man decimerats till att kallas för högriskgrupp också HAHA

Stort är det och jag med mitt lokalsinne som går att jämföra med killen i Ingoreklamen får genast problem.

Riktigt besviken nästan bara smink och kläder och annat lulllull, blev nog sista resan dit.

Idag sista besöket hos Naprapaten för denna gång, tänk det är inte länge sedan som jag trodde att kotknackare var rena bluffen men så är det ju inte.

Efter att hon dragit ben och rygg rätt och satt nålar med el i skinkan är tant Monica som ny.

Jag som har dött en gång av Ketoacidos vet ju att det inte gör ont och hade riktigt rolig ett tag när hjärnan spökade, lever bra med min sjukdom och har fördelen att kunna avsluta livet på ett snyggt sätt när jag tycker att det får vara nog nu.

Jag har blivit lite annorlunda efter den resan har ingen dödsångest alls längre.

Att som mor sitta med full blöja och ropa på hjälp med ångest på ett rum och inte kunna göra något åt det är inget alternativ.

Det är faktiskt min STORA SKRÄCK att hamna i åldringsvården eller som hon i ett sköljrum på Danderyd.

Sverige må vara fantastiskt som en del tycker men det är inget land att bli gammal i.

Gösta kommer i alla fall inte att plågas till döds det är fördelen med att vara hund skulle man bete sej mot dom som mot gamla människor skulle man åtalas.

Ha det bra  

ANNONS
Av Monica och Jacob - 12 november 2019 12:26

Ingen spridning till inre organ men tumören växer fort som fan och det första provresultatet stämmer den är full av elakartad cancer, blodkärlen växer så det knakar.

Min största skräck är att den ska spricka och han förblöder, han är så pigg så man kan inte tro att han har sjukdomen i fråga.

Tack mina två läsare som skriver lite uppmuntrande till mej det käns skönt i allt elände, två som inte är hundmänniskor engagerar sej mer än dom som har hund det värmer.

Efter 1½ år var det dags igen varje steg börjar bli en plåga så i morgon kl 9 ska tanten få lite nålar och el i skinkan.

Lite farsdags mat bjöds Jacob på och idag är det gubbdagis så jag har fridag.

Saknar honom min far här som stolt 19 årig far, jag var pappas flicka och snyftade jag bara tillräckligt slapp jag gå på dagis och fick följa med honom på jobbet istället.

Lånad av Lindström.

Den är så träffande så tycker nog ungdomarna om oss äldre.

Det var allt för idagAv Monica och Jacob - 8 november 2019 09:57

Inte ofta som jag är i Berga centrum men i veckan skulle jag till bolaget för att köpa julklappar.

Efter det gick vi en trappa upp och där fanns bara fiket och Nordea kvar alla andra affärer var borta, det går utför med en rasande fart när ICA flyttar blir det väl dödsstöten för centrum.

Kaffet smakade vatten och kanelbullen var stenhård så dom lär nog snart få slå igen dom med.

Många mil blev det i helgen för att tända ljus men det är något man känner att man måste göra.

Nere vid vår kyrka är det så lugnt och vackert Bertil ligger i askgravlunden där vi också ska hamna till slut direktkremering och sedan ut i friska luften.

I går var vi på Albano för uppföljning av Göstas cancer ultraljud, rtg av lungor och cytologiprov ingen billig historia men försäkringsbolaget betalar merparten svar på prover på tisdag.

Det hon såg och kände verkade bra, konstigt han lever verkligen på lånad tid.

Efter allt med mor har jag svårt att lita på all sjukvård, enligt alla skulle hon med blodcancer i snart 20 år och tumör i lungan sedan 2012 vara borta för länge sedan hon är ett riktigt unikum tanten det enda som stämmer är att hon blivit blind vilket ju inte är roligt.

 

Klart han ska röra på sej just som jag trycker av han är så lättsam och blir allas idol inget lugnande här inte utan finner sej i allt, älskade lilla gubben  

På span efter grannens katt

Lyckan är att hitta en leksak på morgonrundan, boll i snöre.

Ha en skön helg     

Av Monica och Jacob - 31 oktober 2019 15:38

Vinterdäck på i morgon blir det en resa norrut till Edsbro för gravsmyckning, nästa år dags för nya dubbdäck hade tänkt byta i år men vet ju inte om vi ska byta bil och då är det en onödig utgift.

I går var det Elsa ett namn jag har efter mormor och då fick jag ett E i guld och fotvärmare.

Nu för tiden tycker jag Elsa är ett fint namn men när jag var yngre var det pest när man ropade på Elsa hos doktorn eller liknande, heter ju det som första namn.

