ett hundliv

Alla inlägg under november 2009

Av Monica och Jacob - 8 november 2009 06:37

  

 Passa er för säsongsinfluensan, den är inte rolig den hellerRynkar på näsan

ANNONS
Av Monica och Jacob - 7 november 2009 05:44

Så var regnet här igenRynkar på näsan

Ett litet inlägg i debatten varför män blir sjukare än kvinnor, jo det beror på att vi är känsligare varelser. Det är inte länge sedan (60tal)som en hustru visste hur man ska sköta om sin manTungan ute

  

Det här gäller inte hemma på Torpet kan jag tala omFlört


Läste i en blogg ett inlägg om inne eller utekatter, våra katter har alltid varit innekatter och aldrig tagit någon skada av det. Här om dagen när jag var ute med hundarna hände det igen, en katt sprang över vägen och rakt in i en bilFörvånad Efter en luftfärd och en snurr på 4-5 varv for den i backen, tänkte nu är det kört men den kom på benen igen och sprang in i skogen.Frågan är bara hur skadad den blev ligger den någonstans och plågas,detta börjar bli vardagsmat här ute och är inte roligt att bevittna. Jag kan förstå om man har en ladugårdskatt som jagar möss men att släppa ur sin katt vind för våg i trafiken mm är åt helvete. Kan det vara att kattsanden är dyr, snacket att min katt trivs inte inne håller inte, hos oss var det tvärt om när vi flyttade ut hit höll sej våra katter inne som dom var vana vid.Från att ha varit ett nyttodjur har katten blivit leksak och en faktor som gör att grannar råkar i luven på varandra.

     


Ha det/JacobFlört

ANNONS
Av Monica och Jacob - 6 november 2009 05:47

Vad ska vi med politiker till, dom som styr Sverige är ju i alla fall Lobbyister och Journalister.

Debatten om Svininfluensa är ju allt annat än saklig, det enda som verkligen stämmer är att man är livrädd för att få halva den arbetsföra delen av befolkningen sjuk samtidigt.Man springer omkring och letar efter folk som råkat nyst en gång för att genast kalla det för död i Svininfluensan, innan det ens är konstaterat.Mest synd är det om dom gravida och småbarnsmammorna som snart vet varken ut eller in, och ska man ha en eller två sprutor ja nu när vaccinet inte räcker till för alla funderar man om det inte räcker med en. Det som är mest oroande är masshysterin man skapar, vad blir det nästa gång måntro pesten eller??? Jag tillhör riskgrupperna men en spruta kan lika gärna ta dödFörvånad på mej som hålla mej frisk, undrar om det finns någon statistik på hur många ur riskgrupperna som dör av vaccinet???


Nu till något roligare

  

Lite klagomål från resenärer, ja vad säger manFlört


Ha detFlört

  

Av Monica och Jacob - 5 november 2009 05:35

Känns lite bättre idag men nu har Jacob kroknat, kan inte påstå att jag avundas honom direkt men det akut onda i halsen satt dessbättre bara i ett dygn.

Har ett litet inlägg i dubbdäcksdebatten

  

Ska man förbjuda dom här i Österåker får man nog ploga gatorna lite bättre, utan dubb hade vi aldrig tagit oss upp för backen förra vintern.5 cm blankis, man fick hålla sej i staketet när man skulle ut till skogen med jyckarna tur att det är nära.Eftersom man börjar komma upp i benmjölet rasar ålder vill man ju inte göra en mollbergare i gruppering.

    Lånad av Argalappen.se

Var man artigare när man skrev lappar förr troFlört

En liten vädjan bara, hundhatare behöver inte gå in på sidan och ondgöra sej.Era inlägg kommer att tas bort från och med nuTystOch bilden på hunden som hoppade och texten var menad som ett skämt, är inte någon fan av lösspringande hundar själv. Ingen höjdare när man kommer med 4 schäfrar och måste freda sej, medan ägaren säger han är inte farlig.

