Direktlänk till inlägg 23 juli 2020

Surkärring

Av Monica och Jacob - 23 juli 2020 06:40

Har slutat handla på Willys i Berga dom vill tydligen inte ha fysiska kunder ur riskgrupperna.

Överallt står det vagnar ivägen med påsar på som dom som handlar på nätet ska ha när man ber dom flytta på sej ser dom bara griniga ut.

Risken är också stor att man blir påkörd av städare med inte direkt långsamtgående fordon som rengör golven.

Riktigt dåligt, synd för kassapersonalen är riktigt trevliga.


Vi har haft invigning av staketet något roligt måste man ju ha i coronatider.



Köpte en ny liten såg och gick loss på äppelträdet viken skillnad mot att såga med den gamla stora sågen nu blir inte bilen full med blad och äppelkart.




Följetongen Telia fortsätter fakturorna som vi är beroende av vi som betalar med bankgiro med kuvert och inte via datorn kommer inte i tid längre fast man betalar 49 kronor per faktura.

Visst dom finns på mina sidor och har man skrivare och papper kan man skriva ut dom själv men varför ska man då betala för en faktura som kommer så sent så man inte kan använda den om betalningen ska ske i tid.

Frågar man varför fakturorna helt plötsligt är så sena på chatten kan dom inte svara på det utan att få mitt personnummer det har EU bestämt, något måste ju vara fel i deras hantering men vad kan man inte svara på för det är hemligt HAHA

Detta digitala samhälle är inte i min smak behöver man ringa om man får problem hamnar man i en telefonkö och har plats 150 och väntetiden är 45 minuter som hos Skatteverket eller Telia.

Har nog blivit en sur kärring men det blir bara mer och mer som inte funkar som det ska i alla fall runt oss, ser ett samhälle i förfall.



I trädgården är det fint och lugnt i alla fall men tyvärr väldigt lite humlor och bin, inte bra

Nu går vi på museum morsan tycker Sture som tydligen är en kulturknutte

En sak som jag är tacksam för är att vi flyttade ut från stan medan vi hade råd, närheten till naturen och att hundarna får ha sin frihet betyder mycket.

Mina morgonpromenader hjälper mej rensa huvudet från alla mörka tankar.

Nu blommar älggräset så fint, lukten påminner mej om mina somrar på Barnens ö som vi som inte var stenrika på Öfre Östermalm fick åka till några veckor varje sommar.

Konstigt har inget minne av att man var avundsjuk på dom andra barnen som varit utomlands, det var ju bara så det var nu för tiden ska det bara tyckas synd om alla som inte har råd.

Ser mysigt ut med ett morgondopp vid Trälhavet.

Sture smyckar ut sej med gräsfrön får kamma ur honom efter varje utgång.

Ha det bra    

 

 
 
Daniel, Telias Kundservice

Daniel, Telias Kundservice

23 juli 2020 12:55

Hej hej!

Jag förstår att det med fakturorna kan kännas krångligt, våra fakturor brukar landa hemma hos en i mitten av månaden för de flesta av våra kunder. Jag för vidare din feedback gällande detta uppåt. :)

Det jag kan rekommendera är e-faktura, då du betalar allt via din bank. Alltså via din bank-app eller via bankens hemsida. Detta gör att du inte behöver betala någon fakturaavgift och du kan skriva ut fakturan från bankens hemsida ändå, om detta verkligen behövs och banken tillåter det.

När man väl börjat med e-faktura så är det superenkelt, jag lärde min äldre mor på snart 70 år att göra detta på någon timma bara. Farsan som även börjar närma sig 70 år tog lite längre tid, men efter en vecka och lite eget testande har även börjat klara av detta själv.

Skulle du vilja komma i kontakt med oss och inte vänta i någon kö, så finns vi även på Facebook i PM och Twitter i DM, där vi jättegärna hjälper till med dina ärenden. Vi svarar alla meddelanden i tur och ordning, men du kommer alltid att få ett svar. :D

Om du får med ditt kund- eller personnummer i ditt första meddelande, så hade detta underlättat enormt mycket.

Ha en superfin dag!

Med vänliga hälsningar
Daniel, Telias Kundservice

http://https://www.facebook.com/Telia

Monica och Jacob

23 juli 2020 16:22

Nu vill jag inte ha E faktura och inget Bank id heller utan vill kunna betala mina räkningar som jag alltid gjort.
Blir det ingen ordning på detta finns det kanske andra som vill ha oss som kunder, ni får en chans till och det beror bara på att bredbandet till skillnad från fakturaavdelningen alltid funkat.

 
BP

BP

23 juli 2020 20:46

Nu var du väl ändå lite väl sur och bakåtsträvande mot den trevliga Daniel från Telia. Är benägen att hålla helt och hållet med honom faktiskt. Det är busenkelt med e-faktura, eller varför inte autogiro. Jag menar varför betala 49 kronor helt i onödan? Varför skriva ut fakturor? Nu får du ge dig Monica. Det är ju ändå 2020 inte 1980;-) ite får du väl hänga med i utvecklingen.

Willys och ICA här har också "stationer" utanför på övre parkeringsdäcket. Även det tycker jag är en fin service för alla som inte vill trängas i affärerna, där man dessutom inte håller avstånd har jag märkt. Eller så beställer man online, men det förslaget var väl kanske inte heller i din smak;-)

Tur att resten av bilderna var så fina och innehöll inget gnäll;-)

http://bp-computerart.blogspot.com

Monica och Jacob

24 juli 2020 04:38

Om jag vill som du säger krångla till det så är det väl upp till mej inte fan ska Telia bestämma över hur jag ska betala mina räkningar.
Eftersom jag tycker att hela den här hysterin är löjlig vill jag kunna handla själv, när mina lungor var helt kass i Januari var det ingen som brydde sej med två dödliga sjukdomar i bagaget överlevde jag i alla fall.

Det här inlägget går inte att kommentera.
Av Monica och Jacob - Onsdag 20 mars 11:00

I går var det dags för en spruta i ögat igen, är så glad att jag har råd med detta nu när dom röd-gröna i regionen håller på att slakta hela sjukvården undrar hur länge hjälpmedel i hemmet kommer att vara gratis är väl bara en tidsfråga. Eftersom j...

Av Monica och Jacob - Måndag 19 feb 17:15

Hu förra veckan var det riktig vinter här, fick skotta varje morgon och under all snö var isgatan kvar så man fick verkligen se sej för.         Nu har det tinat bort lite is men man får fortfarande se sej för, vore en katastrof om jag skull...

Av Monica och Jacob - Lördag 3 feb 16:03

Man har fått motion i vinter, snön har ju vräkt ner. Medan jag skottat har hundarna motionerat sej vilket ju inte är så tokigt.     Nu är det mindre roligt med all is man får gå försiktigt och se sej för har ju ingen större lust att hamna på...

Av Monica och Jacob - 21 augusti 2023 10:36

Mor skulle ha fyllt 90 år den 12/8 så vi tog och åkte till Edsbro tände ljus och bytte ut blommorna. Kalhyggena blir bara fler och fler på vägen mellan Rimbo och Edsbro, riktigt tragiskt att se eländet och absolut inte bra för klimatet som al...

Av Monica och Jacob - 2 augusti 2023 10:03

För att alla ska kunna bidra till ett smartare och mer hållbart samhälle har regeringen beslutat att alla elmätare ska bytas ut. Den nya mätare är förberedd för digitala tjänster och kan hjälpa dej hitta hushållets energitjuvar. Ärligt vem fan br...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv


Skapa flashcards