 

Nu är det dags att mata småfåglarna igen, synd bara att skatorna gör sitt bästa för att förstöra foderkedjorna får sluta med dom och bara ha matare.

Knölen växer som synes men jag har inte ringt Albano än för han är pigg och leker med Sture men jag håller stenkoll på honom så han inte ska hinna få ont eller tackla av.

Om ni bara visste vilken pärs det är.

 

Älskar mina mornar när det luktar höst och alla andra sover, bara jag och tokarna ute.

Ha det bra  

Av Monica och Jacob - 25 oktober 2019 10:19

HAHA jag som inte ens har något visakort, det digitala samhället är verkligen fantastiskt nu behöver man inte handgripligen råna folk längre utan kan göra det på distans.

Själv har jag inga kreditkort bara ett betalkort, vågar även vägra bank id man blir ju inte brightare med åren även om man tycks tror det många gamla blir ju avlurade sitt livs besparingar med hjälp av kort och bank id  

Efter ett veterinärbesök  kan man se riktigt hårig ut gäller att inte vara finklädd, undrar om Gösta fäller när han blir nervös katter gör det vet jag.

Det blå som ser ut som en blomma är displayen på mitt gåband hur det nu kunde hamna där speglar sej i fönstret vet jag men det är ju en annan sak.

Nu kör vi full rulle igen även om knölen växer är det full fart på honom och han måste ju få leva ett bra hundliv lilla gubben  


Idag var det inte lätt att blogga 4 gånger har datorn hakat upp sej och man har fått ta bort det man skrivit så det blir inte mer denna gång.

Ha en skön helg

Av Monica och Jacob - 18 oktober 2019 06:13

Det har myntats ett nytt uttryck i folkhemmet som lyder "Aldrig har så få förstört för så många på så kort tid".
Med tanke på vad man ser smyga omkring i området på mornarna är det dags att tänka om.
Ska man satsa på ett pumphagelgevär eller en Kavkazskaja ovtjarka " Rysk fårvaktare vass som få" tro vad tycker ni.

Som syns på bilden har knölen börjat växa igen så 1 till 3 månaders överlevnad stämmer nog, han är i alla fall pigg och jag känner igenom honom varje morgon.

Blir en ny resa till Albano snart igen för kontroll.

Man kan inte göra mycket åt det tyvärr.

Lusten att blogga är nästan noll och har inte fotat nämnvärt heller så det blir inte mer än så här.

Ha det bra  

Av Monica och Jacob - 9 oktober 2019 09:09

Ibland får man bita i det sura äpplet skulle ju aldrig sätta mina fötter och hundarnas tassar på Albano mer.
Men dom och Ultuna är dom enda som har onkologer värda namnet, den vi var till i går tog veterinär examen 1985 och är specialist på tumörer kollade henne noga innan vi gick dit.

Efter två riktiga stolpskott var det skönt att träffa en riktig veterinär som inte underskattade oss och behandlade oss som mindre vetande.

Nu har man ju svart på vitt på hur illa ställt det är med Gösta, även om dom opererar strålar och ger cellgifter är prognosen inte lysande fattar inte att folk gör det.

Eftersom cancern ligger i blodbanorna kan det gå väldigt fort och det är nästan 100% risk att det kommer metastaser på dom inre organen.

Detta var mest för vår skull vi gick dit eftersom vi vill veta vad vi har framför oss, hade ingen aning om att dom har en separat Onkologimottagning det får dom pluspoäng för.

Ny rtg av lungor och ultraljud på buken nästa månad är det fortfarande rent då är han lite unik vilket jag hoppas, efter att ha betalt självrisken tar Agria den stora kostnaden fram till 20/11 vilket är skönt.

Nu håller jag på att stänga av den delen av hjärnan som bearbetar detta och fokusera på den tid som är kvar.

Gösta är rena drömmen att ha med sej bland folk och hundar, folk bryr han sej inte om men älskar hundar stora som små snälla som elaka.

Nu till något roligare den här bilden tog Jacob och döpte den på nätet till Farmor Anka matar barnbarnen HAHA

Älskar änderna säger man kvack kvack kommer dom flygande från alla håll vet ju att det vankas godis, är man gammal nu när man gillar att mata fåglar tro.

Lidls skinkstek är i en klass för sej att sedan hitta en bukett blommor för 36 kronor är ju inte helt fel

Gräsfrö går väl an värre är det när Sture smyckar ut sej med kardborrar hu vilket elände att få ur pälsen.

Bilar som har färger i din smak eller hur Beate, finns på Afténs i Åkersberga   

Ha det bra   

 

Presentation

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2020
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se