     


Ha en bra dag/Monica


Av Monica och Jacob - 4 november 2009 05:32

Nu är det synd om mej,har inte sovit på 2 dygn pga influensa(ej svin). Ögonen hänger som sladdlampor ur sina hålor och rösten har antagit en ton av Leonard Cohen.Fick lämna återbud till tandläkaren, har ju ingen lust att laga tand när man hostar.Ska nog bädda ner mej och låta Jacob sköta hundar och hem, han kan behöva en Gretadag det var ett tag sedan.

     

Undrar om änderna blivit präglade på våra hundar, så fort dom ser dom kommer dom upp på land det konstiga är att dom ser skillnad på hundar och hundar som tur är, alla är ju inte lika trevliga som våra.Sedan påstår folk att schäfern tillhör gruppen mördarhundar, håller fast vid och kommer alltid att göra att uppfostrar du inte hunden blir den en värsting precis som dina barn om du inte sätter gränser.

     


Ha det braFlört

Av Monica och Jacob - 3 november 2009 05:40

Har jag fått svininfluensanObestämd eller går det något annat som gör halsen så att man kan tro att man käkat taggtråd.

Ska till tandläkaren i morgon kanske bäst att ringa och fråga om hon vill rota i min trut, fast som hämnd för det hon gjorde sist kanske man bara skulle gå ditTungan ute


Har inte mer att bubbla om,ska försöka övertala Jacob att skriva ner några rader idag det är ju hans blogg från början men efter ett par inlägg så tröttnade han.Ingen läser sa han men det gäller att ligga i så får man väl alltid några läsare till slut.


Att ha hund är ett äventyrFlört 


Ha det bra där ute/Monica


Av Monica och Jacob - 2 november 2009 05:36

Tidig morgon en kopp kaffe och sedan ljuga till något på bloggen, kan det bli bättre.

Kan inte låta bli att fascineras av bloggvärlden, stup i kvarten klagar en del på att ingen kommenterar deras inlägg. Har ofta varit där och satt dit några kråkfötter,men att sedan svara den som varit bussig och skrivit det är svårt. Man får inget om man inte ger något, så kommentarer kan ni titta er i himlen efterSkrattande.


I går var vi ner till havet, på helgerna är det svårt att ta sej ner till viken pga att alla tar upp sina båtar nu= fullt med folk och bilar.Inte nog med det man blir uttittad som om vi tänker sno allt dom äger och har, hu hur det har blivit med misstänksamheten. Men det är nog likadant på vår gata, kommer det en bil man inte känner igen tittar man en gång extra.Från det ena till det andra, vi har flyttat änderna vilket var riktigt kul. Som tur är är det folktomt nere vid badet, att få se två vuxna människor som kallar på änderna genom att kvacka, prata och fara omkring får nästan Mr Bean att verka tråkig. Målfoto på tuttutbil och tvångströja, men kul var det för efter ett tag kom dom flygande.

  


Ha en bra dagFlört/MonicaAv Monica och Jacob - 1 november 2009 05:37

Ny månad nya tag, i dag regnar det igenRynkar på näsan bara att skratta och se glad ut

Full i skratt blir man, när man intervjuar folk på stan så är man sååååå miljöengagerad så hälften kunde räcka. Sedan går man hem och tänder eld på lövhögar kör småskalig eldning för att få värme så att hela Österåker stinker rök, hur bra är det på en skala för era barns lungor.I går kväll var det så att man skulle behövt gasmask på sista hundrundan.

   

Så här har ni väl inte sett Kalle förut.


För att tjata vidare om svininfluensan så ringde min mor igår och var rädd för att ta spruta nr 2, man hade ju sagt på TV att i Schweiz hade man stoppat vaccineringarna av barn, sjuka och dom över 60 med det vaccin som snart halva Sveriges befolkning fått. Man kan ju fråga sej vad dom håller på med, först ska man vaccineras sedan skrämmer dom skiten ur enSkrikandes Jag lugnade henne med att klarade du första så går det nog bra med andra också, hoppas det stämmer gud förbjude att hon blir sjuk.Läkemedelsverket experter tror jag inte mer på än på rödluvan och vargen, man sa ju att neurosedyn inte var farligt heller.


Slut på dagens gnällblogg, ha det bra/MonicaFlört

PS. Någon som vet hur mycket plats man har för bilder innan man behöver köpa mer. DS

Presentation

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20
21
22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< November 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se