ett hundliv

Alla inlägg under januari 2011

Av Monica och Jacob - 7 januari 2011 19:30

INSPIRATION O KREATIVITET # SUMMERA 2010

  

Först kan vi börja med extrem värme och torka, global uppvärmning

  

Sedan följde en tidig vinter med extrem kyla -24 grader och en massa snö, global uppvärmning? ja alla har dom sina förklaringar experterna.

För att se fler bidrag http://www.ninawester.se/

ANNONS
Av Monica och Jacob - 7 januari 2011 06:07

TEMA FREDAG # TITT UT

  

Titt ut bakom snöhögen, nu kan det få vara bra med snö tycker alla utom vovvarna  

För att se fler bidrag http://sinneskatten.blogspot.com/

ANNONS
Av Monica och Jacob - 6 januari 2011 10:45

I dag är det snöstorm, undrar jag hur mycket mer snö vi klarar av innan vi blir instängda av alla drivor

  

80-90 centimeter på vissa ställen och högarna som skottats upp är mist en och sexti eftersom dom är högre än mej(ingen rese med andra ord)

 

Takkupan och runt den där det alltid yr igen och blir mycket snö är nu skottad för första gången sedan vi flyttade hit. 

  

Den här bilden är från 09-01-07 kolla snötäcket, helt i min smak faktiskt men synd om alla som vill åka kälke. Nej fram för global uppvärmning och så mycket snö att man kan sopa bort den.

I går var man hem till lilla Mor som sa att hon inte hade färg och nästan helt svart bild på tn:n, eftersom hon har fel på gula fläcken trodde hon ett tag att hon blivit både halvblind och färgblind i ett svep. Hur människan hade lyckats att nollställa både färgen och ljusstyrkan är för mej en gåta  , det är en tjocktv och man måste göra tre olika tryckningar innan man får till den bild som hon lyckats med enbart för att hon ville ha ljusare bild. Nu har hon fått stränga förhållningsregler att inte röra några andra knappar än dom till kanaler o ljud  .

Argos   gick riktigt bra både upp och ner för trapporna, förra gången vi var där gick det ju bra upp men sämre ner. Det enda jag kan tycka är synd är att han inte fick rätt medicin på en gång för det som har dött i nervväg är ju dött så att säga.

Snön har han också klarat förvånansvärt bra, klarade till och med att ta sej loss efter att ha fastnat i ett dike i dag det skulle inte gått för en månad sedan.

  

Signe undrar vad som gömt sej under snön  

Och Ebba med snö på hakan.

Ha en skön trettondag  

Av Monica och Jacob - 5 januari 2011 06:09

HIMMELSKT # 17

  

Solnedgång vid havet en ljum kväll i augusti, efter att ha varit ut och skottat snö igen är det skönt att se en helt snö och isfri bild  

För att se fler bidrag http://petuniablogg.blogspot.com/search/label/Himmelsk

Av Monica och Jacob - 5 januari 2011 06:00

ORDLÖS ONSDAG # NYÅRSAFTON

För att se fler bidrag http://yssasblogg.blogspot.com/

Av Monica och Jacob - 3 januari 2011 07:19

MÅNDAGSTEMA # FÖRVÄNTNINGAR

  

Jag har stora förväntningar på medicinen han får vovven och hoppas han blir helt botad från sin inflammation i ryggmärgen.

     

Sedan ser jag med förväntan fram emot en lång skön vår.

För att se fler förväntningar http://petuniablogg.blogspot.com/


Av Monica och Jacob - 1 januari 2011 11:15

Skönt årets värsta dag är över, är man som mej och Kajsa skottberörda är det inte roligt. Konstigt nog är vi båda bara skottberörda på nyårsafton  Kajsa vet jag inte varför men det blir värre för varje år, min rädsla beror ju på att jag upplevt ett hus som stod i ljusan låga.  

Nästa år får jag nog fråga veterinären om han kan skriva ut något som jag kan ge henne. Hon är ju inte hysterisk på något vis men vid tolvslaget blir hon lite springig och har svårt för att vara still. Av alla Schäfrar vi haft är det bara hon som varit skottberörd, dom andra här hemma låg och sov.Tur att vi bor som vi gör, inget smällande innan nyårsafton och då bara på kvällen sedan är det över.

  

Så här mycket snö har det kommit i natt, att ta ut bilen i dag är bara att glömma oplogat är det på alla småvägar här. Känns lite pyrt att vara insnöad, hoppas det inte händer något med någon varken här hemma eller runt omkring.


    

Så här såg det ut i morse när jag var ut och skottade, en timma tog det så nu kan jag med gott samvete ta mej en bit paj med vaniljsås,  för man vill ju inte tackla av   

  

Morsans gubbe har blivit stadigare sedan han började medicinera, kan till och med sträcka på sej och få med sej bakbenen tillbaka  Som sagt man ska ju inte ropa hej men jag är glad för vartenda litet framsteg han gör och i maj ska jag kompletera försäkringen och höja upp den till maxbeloppet 20.000 Som sagt man får göra det trots att han har lite fel i ryggen, hade han varit människa hade det blivit kalla handen.

Ha en skön nyårsdag och hoppas att ni inte mår alltför uggel    


Presentation

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5 6 7
8
9
10 11 12 13
14
15
16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26
27
28 29 30
31
<<< Januari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se